Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑκλόνητη Οικογένεια

Ακλόνητη Οικογένεια

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Σταύρος Θεοφάνους

Ένα μηνιαίο άρθρο για την Ελληνική οικογένεια που δίνει πρακτικές συμβουλές για το γάμο, για τις οικογενειακές σχέσεις,  και για την ανατροφή των παιδιών.

Η πειθαρχία που χρησιμοποιείς για το παιδί σου είναι αυτή που πρέπει; 

Όταν μιλάμε για πειθαρχία, οι γονείς πολλές φορές μπερδεύουν τη σταθερότητα με τη σκληρότητα. Αυτά όμως είναι τελείως διαφορετικά.  Η σταθερότητα βάζει όρια ασφαλείας που όταν τα υπερβεί το παιδί θα έχει συνέπειες. Ενώ η σκληρότητα χρησιμοποιεί λόγια με εκνευρισμό και απειλές για να τρομοκρατήσει το παιδί και να το κάνει να υποταχθεί. Πώς λοιπόν μπορείς να επιβάλεις την πειθαρχία χωρίς να είσαι σκληρός/ή; Πρώτα, πρώτα, διατήρησε την ψυχραιμία σου. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί σου να συγκεντρώσει την προσοχή του στο λάθος του, παρά στην τεταμένη αντίδρασή σου. Δεύτερον, φρόντισε πάντοτε να δείχνεις στο παιδί σου την αγάπη σου. Δεν μπορώ να το τονίσω επαρκώς πόσο σημαντικό είναι να υπενθυμίζεις στο παιδί σου  ότι η αγάπη σου για κείνο είναι χωρίς όρους, και δε στηρίζεται στη συμπεριφορά του. 

Πώς θα δημιουργήσεις μια καλή σχέση με το κορίτσι που σχετίζεται ο γιος σου;

Thanks for reading Hellenic News of America

Η γυναίκα μου κι εγώ πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξουμε μία καλή σχέση με το κορίτσι που ο γιος μας σχετίζεται. Παρακάτω δίνουμε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε. Πρώτα, πρώτα, να την καλέσετε  για φαγητό. Ο χρόνος γύρω από το τραπέζι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για την ανάπτυξη καλών σχέσεων. Δεύτερον, οργανώστε μια βραδιά για να παίξετε διάφορα παιχνίδια μαζί της και με το γιο σας. Ρωτήστε την ποια παιχνίδια της αρέσουν πολύ, ή ποια δεν της αρέσουν, για να παίξετε και θα μάθετε πολλά για το άτομό της. Τα παιχνίδια αποκαλύπτουν το χαρακτήρα του ανθρώπου, και τις ικανότητές του.

Πώς καταλαβαίνεις αν το παιδί σου έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού; 

Έχει ενδιαφέρον αλλά και προβλήματα να βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει. Και ένας από τους πιο επικίνδυνους παράγοντες που μπορούν να κάνουν δύσκολη την παιδική ηλικία είναι ο σχολικός εκφοβισμός. Είναι μια δυσκολία που δεν πρέπει να την απορρίψουμε είτε γιατί δεν είναι σημαντική είτε γιατί δεν μπορεί να συμβεί.  Γιαυτό έχει μεγάλη σημασία να καταλάβεις τα σημεία του εκφοβισμού. Ένα σημείο ότι το παιδί σου μπορεί να είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού είναι όταν αρχίσει να προφασίζεται ότι είναι άρρωστο και δε θέλει να πάει σχολείο. Ένα άλλο σημείο είναι όταν έρθει το παιδί από το σχολείο με τα βιβλία του, τα ρούχα του, ή άλλα πράγματά του κατεστραμένα. Να έχεις  πάντοτε το νου σου και να παρακολουθείς τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού σου εξαιτίας του εκφοβισμού.

Είστε μαζί με τον άντρα σου / τη γυναίκα σου στην ίδια ομάδα; 

Η ζωή είναι μια περιπέτεια. Στη διαδρομή αυτού του ταξιδιού της ζωής έρχεσαι συνέχεια αντιμέτωπος/η με απαιτήσεις, κινδύνους, και απογοητεύσεις. Υπάρχει όμως ένας άνθρωπος που θάπρεπε κάθε στιγμή να μπορείς να βασιστείς — κι αυτός είναι ο άντρας σου/η γυναίκα σου. Σου δίνουμε 3 τρόπους για να είσαι καλός συμπαίκτης του άντρα σου/της γυναίκας σου. Πρώτον, να είσαι προσηλωμένος /η και αφοσιωμένος/η για να μείνετε μαζί — ό,τι κι αν συμβεί. Δεύτερον, να είσαι ευαίσθητος/η και διακριτικός/ή στον άντρα σου /στη γυναίκα σου σε μεταβατικές περιόδους . Τέλος, μην επιτρέπεις τις δύσκολες στιγμές να σε απομακρύνουν από τον άντρα σου/τη γυναίκα σου. 

Όταν η πρώτη σου προτεραιότητα είναι η οικογένειά σου, τότε είσαι στο σωστό δρόμο, στο δρόμο που οδηγεί σ’ έναν ακλόνητο γάμο και σε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img