Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Αγιασμα από την Κατεχόμενη Κύπρο ραντίστηκε στα νερά του Αιγαίου

Αγιασμα από την Κατεχόμενη Κύπρο ραντίστηκε στα νερά του Αιγαίου

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

https://youtu.be/szyQM1lVLZU (εδώ μπορείτε να δείτε το απόσπασμα)

Η δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη την στιγμή που ραντίζει το Αγίασμα στο Αιγαίο

Η επιθυμία γίνεται πραγματικότητα. Το χώμα και το αγίασμα που παρέδωσε εκ μέρους των μαθητών του σχολείου της Κατεχόμενης Καρπασίας η Λουκία Κοτσιεκκά, στην Αθηνά Κρικέλη, σκορπίστηκε στα ψηλότερα σημεία του Ολύμπου (Κακόσκαλα) μια ανάσα από τον Μύτικα (2917 μ). Η Αθηνά Κρικέλη πραγματοποίησε και το δεύτερο μέρος της υπόσχεσή της , να ραντίσει το Αγίασμα από το “ΕγκλωβισμένοΜοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα στα γαλάζια νερά τουΑιγαίου σε ειδική τελετή κατά την διάρκεια του ιστιοπλοϊκού ταξιδιού CROSSING OF PHILOCTETES που συνδιοργανωσε η Ellopia TV USA στα τέλη Ιουλίου.

“Το Αγίασμα απο τον σκλαβωμένο Απόστολο Ανδρέα της Κύπρου ρίχνεται στα Ιερά αιώνια Ελληνικά νερά στο Αιγαίο Πέλαγος ..εκπλήρωση επιθυμίας των εγκλωβισμένων Ελλήνων μαθητών απο το κατεχόμενο Ελληνικό Ριζοκάρπασο της Κύπρουγράφει Ελληνοκύπριος σε διαδικτυακό μέσο, μετά την σεμνή απλή και συμβολική τελετή.

Thanks for reading Hellenic News of America

“Είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να κανω. Τιμή μου που με επέλεξαν τα παιδιά από το Ριζοκάρπασο να εκπληρώσω την επιθυμία τους. Η ευχή μου ενώθηκε μαζί με το χώμα και αγίασμα. Η λήθη και η αποχαύνωση είναι ο χειρότερος εχθρός. Μέχρι να το συνειδητοποιήσει ο λαός μας, θα χάνουμε πατρίδες” είπε η Αθηνά Κρικέλη μετά και την εκπλήρωση της επιθυμίας των παιδιών

‘Κατάθεση Ψυχής’
από την Λουκία Κοτσιεκκά – εγκλωβισμένη μαθήτρια –
Αριστούχα απόφοιτο του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου 2014, Πρόεδρο Μαθητικού Συμβουλίου Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.
‘Εκ μέρους των ακόλουθων συμμαθητών μου, απόφοιτων του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου: Στέλιου Γιωργαλλή, Κυριακούλας Μιχάηλου, Γιαννάκη Χάρπα και εμού, καθώς και των άλλων εγκλωβισμένων παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου, θα ήθελα να μεταφέρω, στην αποψινή εκδήλωση Μνήμης και Τιμής προς τους ’13 ‘Ηρωες του Μαρί’, το ακόλουθο μήνυμα:

“Από την αγαπημένη και κατεχόμενη Καρπασία μας, φέρνουμε στην κυρία Κρικέλη πολύτιμα σύμβολα, για ιερό σκοπό:
‘Χώμα’ από το Ριζοκάρπασο και ‘Αγίασμα’ από τον Απόστολο Ανδρέα!
‘Γιατί, αυτά’; Το χώμα, είναι από το αγαπημένο μας χωριό, που τυγχαίνει να είναι και η γενέτειρα του ήρωα αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη. Το αγίασμα, από τον άγιο που φυλάει την ελληνικότητα και την ορθοδοξία μας, για να ‘κρατιόμαστε’, λίγοι εμείς, ανάμεσα στους πολλούς ξένους που ορίζουν παράνομα τη γη και τη ζωή μας! Και ‘γιατί’ στην κ. Κρικέλη; Πρώτα ως ευχαριστία για την τεράστια συμβολή της στην προβολή και γνωστοποίηση του προβλήματος των Εγκλωβισμένων – μιας πληγής που είναι άγνωστη στην κοινή γνώμη έξω από την Κύπρο – με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της ォΟι Εγκλωβισμένοι της Κύπρουサ!
Την ίδια ώρα, με μια παράκληση, μια ‘χάρη’ καλύτερα:

” κ. Αθηνά Κρικέλη, σας παρακαλούμε να αμολήσετε αυτό το λίγο χώμα στα βουνά του Ολύμπου, όπου συνεχίζετε το έργο σας, και να ρίξετε το αγίασμα τούτο να σμίξει με τα νερά του Αιγαίου! Να δέσουν έτσι τα κατεχόμενα μέρη της Κύπρου μας με την ελεύθερη Ελλάδα και να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα αυτών, που εσείς η ίδια ονομάσατε ελεύθερους πολιορκημένους – των Εγκλωβισμένων της Καρπασίας μας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι που είστε δίπλα μας, που μας ενισχύετε με τις προσπάθειές σας και που μας αφιερώνετε μέρος του πολυσήμαντου έργου σας. Ο Θεός να σας έχει πάντα καλά “!

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img