Thursday, April 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek"Ακαδημία Ελληνισμού - Επιστροφή στις Ρίζες"

“Ακαδημία Ελληνισμού – Επιστροφή στις Ρίζες”

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Aπο το Τμήμα AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας με Πρόεδρο τον κ. Δημήτριος Χαρ. Μουτουση

Το Τμήμα AHEPA HJ 25 Άγιος Ανδρέας ξεκινά Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φιλοξενίας  Ελληνοπαίδων Εξωτερικού ηλικίας 15 – 18 ετών και Φιλελλήνων με την ονομασία “Ακαδημία Ελληνισμού – Επιστροφή στις Ρίζες”, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της ΑΗΕΡΑ Ελλάς, την Αιγίδα της Daughters of Penelope Global, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Στόχοι του Προγράμματος είναι:

– να λειτουργήσει ως “Γέφυρα” για τους Ελληνοπαίδες του εξωτερικού με την Πατρίδα των προγόνων τους.

– να εμπνεύσει τις Αρχές του Ελληνισμού στους νέους Φιλέλληνες

– να τους  φέρει σε επαφή με τον Ελληνικό Πολιτισμό, την Ελληνική Ιστορία, την Ελληνική Γλώσσα, την Ελληνική Γαστρονομία και τα Ελληνικά Ήθη και Έθιμα

Thanks for reading Hellenic News of America

– να τους γνωρίσει αρχαιολογικά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία.

– να συμβάλει στην προώθηση και αναγνωρισημότητα του Τουριστικού Προϊόντος της Ελλάδος και της Κύπρου ανά τον Κόσμο και

– να αναδείξει και να προωθήσει τοπικά προϊόντα.

Όραμα μας είναι οι νέοι ελληνικής καταγωγής αλλά και οι φιλέλληνες ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού να έρχονται κοντά στις «Ρίζες» τους σε όλη την διάρκεια της ενήλικης ζωής τους και να πορεύονται σύμφωνα με αυτές από δικής τους επιλογής. Να προβαίνουν στην διαδικασία να ερευνήσουν μόνοι τους περισσότερες πλευρές της Ελληνικής Παράδοσης και του Ελληνισμού από την πηγαία αγάπη τους για την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της. Τέλος όσοι έχουν ελληνική καταγωγή να αναζητήσουν τις οικογενειακές τους «Ρίζες» στην Πατρίδα των προγόνων τους.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία η Επίσημη Έναρξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων:

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για Θέματα Απόδημου Ελληνισμού

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος

Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά, livestreaming, σε όλο τον Κόσμο μέσω συνεργασίας τοπικών τηλεοπτικών σταθμών και ψηφιακής πλατφόρμας με έδρα τον Καναδά.

Με εκτίμηση,

Για το Τμήμα AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας

Δημήτριος Χαρ. Μουτουσης

Σαν Χορηγοί του προγράμματος η Ηellenic News of America και η hellenicnews.com ειναι ιδιαίτερα περίφανη για αυτήν την συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Μουτούση και τα μέλη των AHEPAS

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img