Monday, April 15, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Ακλόνητη Οικογένεια Ένα μηνιαίο άρθρο για την Ελληνική οικογένεια που δίνει...

Ακλόνητη Οικογένεια Ένα μηνιαίο άρθρο για την Ελληνική οικογένεια που δίνει πρακτικές συμβουλές για το γάμο, για τις οικογενειακές σχέσεις,  και για την ανατροφή των παιδιών. Το Πραγματικό Νόημα των Χριστουγέννων

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

 

Επειδή η γιορτή των Χριστουγέννων έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλο εμπορικό χαρακτήρα είναι πολύ εύκολο για πολλούς από μας να ξεχάσουμε ότι ο Χριστός είναι η πραγματική αιτία που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Πιστεύω ότι όλοι εμείς οι Χριστιανοί θέλουμε να κάνουμε κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα αξέχαστα και καλύτερα από πριν. Ως γονείς ή παπούδες και γιαγιάδες πιστεύω ότι το καθήκον μας είναι να διδάξουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας ότι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι κάτι περισσότερο από Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, γιορτές και δώρα.

 

Οι περισσότεροι από μας αρχίζουμε κάθε Χριστουγεννιάτικη περίοδο με μεγάλες προσδοκίες. Θέλουμε να μαζευτεί όλη η οικογένεια και να γιορτάσουμε όλοι μαζί αξέχαστες στιγμές. Θέλουμε να γίνουν τα Χριστούγεννα σταθμός στην οικογενειακή μας ζωή. Τα Χριστούγεννα ακόμη για πολλούς από μας είναι μία περίοδος του χρόνου που θέλουμε να ρθούμε πιο κοντά στο Θεό και να κάνουμε κάποια καλή πράξη. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους φτωχούς και να κάνουμε κάτι που θα γίνει ευλογία σε κάποιους που έχουν ανάγκη.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Αν και οι πιο πολλοί από μας έχουμε αυτές τις καλές προθέσεις καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, στο τέλος όταν έρθουν και τελειώσουν οι μέρες των Χριστουγέννων είμαστε εξαντλημένοι σωματικά, αναίσθητοι συναισθηματικά, και απογοητευμένοι γιατί κάτι δεν πήγε καλά και παίρνουμε την απόφαση να μην παρασυρθούμε ξανά σε τέτοια ξέφρενα πανηγύρια.

 

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των Χριστουγέννων και φέτος ας δούμε την αιτία για την οποία γιορτάζουμε ώστε να καταλάβουμε και το πραγματικό νόημα της γιορτής. Ας πάμε στην αρχή των Χριστουγέννων και να θυμηθούμε τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Κάθε φορά που φέρνω στο μυαλό μου την ιστορία της γέννησης του Χριστού νιώθω κάτι το ξεχωριστό.

 

Η σκέψη ότι ο Θεός του ουρανού κατέβηκε στη γη και έγινε άνθρωπος σαν εμάς με μοναδικό σκοπό  να μας λυτρώσει και να μας φέρει κοντά Του είναι θαυμαστή. Και στη συνέχεια ότι διάλεξε μια φάτνη για να γεννηθεί σε μια φτωχή οικογένεια είναι κάτι που με εκπλήσσει.

 

Είμαι σίγουρος πως σχεδόν όλοι μας ξέρουμε την ιστορία της Παρθένου Μαρίας που έφερε στον κόσμο τον Ιησού στη Βηθλεέμ. Είναι μια ωραία ιστορία που τη βρίσκουμε στην Καινή Διαθήκη στο Ευαγγέλιο του Λουκά και στο κεφάλαιο 2. Θα συνιστούσα σε όλους μας να τη διαβάσουμε και να  θυμηθούμε αυτήν την υπέροχη ιστορία της αγάπης του Θεού για μας.

Σήμερα λοιπόν ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε την ερώτηση που αφορά τα Χριστούγεννα. Γιατί έπρεπε να έρθει ο Χριστός στη γη; Ο Θεός είδε το δημιούργημά Του σε πτώση και θέλησε να το επανορθώσει. Είδε ότι ο άνθρωπος που δημιούργησε και αγάπησε τόσο πολύ απομακρύνθηκε απ’ Αυτόν και θέλησε να του δώσει την ευκαιρία να γυρίσει πίσω κοντά Του.

 

Ας το δούμε το θέμα κάπως αλλιώς. Αν η μεγαλύτερη ανάγκη μας ήταν να ενημερωθούμε, ο Θεός θα μας έστελνε κάποιον  εκπαιδευτικό. Αν η μεγαλύτερη ανάγκη μας ήταν η τεχνολογία, ο Θεός θα μας έστελνε κάποιον επιστήμονα. Αν η μεγαλύτερη ανάγκη μας ήταν τα χρήματα, ο Θεός θα μας έστελνε κάποιον οικονομολόγο. Αν η μεγαλύτερη ανάγκη μας ήταν η διασκέδαση, ο Θεός θα μας έστελνε κάποιον γελωτοποιό.

 

Η μεγαλύτερη ανάγκη μας όμως ήταν η συγχώρηση γιαυτό ο Θεός έστειλε Σωτήρα. Τα Χριστούγεννα θυμόμαστε ότι ο Θεός είδε την πιο μεγάλη  ανάγκη μας και έγινε άνθρωπος σαν εμάς για να καλύψει την ανάγκη μας αυτή. Αυτή η ιδέα μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς από μας να τη συλλάβουμε αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Θεός είχε στο νου Του εσένα κι εμένα.

 

Ένα από τα πιο συνηθισμένα σύμβολα των Χριστουγέννων είναι η Φάτνη. Ποιες είναι οι σκέψεις που κάνεις όταν βλέπεις τη φάτνη; Όταν βλέπουμε τη Φάτνη θα πρέπει να λέμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, «αυτό πράγματι έγινε στην ιστορία του ανθρώπου.»

 

Θα πρέπει να θυμίζουμε στον εαυτό μας ότι ο Θεός που μας αγαπάει τόσο πολύ έγινε άνθρωπος για να μας φέρει πίσω κοντά Του. Γιαυτό τον λένε Εμμανουήλ. Σημαίνει «ο Θεός μαζί μας.» Θα πρέπει να θυμόμαστε κάθε στιγμή ότι αυτό έγινε πριν από 2000 χρόνια στην πόλη της Βηθλεέμ. Δεν πρόκειται για τον Αη Βασίλη και το έλκηθρό του. Αυτό είναι ιστορικό γεγονός. Και έλαβε χώρα γιατί Κάποιος μας αγάπησε.

 

Και στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσουμε αυτήν τη φράση. «Αυτό έγινε για μένα». Ο Ιησούς πήρε μορφή ανθρώπου και ήρθε στη γη για να γίνει ο λυτρωτής μου. Γιαυτό και λέγεται Σωτήρας. Η ευχή μου κι η προσευχή μου είναι κάθε φορά που βλέπεις τη φάτνη από σήμερα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων να λες, «Αυτό πράγματι συνέβη. Και συνέβη, εν μέρει, για μένα.» Μην ξεχνάς ότι δεν υπάρχουν Χριστούγεννα χωρίς Πάσχα.

 

Σε προσκαλώ να καταβάλεις κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσεις τις ισορροπίες στη ζωή σου αυτήν την περίοδο που μας οδηγεί στα Χριστούγεννα και να θυμάσαι ότι οι προτεραιότητές σου και οι πράξεις σου στέλνουν ηχηρά μηνύματα σε όλους γύρω σου, ιδιαίτερα στα παιδιά σου. Φρόντισε να έχεις το Χριστό των Χριστουγέννων στο κέντρο όλων σου των δραστηριοτήτων αυτά τα Χριστούγεννα. Αν το κάνεις αυτό, τότε είσαι στο σωστό δρόμο, στο δρόμο για έναν ακλόνητο γάμο και μια πετυχημένη οικογένεια.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img