Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΊΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΊΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΊΑΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.

 

Thanks for reading Hellenic News of America

‘Ενοχη σιωπή του ΔΝΤ για τη συνομιλία Τόμσεν –Βελκουλέσκου

 που αποκάλυψε το Wikileaks. Θέλουν να βάλουν την Ελλάδα στο περιθώριο.

 

 

 

Του Θανάση Μπολέτη

Δημοσιογράφου- Οικονομικού Αναλυτού

Για την Hellenic News Of America

 

Αθήνα.

 

Στο επίκεντρο διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκεται μία ακόμη φορά η Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε πόσο χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί ώστε να χαμηλώσουν τα φώτα της δημοσιότητας που είναι πάνω της. Το προσφυγικό σαφώς καταλαμβάνει περίοπτη θέση στα φλέγοντα προβλήματα της Ελλάδας, και ακολουθεί το οικονομικό και η κρίση που μαστίζει ολόκληρο τον Ελληνικό πληθυσμό. Ασφαλώς οι φίλοι και οι εταίροι της χώρας μας καθορίζουν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού κάνοντας χρήση αριθμητικά δεδομένα. Αγνοούν τους ανθρώπους και επιδίδονται ενίοτε σε εκτιμήσεις αριθμών που ουδόλως προσιδιάζουν με την πραγματικότητα. Είναι  συγκλονιστικό το γεγονός μία ολόκληρη χώρα να βρίσκεται «έρμαιο» ενός τεχνοκράτη του ΔΝΤ, όπως του κ. Π Τόμσεν, η της Κυρίας Βελκουλέσκου. Είναι ντροπή για όλους τους μηχανισμούς της Ευρώπης να ζητούν βοήθεια για την διάσωση της Ελλάδος από δύο άτομα του ΔΝΤ. Η θέση τους επιβαρύνεται και από τα τελευταίες αποκαλύψεις του Wikileaks. Η επιθετική στάση του Οικονομολόγου και τεχνοκράτη του ΔΝΤ κ. Τόμσεν σε συνδυασμό με τις «βαρύγδουπες» απόψεις μίας «εκκολαπτόμενης» οικονομολόγου της Κυρίας Βελκουλέσκου συγκροτούν αν μη τι άλλο ένα «παζλ». Στη πορεία θα δούμε αν στο «παζλ» αυτό χτιστεί μία νέα Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση είχαμε την πρόθεση να ασχοληθούμε με άτομα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ούτε το είχαμε κάνει στο παρελθόν. Σεβόμασταν την δυναμική και τις τεχνοκρατικές θέσεις των στελεχών του ΔΝΤ. Είναι λυπηρό το φαινόμενο στελέχη του Διεθνούς αυτού Οργανισμού να επιδίδονται σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες σε βάρος μίας χώρας. Ελπίζουμε ότι τα στελέχη αυτά να τύχουν της προσοχής της Διευθύντριας του Ταμείου Κυρίας Kριστίν Λαγκάρντ. Ούτως ή άλλως τις θέσεις του ΔΝΤ δεν τις διαμορφώνουν ούτε ο κ. Τόμσεν ούτε η κυρία Βελκουλέσκου. Υπάρχουν οικονομολόγοι μεγαλύτερης αξίας από τους ιδίους, που ασχολούνται πλέον με τα πονήματά τους. Και μάλιστα οικονομολόγοι διεθνούς εμβέλειας. Είναι κρίμα δύο νέα στελέχη του ΔΝΤ να βρεθούν στο μάτι του «κυκλώνα» από υπερβολικό ζήλο να χαμηλώσουν την Ελλάδα και κατά προέκταση τον Ελληνικό λαό. Όλοι γνωρίζουμε ότι το πολιτικό σύστημα της  Ελλάδος ήταν εξαιρετικά ανεπαρκές να φανεί αντάξιο στις προσδοκίες του Ελληνικού πληθυσμού. Για να είμαστε δίκαιοι δεν φταίει το ΔΝΤ ούτε η Ευρωπαική ¨Ενωση για το κατάντημα της Ελλάδος. Φταίνε όλοι εκείνοι που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες την Ελλάδα.

Επικεντρωθήκαμε αρχικά στις οικονομικές εξελίξεις. Δεν αγνοούμε το προσφυγικό πρόβλημα το οποίο προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Ουδείς γνωρίζει αυτό το μείζον θέμα που θα καταλήξει. Αισίως αυτή την στιγμή φιλοξενούνται στην Ελλάδα 52.000 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες. Οι χώροι φιλοξενίας τους είναι σχεδόν διάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση φαίνεται αδύναμη να διαχειριστεί αυτή την προσφυγική κρίση και τα προβλήματα αναφύονται καθημερινά με μεγάλη ένταση. Στην Ειδομένη παραμένουν τουλάχιστον 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες με την προσδοκία ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Η Κυβέρνηση έχει χάσει προφανώς τον έλεγχο της κατάστασης και περισσότερο κουμάντο κάνουν οι ονομαζόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και λιγότερο η ίδια. Η κατάσταση σε όλα τα κέντρα υποδοχής προσφύγων είναι έκρυθμη και τα επεισόδια μεταξύ Συρίων και Αφγανών είναι συχνά. Οι τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν στην περιοχή τους πρόσφυγες και μετανάστες αντιδρούν έντονα και μάλιστα θέτουν θέμα ότι εν όψει τουριστικής

περιόδου δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Ούτε δέχονται να γίνονται «συρράξεις» στις πόλεις μεταξύ των μεταναστών. Στελέχη της Κυβέρνησης θεωρούν ότι είναι κάτι φυσιολογικό και ορισμένοι από αυτούς θυμούνται το παρελθόν τους πριν βρεθούν στην Κυβέρνηση. Στο πεζοδρόμιο και οι λύσεις έρχονται…! Μάλιστα κυβερνητικό στέλεχος είπε ότι είμαστε «γαλουχημένοι» με τους αγώνες του δρόμου δικαιολογώντας τις διαδηλώσεις στα νησιά και την Αθήνα των προσφύγων και των μεταναστών. Αυτή είναι η σημερινή κυβέρνηση. Την σεβόμαστε, γιατί την επέλεξε ο Ελληνικός λαός. Η αντιπολίτευση απλώς βρίσκεται σε «λήθαργο» για τους δικούς της λόγους.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img