Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΠΟΨΗ: Στη διάρκεια της Πανδημίας οι δισεκατομυριούχοι αυξήθηκαν!..

ΑΠΟΨΗ: Στη διάρκεια της Πανδημίας οι δισεκατομυριούχοι αυξήθηκαν!..

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*

Θα σας ξαφνιάσω σήμερα φίλες και φίλοι αναγνώστες με ένα κείμενο που αφορά σε μια μικρή σε αριθμό ομάδα, σε μια «χούφτα» κατοίκων του πλανήτη μας, που είναι κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων με εξωπραγματικά μεγέθη.

Διευκρινίζω με Αριστοφανική και ειλικρινά καλοπροαίρετη αίσθηση χιούμορ πρώτον, ότι ΔΕΝ γνωρίζω προσωπικά ΚΑΝΕΝΑΝ από τα μέλη αυτής της απίστευτα μικρής ομάδας δισεκατομμυριούχων συνανθρώπων μας και δεύτερον, ότι ΔΕΝ με προσέλαβαν ως εκπρόσωπο των Δημοσίων Σχέσεών τους…

Γονατίσαμε οι κάτοικοι του Πλανήτη από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα εξαιτίας της πανδημίας covid-19 για την οποία όχι μόνο ακόμη ΔΕΝ απαντήθηκαν αλλά φοβάμαι ότι ίσως ΔΕΝ θα απαντηθούν πριν την γνωστή διεθνώς περίοδο «προστασίας δεδομένων» των 30 χρόνων, κάποια όχι μόνο χρήσιμα αλλά ΚΑΙ καθοριστικά κρίσιμα σε ότι αφορά το πώς, το ποιοί και το γιατί σχετικά ερωτήματα.

Και ενώ σταδιακά είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε από τις απαγορεύσεις και τα λόκντάουν όχι μόνο στην Πατρίδα μας αλλά και σε Ευρώπη και τον Δυτικό κόσμο, βιώνουμε από τις 24 Φεβρουαρίου τα τραγικά γεγονότα εισβολής Ρωσικών στρατευμάτων στην ανεξάρτητη Δημοκρατία της Ουκρανίας. Βιώνουμε μια, «απρόβλεπτη» για κάποιους και «αναμενόμενη» για κάποιους άλλους, Πολεμική Σύγκρουση που ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις για τριήμερη ή επταήμερη διάρκεια και συνεχίζεται για 5ο κατά σειρά μήνα χωρίς «πρόβλεψη τέλους» επιδεικνύοντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός «πολέμου φθοράς» (κατά την Αγγλοσαξωνική ορολογία “A war of attrition”).

Thanks for reading Hellenic News of America

Θα αποσπάσω τώρα την προσοχή σας από την τρέχουσα πραγματικότητα και θα σας μεταφέρω, καλοπροαίρετα, σε έναν άλλο κόσμο σχεδόν μυθικό, σχεδόν μαγικό και σίγουρα εξωπραγματικό: στον κόσμο ουσιαστικά μιάς «χούφτας» συνανθρώπων μας που οι περιουσίες τους δεν μετρώνται σε δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια αλλά σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια…

Όταν έκλεισε ο περασμένος χρόνος, το 2021, το καταστροφικό όχι μόνο οικονομικά αλλά και σε ψυχολογικές και κοινωνιολογικές παραμέτρους δεύτερο έτος της πανδημίας covid-19 οι δισεκατομμυριούχοι της γης ήταν 2755 άτομα!..

Έδωσα έμφαση με τη χρήση του θαυμαστικού στην παραπάνω πρόταση του αριθμού 2755 επειδή ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 660 άτομα σε σύγκριση με το έτος 2020 και, επιπρόσθετα, το 86% των υπαρχόντων δισεκατομμυριούχων έγιναν ακόμη πλουσιότεροι στον χρόνο που πέρασε!!!

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/billionaires-by-country

Οι 20 πρώτες χώρες σε αριθμό δισεκατομμυριούχων (ο αριθμός σε παρένθεση) κατά φθίνουσα σειρά είναι οι ακόλουθες:

1. ΗΠΑ (724), 2. Κίνα (698), 3. Ινδία (237), 4. Γερμανία (136), 5. Ρωσία (117),
6. Βραζιλία (65), 7. Καναδάς (64), 8. Ηνωμένο Βασίλειο (56), 9. Ιταλία (51),
10. Ιαπωνία (49), 11. Ταϊβάν (47), 12. Αυστραλία (44), 13. Νότιος Κορέα (43),
14. Γαλία (42), 15. Σουηδία (41), 16. Ελβετία (40), 17. Ταϋλάνδη (31), 18. Ισπανία (30),
19. Τουρκία (27) & Σιγκαπούρη (27), και 20. Ισραήλ (17).

Οι 71 χώρες από τις 193 που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών έχουν 1 ή και περισσότερους δισεκατομμυριούχους ενώ οι δύο χώρες, η Καπιταλιστική Αμερική και η Κομμουνιστική Κίνα έχουν τους περισσότερους από το 50% των δισεκατομμυριούχων της Υφηλίου….

Η Πατρίδα μας Ελλάδα έχει 3 δισεκατομμυριούχους και η Μεγαλόνησος Κυπριακή Δημοκρατία έχει επίσης 3 δισεκατομμυριούχους.

Συνεχίζω φέροντας στην προσοχή σας έναν νεότευκτο όμιλο αυτών των σύγχρονων κροίσων, αυτών των πάμπλουτων συνανθρώπων μας στον Πλανήτη γη όπου οι κάτοικοι πλησιάζουμε με γοργό ρυθμό τα 8 δισεκατομμύρια, που φέρνει τον Αγγλικό τίτλο «The Giving Pledge» (ο οποίος μεταφράζεται στα ελληνικά ως «Υπόσχεση Προσφοράς»).
Πρόκειται για μία οργάνωση, ένα «κλαμπ» της χούφτας των δισεκατομμυριούχω» που ξεκίνησε στην Αμερική τον Αύγουστο του 2010 από 40 δισεκατομμυριούχους και καθώς κάθε χρόνο προστίθενται νέα μέλη (το 2021 προστέθηκαν 14 νέα μέλη) και το 2022 μέχρι στιγμής προστέθηκαν άλλα 5 νέα μέλη και έτσι το «κλαμπ των φιλανθρώπων» ήδη αριθμεί 236 άτομα ή οικογένειες από 28 διαφορετικές χώρες του πλανήτη μας. Όλα αυτά τα άτομα και οι οικογένειες έχουν δεσμευτεί με δημόσια δήλωση ότι θα δωρίσουν την μισή περιουσία τους εν ζωή ή μετά τον θάνατό τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να το επιτύχουν εφόσον διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολοιστή, λάπτοπ ή σύγχρονο τηλέφωνο επισκεπτόμενοι τον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

https://givingpledge.org/about

Και όσοι επιθυμούν να δούνε τον πλήρη κατάλογο των μελών μπορούνε να το κάνουν επισκεπτόμενοι τον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

https://givingpledge.org/pledgerlist

Το σημερινό μου σύντομο άρθρο παρουσίασης του διεθνούς κλίμακας «κλαμπ των φιλανθρώπων δισεκατομμυριούχων», όπως ήδη έχω δηλώσει δεν συνιστά μιά εκ μέρους μου πράξη Δημοσίων Σχέσεων και ΔΕΝ έχω καμία απολύτως προσωπική ή οικογενειακή σχέση με κανένα άτομο και καμία οικογένεια μέλη του «κλαμπ»…

Το άρθρο μου προκλήθηκε από το γεγονός ότι μεταξύ των μελών αυτής της οργάνωσης συγκαταλέγεται και ο Κύπριος δημιουργός της μεγάλης Διεθνούς αεροπορικής εταιρείας «Easy-Jet» και μιας σειράς επιχειρήσεων που φέρουν το όνομα «Easy» ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου.

Αφήνω σε εσάς τις όποιες κρίσεις, τα ερωτηματικά, τις συζητήσεις για τη συγκεκριμένη οργάνωση αλλά κρίνω απαραίτητο κλείνοντας να φέρω στη δημοσιότητα τη δήλωση του Ελληνο-Κύπριου επιχειρηματία ότι θα δωρίσει την μισή του περιουσία (ανέρχεται στα 2 περίπου δισεκατομμύρια στερλίνες, ή 2,4 δις ευρώ) για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Είπε χαρακτηριστικά ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου:

«Νομίζω ότι όλοι οι πλούσιοι έχουν το χρέος να επιστρέψουν χρήματα, επειδή χάρη στους πελάτες τους που αγόρασαν τα αγαθά ή / και τις υπηρεσίες τους απέκτησαν την περιουσία τους…»

Προσωπικά ως άτομο, ως κοινωνικός επιστήμονας και Καθηγητής σε Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό δηλώνω ότι ήμουν και συνεχίζω να είμαι θιασιώτης και υποστηρικτής της Ελεύθερης Οικονομίας. Ταυτόχρονα δηλώνω απερίφραστα ότι ήμουν και συνεχίζω να είμαι υποστηρικτής της απαραίτητης ύπαρξης και αντικειμενικής εφαρμογής ΑΥΣΤΗΡΩΝ (όχι όμως καταπιεστικών που εμποδίζουν την καινοτομία και την ανάπτυξη επιχιερηματικότητας) σχετικών ελέγχων από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες κάθε Κράτους σε όλον τον Πλανήτη μας…

Κλείνοντας σας καλώ να διασκεδάσετε αφιερώνοντας 3 λεπτά για να ακούσετε το κλασικό τραγούδι του Δώρου Γεωργιάδη που τον καθιέρωσε στο ελληνικό μουσικό στερέωμα όταν το 1972 κέρδισε το ΠΡΩΤΟ Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού εδώ στη Θεσσαλονίκη με τίτλο: «Αν ήμουν πλούσιος…» (οι στίχοι ήταν δημιούργημα της Σώτιας Τσώτου).

————————————————
*O Γιώργος Πιπερόπουλος, Δρ Κοινωνιολογίας – Ψυχολογίας, είναι Επίτιμος Καθηγητής Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Durham, συνταξιούχος καθηγητής Μάνατζμεντ, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img