Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Άμεσες δράσεις για τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου»

Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Άμεσες δράσεις για τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου»

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου συναντήθηκε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Αλεξάνδρειας Γιάννης Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τους κ. Ε.Κασιμάτη και Ε. Καλορίζο, αναφέρθηκαν στο επείγον ζήτημα της φθίνουσας λειτουργίας του ελληνόφωνου σχολείου της παροικίας, λόγω της μειούμενης ανά σχολικό έτος παρουσίας μαθητών (για φέτος μόλις 70 μαθητών). Η εξέλιξη αυτή δικαιολογείται από τον φθίνοντα αριθμό των μελών της Ελληνικής Κοινότητας, καθώς έχουν απομείνει περί τους 2000 Έλληνες.

Από την πλευρά του ο κ.Τριανταφυλλίδης επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ.Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος και συναντήθηκε στη Βουλή με το Προεδρείο της Κοινότητας, δρομολογώντας την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, με την αποδοχή της πρότασης της Κοινότητας Αλεξάνδρειας, να μετατραπεί το σχολείο σε δίγλωσσο, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει μαθητές και από άλλες κοινότητες.

Στην ίδια συνάντηση, τέθηκε επίσης, η προοπτική της οργάνωσης στην Αλεξάνδρεια ενός συνεδρίου με θέμα «Οι Ελληνικές Κοινότητες της Μέσης Ανατολής», με ειδικότερες θεματικές ενότητες: α)επενδύσεις-οικονομία β)Παιδεία γ)ο ρόλος της Εκκλησίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ελληνικών Κοινοτήτων στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img