Thursday, April 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΠΟΨΗ - Πόλεμος στην Ουκρανία: Μέγας Κίνδυνος

ΑΠΟΨΗ – Πόλεμος στην Ουκρανία: Μέγας Κίνδυνος

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Εὐάγγελος Βαλλιανᾶτος

Πελοποννησιακός Πόλεμος

Ο Θουκυδίδης εξήγησε τον Πελοποννησιακό Πόλεμο με την φόβο, ζήλια, και τον φθόνο της Σπάρτης για την Αθήνα.

Η Σπάρτη και η Αθήνα ένωσαν τις δυνάμεις των και νίκησαν τους Πέρσες στην Μάχη της Σαλαμίνας το 480 ΠΧ. Αλλά μετά από αυτόν τον θρίαμβό, η Σπάρτη απομόνωσε την πολιτική της στην Πελοπόννησο, ενώ η Αθήνα έγινα αρχηγός και προστάτης των Ελλήνων από τον Περσικό κίνδυνο. Αυτή η πολιτική αύξησε την ναυτική δύναμη, την διεθνή επίδραση, και πλούτο της Αθήνας.

Ο Παρθενών και η χρυσή εποχή της Ελληνικής σκέψης του πέμπτου αιώνα ΠΧ ήταν παραδείγματα και επιτεύγματά της Αθηναϊκής πρωτοβουλίας για τον Ελληνικό πολιτισμό.

Thanks for reading Hellenic News of America

Σε αυτό το περιβάλλον ισχύος, η Αθήνα απέβλεψε την Σπάρτη, θεωρώντας την ανίκανη να ανατρέψει την πολιτική της στην Ελλάδα.

Πελοποννησιακός Πόλεμος στην Ουκρανία

Κάτι παρόμοιο προκάλεσε και τον πόλεμο στην Ουκρανία η οποία ήταν μέρος της Ρωσίας για αιώνες.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, για τα τελευταία 20 χρόνια συνέχιζε να προειδοποιεί την Αμερική να μην επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να έρθει πλησίον της Ρωσίας, και, ιδιαιτέρως, να προσκαλέσει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

Οι ηγέτες της Ευρώπης και Αμερικής (ΝΑΤΟ) αγνόησαν τον Πούτιν με αποτέλεσμα τον τραγικό πόλεμο στην Ευρώπη. Ο πόλεμος αυτός, όπως και ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα. Και στις δύο περιπτώσεις, Ελλάδα και Ουρκανία, οι πόλεμοι ήταν πόλεμοι φόβου.

Η Ουκρανία έχει πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού. Η Ρωσία βομβαρδίζει την Ουκρανία. Εάν οποιοδήποτε από αυτά τα εργοστάσια τιναχτεί στον αέρα, η Ευρώπη θα γίνει ακατοίκητη για αιώνες.

Δεύτερον, οι χώρες του ΝΑΤΟ εξάγουν συνεχώς όπλα στην Ουκρανία. Ο Πούτιν προειδοποίησε τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι η οπλική πολιτική των είναι εχθρική προς την Ρωσία και διάταξε τις Ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις να έρθουν σε επιφυλακή.

Η Αμερική, Αγγλία, Γαλλία (ΝΑΤΟ χώρες) και η Ρωσία είναι πυρηνικές δυνάμεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει μια παθολογία πολέμου, μία πανδημία μίσους που συγχύζει τους πάντας για εκδίκηση. Η αλήθεια εξαφανίζεται και το ψεύδος κυβερνά. Σχεδόν ότι βλέπω στην τηλεόραση, ακούω στο ράδιο, και διαβάζω στις εφημερίδες είναι εναντίον της Ρωσίας.

Ο πυρηνικός πόλεμος είναι τόσο καταστροφικός που είναι αδιανόητος. Αλλά τα πάθη των στρατιωτικών και πολιτικών είναι συχνά βάρβαρα, και ο πυρηνικός πόλεμος γίνεται και αυτός όπλο βαρβαρικό.

Ο Πρόεδρος της Αμερικής, Μπάιντεν, και ο Πούτιν δεν θέλουν να καταστρέψουν την Γή και τον πολιτισμό. Επομένως, θα πρέπει να αρχίσουν τον διάλογο και να σταματήσουν τον πόλεμο πριν ο πόλεμος τους σταματήσει. Ο Μπάιντεν πρέπει να σταματήσει την εξαγωγή όπλων από το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα

Η Ελλάδα, βέβαια, δεν έπρεπε να στείλει όπλα στην Ουκρανία.

Καιρός είναι να αναθεωρήσει την σχέση της με το ΝΑΤΟ, το οποίο πάντοτε υποστηρίζει την Τουρκία, μέγιστος εχθρός της Ελλάδας και Κύπρου. Αν οι Αμερικάνοι αρχηγοί του ΝΑΤΟ αρνηθούν να διορθώσουν την στρατηγική των προς την Ελλάδα, η Ελλάδα πρέπει να κάνει συμμαχίες με χώρες που την υποστηρίζουν και να αναχωρήσει από το ΝΑΤΟ. Το δε ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί. Η δε Ευρωπαϊκή Ένωσης πρέπει να γίνει πραγματική ένωσης με εθνική ασφάλεια για όλα τα μέλη κράτη. Τα σύνορα της Ελλάδας και Κύπρου θα πρέπει αναγκαία να είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Είναι αίσχος η Κύπρος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, να έχει Τουρκικά στρατεύματα στο μισό νησί. Και βέβαια η Ελλάδα πρέπει να έχει έναν πανίσχυρο στρατό, αεροπορία, και ναυτικό.

Η Ελλάδα έχει ντόπιους πολιτικούς Εφιάλτες και εξωτερικούς εχθρούς. Αυτά τα προβλήματα πηγάζουν από το γεγονός ότι ποτέ η χώρα δεν είχε Αναγέννηση. Οι Έλληνες της σήμερον δεν είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τους προγόνους των, τα συγγράμματα των οποίων εφώτισαν τους Άραβες και τους Ευρωπαίους.

Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι Έλληνες πρέπει να στρέψουν τα βλέμματα των προς τους προγόνους των και να συνθέσουν την αρχαία σκέψη με την πολιτική θεωρία, δημοκρατία, επιστήμη, και τεχνολογία που και αυτές έχουν ρίζες Ελληνικές.

***
Ο Εὐάγγελος Βαλλιανᾶτος είναι ιστορικός και θεωρητικός του περιβάλλοντος. Εργάστηκε στην Αμερικανική Βουλή και στην εθνική υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας της Αμερικής. Εδίδαξε σε πανεπιστήμια και είναι συγγραφέας εκατοντάδων άρθρων και επτά βιβλίων, μεταξύ των οποίων και The Antikythera Mechanism: The Story Behind the Genius of the Greek Computer and its Demise (Universal Publishers, 2021).

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img