Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ HELLENIC NEWS OF AMERICA Προς τον Κύριο Πρωθυπουργό της...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ HELLENIC NEWS OF AMERICA Προς τον Κύριο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

jp-greece1-articleLarge

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ HELLENIC NEWS OF AMERICA Προς τον Κύριο Πρωθυπουργό

της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά

 

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Αξιότιμε, κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Δράττομαι της ευκαιρίας, ως ιδρυτής και εκδότης μίας ιστορικής εφημερίδος της Ομογένειας που εκδίδεται στην Αμερική, να επικοινωνήσω μαζί σας, όχι μόνο να σας μεταφέρω προσωπικά την αγωνία μου, για τα δρώμενα στην Πατρίδα μας, αλλά πολύ περισσότερο να σας μεταφέρω, απόψεις αναγνωστών της εφημερίδος, για όσα έχουν λάβει χώρα, ερήμην των εκατομμυρίων Ελλήνων της διασποράς.

 

Επικαλούμαι το μέγιστο δικαίωμα ψήφου των Ομογενών, έλειψη μόνιμου ή πολυετούς φορολογικού συστήματος, της διπλής φορολογίας και πολλών άλλων, στα οποία είστε γνώστης.

 

Σε καμία περίπτωση επιθυμώ οι θέσεις της εφημερίδας μας, να εκληφθούν ως μέσο πίεσης της κυβέρνησής σας, να κάνετε κάτι αντίθετο, από αυτό που επιτάσσει η βούλησή σας, και οι δημοκρατικές σας ευαισθησίες.

 

Λάβετε όμως υπόψη, ότι στα δρώμενα της Πατρίδας συμμετέχουμε και εμείς, ενεργά όχι, όπως θα επιθυμούσαμε, αλλά να είστε σίγουρος,

ότι «κοιμόμαστε», και «ξυπνάμε», με την ελπίδα ότι θα δούμε κάτι καινούργιο στην πατρίδα μας.

 

Γνωρίζετε ότι το σύνολο του απόδημου Ελληνισμού διατηρεί επαφές με την Ελλάδα.

 

Έχει περιουσιακά στοιχεία, έχει συγγενείς, έχει δεσμούς, και επιπροσθέτως έχει την θέληση να επενδύσει, στο τόπο που γεννηθήκαμε εμείς, και γεννήθηκαν οι πρόγονοί μας.

 

Αντί όμως να ενθαρρυνθούν ανάλογες πρωτοβουλίες, διαβλέπουμε ένα «αδιαπέραστο» τοίχος. Δεν θεωρούμε, ότι εσείς έχετε «χτίσει», αυτό τον τοίχο.

 

Είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι τα θεμέλια, αυτού του «τοίχου», είναι πολύ ισχυρά. Δεν ομιλούμε, ότι σε αυτόν «προσκρούουν» μόνο υγιείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες των Ελλήνων της διασποράς, αλλά «προσκρούουν» και πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες, όσων επιθυμούν, να επενδύσουν στην Ελλάδα.

 

Για να είμαστε περισσότερο σαφείς, η γραφειοκρατία στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο. Παρά τις δεσμεύσεις σας, ότι θα πατάξατε την γραφειοκρατία, τα βήματα που έχουν γίνει είναι εξαιρετικά «αδύναμα»,σε σχέση με ανταγωνίστριες χώρες,

 

Εμείς οι Έλληνες της διασποράς βιώνουμε καθημερινά αυτό το φαινόμενο, όχι μόνο σε μία απλή συναλλαγή με το Ελληνικό δημόσιο, αλλά και στις προθέσεις μας να επενδύσουμε.

 

Θα ήταν σκόπιμο όσοι ασχολούνται με την διοικητική μεταρρύθμιση και την ανάπτυξη, να μη εστιάζουν την προσοχή τους, μόνο σε διατάξεις νόμων που ψηφίζονται στην Ελληνική Βουλή, αλλά να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους, σε ερμηνευτικές εγκυκλίους οι οποίες και αυτές δημιουργούν το θέμα της γραφειοκρατίας.

 

Δεν είναι δυνατόν σε μία στρατηγική επένδυση να απαιτείται απεριόριστος χρόνος, και εκατοντάδες υπογραφές.

 

Η εκτίμηση αυτή δεν είναι μόνο της HELLENIC NEWS OF AMERICA, είναι εκτίμηση χιλιάδων αναγνωστών μας, που βρέθηκαν στις «συμπληγάδες» της γραφειοκρατίας, από ένα απλό φορολογικό θέμα, μέχρι μία στρατηγική επένδυση.

 

Λες και κάποιες «αόρατες» δυνάμεις δεν επιθυμούν οι Έλληνες της διασποράς να μεγαλουργήσουν, και στην πατρίδα των προγόνων τους, όπως μεγαλουργούν και στο τόπο κατοικία τους, στο εξωτερικό.

 

Κύριε Πρόεδρε, κάθε φορά που διαπιστώνουμε, ότι αγνοείτε τον απόδημο Ελληνισμό, πληγωνόμαστε.

 

Δεν κρύβω να σας μεταφέρω, ερμηνεύοντας την κοινή επιθυμία όλων των Έλλήνων της διασποράς, ότι είμαστε «πληγωμένοι» που δεν συμμετέχουμε στα κοινά.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ, για πιο λόγο, η πλειονότητα των Ελλήνων της διασποράς, όταν φορολογείται στην Ελλάδα, όταν έχει εκεί ,περιουσιακά στοιχεία, και πολύ περισσότερο όταν θέλει να επενδύσει, να μη συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες του τόπου που αγαπά, και θέλει να βοηθήσει;

 

Η HELLENIC NEWS OF AMERICA, ως ιστορική εφημερίδα της Ομογένειας, θα βρίσκεται τις επάλξεις του δικαίου. Ενός δικαίου, που δεν το στηρίζουμε μόνο εμείς, της νέας γενιάς μετανάστες, το στηρίζουν όλα τα νέα Ελληνόπουλα. Όλοι οι Ομογενείς δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς. Το στηρίζουμε και όλοι εμείς οι οποίοι μέσα από Ομοσπονδίες, Συλλόγους, δίνουμε το παρόν κάθε μέρα, και αγωνιούμε για την Ελλάδα.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ, θα μου επιτρέψετε να πω, ότι σήμερα, αλλά και κατά το παρελθόν, όσοι ασχολείστε με τα κοινά, δεν δίνετε το ανάλογο βάρος στην δυναμική και την αγωνία της Ομογένειας.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω:

 

Ως Έλληνες της διασποράς αγωνιούμε για τον τόπο μας.

 

Πληγωνόμαστε κάθε φορά που διακρίνουμε ότι η Ελλάδα μας, βρίσκεται στο «μεταίχμιο» παρακμής.

 

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι κάτι καινούργιο γεννιέται.

 

Είμαστε και εμείς εδώ.

 

Μη στερείτε την δυνατότητα σε όλους εμάς, στα παιδιά μας, και τα εγγόνια μας, να συμμετάσχουμε στα κοινά.

 

Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε περισσότερο την Πατρίδα μας.

 

Αρκεί να καταλάβουμε όλοι, την δύναμη μια άλλης Ελλάδος.

 

Ομιλούμε για τους Έλληνες της διασποράς. όχι μόνο μίας, αλλά πολλών γενεών, που διαπρέπουν και δραστηριοποιούνται ανά την υφήλιο.

 

Μη μας οδηγείτε, σε νέα Ιθάκη… όταν έχουμε την… δική μας.

 

Παύλος Κοτρότσιος

Ιδρυτής –Εκδότης της HELLENIC NEWS OF AMERICA.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img