Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑκολουθεί Δελτίο Τύπου- Ελληνο-Aμερικανικού Εθνικού συμβουλίου

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου- Ελληνο-Aμερικανικού Εθνικού συμβουλίου

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

Hellenic_American_national_council_hanc_members_of_the_board

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου

 

Τα μέλη του Ελληνο-αμερικανικού Εθνικού συμβουλίου συνεδρίασαν το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαΐου μέσω τηλεφωνικής συνδιάσκεψης υπό τον συντονισμό του προέδρου του κ. Πάυλου Κοτρότσιου. Σκοπός της συνδιάσκεψης αυτής ήταν ο επαναπροσδιορισμός της Εθνικής ατζέντας του συμβουλίου εν’ όψει και του συνεδρίου της Παμμακεδονικής στις 26 και 27 Μαϊου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Φιλαδέλφειας. Κάλεσε επίσης όλους να παρευρεθούν καί στο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον στις 6-8 Ιουνίου, 2012.  “Προχωράμε στο έργο μας” τόνισε ο κ. Κοτρότσιος, ο οποίος σημείωσε ότι το επερχόμενο συνέδριο της Παμμακεδονικής θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωριστούν μεταξύ τους όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και να ενημερωθούν απο τους υπεύθυνους που διαχειρίζονται το Εθνικό μας θέμα. Ο κ. Κοτρότσιος εξήρε το συμβούλιο για το πρόγραμμα προσφοράς βοήθειας (Greek relief) προς τις Ελληνικές οικογένειες που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση, (το πρόγραμμα διαχειρίζονται οι Ομοσπονδία Γιατρών και το Hellenic Relief Fund), ενώ συνεχάρη και το καινούργιο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, την Ομοσπονδία Κεφαλληνίων “Οδυσσεύς”, η οποία προστέθηκε στο δυναμικό του Εθνικού Συμβουλίου κατά την τελευταία συνεδρίαση του στο Ατλάντικ Σίτυ στις 30 Απριλίου. Ο κ. Κοτρότσιος μίλησε επίσης και για την σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ του χρυσού ολυμπιονίκη κ. Πύρρου Δήμα και της ομογένειας με την συμμετοχή και βράβευση του πρώτου από την ετήσια έκθεση Ερμής `Εξπο, αλλά και απο την περιοδεία του στην Αμερική υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, στόχος της οποίας ήταν η οικονομική ενίσχυση του σχολείου του στην ιδιαίτερή του πατρίδα την Χειμάρα και η συσπείρωση των Ηπειρωτών. Ο κ. Κοτρότσιος επεσήμανε επίσης την επιτακτική ανάγκη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των Ομοσπονδιών και Προέδρων αλλά και την καλύτερη και πιο αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Συμβουλίου και άλλων ομογενειακών φορέων και οργανισμών όπως για παράδειγμα το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο στην Ουάσιγκτον αλλά και με άλλους φορείς και οργανισμούς που προσφέρουν. Τούτη την ώρα όλοι χρειάζονται, είπε και πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. Τέλος, ο κ. Κοτρότσιος έθεσε καί πάλι το θέμα εορτασμού της συμπλήρωσης των 20 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου και πρότεινε την Αμερικανική πρωτεύουσα ως την πιθανή τοποθεσία των εορτασμών, ενώ προέτρεψε όλα τα μέλη, ιδιωτικά και τις ομοσπονδίες, να συμβάλλουν οικονομικά έτσι ώστε η εκδήλωση να είναι εφικτή και σε συνάρτιση με το επερχόμενο Συνέδριο του ΕΣΕ. 

Thanks for reading Hellenic News of America


 

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Χρηστάκης δήλωσε πανέτοιμος για το διήμερο σύγκλησης του συμβουλίου επ’ ευκαιρία και του συνεδρίου της Παμμακεδονικής ενώ επεσήμανε ότι πρώτο και μείζον θέμα συζήτησης θα είναι το οικονομικό καθώς όπως είπε η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση. Ο κ. Χρηστάκης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του διημέρου μεταξύ των άλλων ομιλητών θα είναι ο κ. Κυριάκος Κοντόπουλος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Temple της Φιλαδέλφειας, ο Δρ. Γεώργιος Τσετσέκος πρύτανης της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Drexel, ο κ. Παναγιώτης Τσαούσης πρόεδρος της ING America, όπως και ο κ. Νίκος Ξυδάκης αρχισυντάκτης της εφημερίδας “Καθημερινή”. Σύμφωνα με τον κ. Χρηστάκη 120 σύνεδροι αναμένετε να συμμετάσχουν στο συνέδριο αριθμός αρκετά αυξημένος από τον αντίστοιχο περυσινό. Το Σάββατο 26 Μαΐου στις 3 το μεσημέρι ο κ. Χρηστάκης θα συντονίσει πάνελ με θέμα το Μακεδονικό ζήτημα στο οποίο θα αναπτύξουν ο πρόεδρος κ. Χατζηστεφανίδης, η επιτετραμένη επι του εθνικού θέματος κ. Γκατζούλη, η επιτροπή μαζί με στελέχη της Πανμακεδονικής.

 

 

 

Τον λόγο πήρε και ο κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ο οποίος τόνισε ότι “αν θέλουμε να πάμε μπροστά ως Εθνικό Συμβούλιο αλλά και ως ομογένεια θα πρέπει να προσεγγίσουμε βουλευτές του Αμερικανικού Κογκρέσου και αυτοί για να μας ακούσουν θέλουν την στήριξή μας”. Επανασυζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας ΠΑΚ από τα μέλη του ΕΣΕ. Τέλος, η κ. Στέλλα Κοκόλη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων εκπαιδευτικών, έκανε για μια ακόμα φορά έκλυση για την διάσωση των Ελλήνων εκπαιδευτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες και έθεσε ξανά την ανάγκη δημιουργίας ατζέντας για θέματα που αφορούν την Ελληνική Παιδεία στην Αμερική, ενώ ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του ομογενή Γιώργου Δήμου στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Ανάλογες αναφορές και τοποθετήσεις έκαναν και ο Ταμίας κ. Ματαράγκας, υπεύθυνος της οικονομικής επιτροπής  και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κουτράκος που τόνισε ότι σαν πρόεδρος της Πανλακωνικής στηρίζει την ιδέα του αναμνηστικού λευκώματος που μπορεί να γίνει προσοδοφόρα για το ΕΣΕ.  

Photo:  HANC’s members pictured with HANC’s President, Paul Kotrotsios. 

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img