Saturday, April 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΠΟΨΗ: ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ

ΑΠΟΨΗ: ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Μιχάλης Παπαδημητρίου

Και να’ μαστε πάλι μπροστά στις οθόνες να βλέπουμε αληθινά παιχνίδια πολέμου με αίματα, με δάκρυα, με ξεριζωμούς, με κλάματα παιδιών και με πολλά αναπάντητα «γιατί».
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!

Πράγματι λοιπόν η ιστορία δεν διδάσκει. Και ούτε, όπως ελέχθη, λέει αντίο, αλλά πάντα «εις το επανιδείν».

Κι ας ξεκινήσουμε με την παρατήρηση ότι οι ιδέες και οι θεωρίες βρίσκονται πάντα στο σπέρμα των αιτιών τέτοιων φαινομένων και συνήθως πέρα και από τα συμφέροντα.
Είναι πλέον βέβαιο, μετά από 105 χρόνια, ότι η κομουνιστική ιδεολογία είναι υπεύθυνη ως ιδεολογική αιτία για έναν παγκόσμιο πόλεμο, για καμιά δεκαριά μεγάλους περιφερειακούς πολέμους και για μια κοινωνική απάτη που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει άλλη φορά η ανθρωπότητα.

Δεν είναι τυχαία η προφητική ρήση τού Κορνήλιου Καστοριάδη για την ΕΣΣΔ, ότι είχε στον τίτλο της τέσσερα μεγάλα ψέματα, το «Ένωση», το «Σοβιετικών», το «Σοσιαλιστικών» και φυσικά το «Δημοκρατιών».

Thanks for reading Hellenic News of America

Ακόμα και ο ναζισμός, που προκάλεσε τόσα δεινά και που έγινε τόσο μοδάτη η επίκλησή του τα τελευταία χρόνια, είναι πολλοί που λένε ότι γεννήθηκε σαν αντίδραση προς το κομουνιστικό «ιδεώδες».

Το θανάσιμο ολίσθημά της ήταν μέχρι σήμερα να κυριαρχήσει με μια αυτοκρατορική λαγνεία πάνω σε σωρεία ελεύθερων εθνών του ανατολικού κόσμου, στην αρχή του εγχειρήματος με την πρόφαση της εκβιομηχάνισής τους, και σήμερα με τον απροκάλυπτο σκοπό της καθυπόταξης και της ενεργειακής τους αφαίμαξης.

Αν κοιτάξουμε την ιστορία θα διαπιστώσουμε ότι οι εραστές των πολέμων ήταν πάντοτε ή εκδικητικοί νεαροί ή παράφρονες μεσήλικες.

Άνθρωποι που δεν ζουν ισότιμα μέσα σε μια «εκκλησία του δήμου» όπως οι αρχαίοι στρατηγοί, αλλά σε αλεξίσφαιρα παλάτια και σε αμύθητα πλούτη.

Είναι ισόβιοι «ποιμενάρχες» λοβοτομημένων λαών, ακόμα κι όταν η χώρα τους αποκαλείται πρόστυχα και παρά πάσαν έννοιαν, δημοκρατία.

Είναι ακόμα, κι αυτό είναι το πλέον σημαντικό, εκτός κάθε κοινωνικής σύμβασης και κανονικότητας.

Δεν έχουν δηλαδή κατά κανόνα κανονική οικογένεια, και φυσικά δεν περιμένουν τα μεσημέρια να γυρίσουν τα εγγονάκια τους από το σχολείο να τα σφίξουν στην αγκαλιά τους.
Και ερωτάται: Ένας άνθρωπος ανιστόρητος, αιμοχαρής, τσάμπα μάγκας χωρίς συναισθηματικές ενοχές, χωρίς οικογένεια, μέσα σε χρυσά παλάτια και προσωπικά αεροσκάφη, είναι δυνατόν να διοικήσει χρηστά μια μεγάλη χώρα, χωρίς να προκαλέσει πόνο;

Ένα ακόμα που έχει δείξει η ιστορία είναι ότι καμιά από τις οκτώ μεγάλες αυτοκτατορίες τής ιστορίας δεν επέζησε, κι αυτό γιατί, όπως μας είπαν οι αρχαίοι Έλληνες δια στόματος Δημοσθένη: «το φυλάξαι τα αγαθά χαλεπώτερον του κτήσασθαι».

Κατά διαστολή και κατ’ αναλογία δηλαδή, καταλαμβάνεις εύκολα τρεις διαφορετικές χώρες. Πώς θα τις κρατήσεις; Πώς θα ξεπεράσεις την ακατάλυτη ιδέα του έθνους;

Οι άνθρωποι δεν έπαψαν μέχρι σήμερα να είναι φυτεμένοι με βαθιές ρίζες στο χώμα τους. Στο δικό τους χώμα, και να ανασαίνουν με τα δικά τους όνειρα.

Και να θυμηθούμε. Πού πήγε ακόμα κι αυτή η αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Εκτός από κάποια ψήγματα ελληνικότητας (ιδίως στην Αλεξάνδρεια) διελύθη αργά ή γρήγορα εις τα εξ ων συνετέθη.

Ήρθε μια θρησκεία κι αργότερα ένα πετρέλαιο και τη σάρωσαν.

Δυστυχώς συνεχίζει αυτή η κακοδαίμων τύχη του ελληνικού στοιχείου, όπως βλέπουμε σήμερα στον βομβαρδισμένο Μέλανα Πόντο, έναν Πόντο που ολόκληρος από τον Βορυσθένη μέχρι την Οδησσό και από το 1000 π.Χ. μέχρι και σήμερα ήταν πάντα ελληνικός .

Το πόσο ελληνικός μας το δείχνει η ιστορία τής Ο(ρ)δησσού από την αρχαία ελληνική ίδρυσή της μέχρι την πρόσφατη ιστορίας της.

Ο ομογενής Γρηγόριος Μαρασλής (1831-1907) εξελέγη το 1878 δήμαρχος της Οδησσού και επί δημαρχίας του η πόλη απέκτησε: τροχιοδρόμους, ηλεκτρικό σταθμό, δημοτικό θέατρο, νέο σύστημα υδραγωγείων, αγορά ζώων, μηχανικά πλυντήρια, δύο νέα νοσοκομεία, ψυχιατρείο, δύο ανώτερα παρθεναγωγεία, πλήθος δημοτικών σχολείων, αίθουσες δημοσίων αναγνωσμάτων, στατιστικό γραφείο, μικροσκοπικό και βακτηριολογικό σταθμό, παλαίστρα, παιδικό κήπο και την περιβόητη «Βιβλιοθήκη Μαρασλή»!!

Αυτά, για να καταλάβει επί τέλους η διεθνής κοινότητα ότι, όταν οι βάρβαροι κάνουν πόλεμο, οι Έλληνες κάνουν πολιτισμό!

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img