Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΠΟΨΗ: ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Η ΚΑΡΕΚΛΑ – ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

ΑΠΟΨΗ: ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Η ΚΑΡΕΚΛΑ – ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Ανδρέας Χρυσάφης

Σε εξέλιξη η εκστρατεία για νέο Πρόεδρο στην Κύπρο! Κόμματο-υποψήφιοι και “ανεξάρτητοι” ακονίζουν τη γλώσσα τους για να πείσουν τους πολίτες να τους εκλέξουν για την ανώτατη καρέκλα. Εάν οι υποψήφιοι αποτύχουν να δώσουν διαφανείς απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τη χώρα, δεν αξίζουν τις ψήφους του λαού!

Ωστόσο, κάποιος θα εκλεγεί ως νέος πρόεδρος για να “κυβερνήσει” τη χώρα.

Και έτσι ξεκινά η μάχη για την προεδρική καρέκλα….

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Thanks for reading Hellenic News of America

Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν: ούτε ο Θεός δεν μπορεί να κάνει αυτό!
Από το 1960, οι πρόεδροι της Δημοκρατίας δημιούργησαν μια ιερή αγελάδα που κανείς δεν τολμά να την πειράξει σε περίπτωση που χάσουν μια κουλτούρα γνωστή ως Κομματοκρατία. Είναι μια λέσχη που βασίζεται στον νεποτισμό και σίγουρα όχι στη διαφάνεια ή την αξιοκρατία— μια αξιοκρατία που βοηθά τα έθνη να αναπτυχθούν προς τα εμπρός σε νέους ορίζοντες!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ένας καταστροφικός ιός έχει αναπτυχθεί για να μεταμορφώσει το νησί: η θεσμική διαφθορά! Ένας ιστός διεφθαρμένων αξιωματούχων, πολιτικών κομμάτων και εκλεγμένων ηγετών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων τραπεζιτών και άλλων που ελέγχουν επίσημες θέσεις, μετέτρεψαν το νησί σε κατάσταση ανασφάλειας. Η πρακτική στις δωροδοκίες, την κατάχρηση του νόμου και μια ασεβής διαφθορά είχε ενσωματωθεί βαθιά στην ψυχή μιας κοινωνίας, “oπου δεν υπάρχει νόμος, δεν υπάρχει παρανομία!”.

Σε πέντε μήνες, ο λαός θα κληθεί να επιλέξει νέο πρόεδρο με τρεις βασικούς υποψηφίους —μεταξύ δέκα άλλων ανεξάρτητων!

Την ίδια στιγμή, αυτοί οι τρεις πολιτικοί έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στη χάραξη πολιτικής της χειρότερης σκανδαλώδης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ η Κύπρος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της 10ετούς θητείας της, η κυβέρνηση Αναστασιάδη επέτρεψε μια κουλτούρα απληστίας—όπως και η κυβέρνηση Χριστόφια—και έτσι ο ιός της διαφθοράς να ριζώσει βαθιά στην κοινωνία.
Ακόμα και ο Πρόεδρος της Βουλής πιάστηκε στις κάμερες που εμπλέκεται με το σκάνδαλο διαφθοράς “Cash for Passports”! Η πρόσφατη έκθεση του Γενικού Ελεγκτή απεικονίζει μια ζοφερή εικόνα και επιπτώσεις της ανοχής της κυβέρνησης Αναστασιάδη σε διεφθαρμένες δραστηριότητες κυβερνητικών αξιωματούχων και στενών συνεργατών με το σκάνδαλο “Cash for Passports” με εκατομμύρια στο τραπέζι για αρπαγή. Αν δεν υπήρχαν οι ευπρεπείς και έντιμες ενέργειες του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (Γενικού Ελεγκτή) αυτοί οι διεφθαρμένοι πιράνχας θα συνέχιζαν σήμερα να χορεύουν στους τάφους των πολιτών.

Η πολιτική είναι εξαπάτηση όχι αντίληψη! Χωρίς αμφιβολία η αποχή θα συνεχίσει να είναι ο Βασιλιάς στις επόμενες προεδρικές εκλογές! Θα συμβεί επειδή οι πολίτες σήμερα αισθάνονται προδομένοι από ένα πολιτικό σύστημα που κάνει κατάχρηση της εμπιστοσύνης τους και που αρνείται να αντιμετωπίσει σοβαρά κοινωνικά ζητήματα: ζητήματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για αυτούς παρά για την πολιτική εξουσία!

Αν η Λευκή ψήφος —Λαϊκό Βέτο —αναγνωριζόταν επίσημα και κέρδισε την πλειοψηφία στις κάλπες δημοκρατικά, θα πρέπει να προκαλέσει νέες εκλογές με νέους υποψηφίους!
Δυστυχώς οι πολίτες δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να ψηφίσουν «ΟΧΙ» στην κάλπη, αλλά απαιτείται να ψηφίσουν μόνο «ΝΑΙ». Η δικαιολογία είναι ότι αν κάποιος δεν εγκρίνει τους εκλεγμένους υποψηφίους μπορεί να τους ψηφίσει έξω στις επόμενες εκλογές. Εν τω μεταξύ, η διαφθορά παραμένει αδιαμφισβήτητη και μέρος του συστήματος!

Και έτσι, οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν μια επιλογή: να στηρίξουν το κομματικό πολιτικό σύστημα με την ελπίδα ότι ο νέος πρόεδρος θα ενεργήσει προς το συμφέρον του έθνους… ή απλά να πλύνουν τα χέρια τους και να μην ψηφίσουν και να ζήσουν με τις πολιτικές συνέπειες!

Η άλλη επιλογή είναι να ψηφίσουν έναν από τους άλλους δέκα “ανεξάρτητους υποψηφίους”. Ωστόσο, κανένας από αυτούς (μέχρι στιγμής) δεν έχει προτείνει νέες ριζικές και επαναστατικές αλλαγές στο status quo, αλλά μάλλον παραμένει μέρος του τρέχοντος πολιτικού συστήματος για σκοπιμότητα και να κερδίσει ψήφους για την προεδρία.
Αλλά όμως: όλα πάντα αλλάζουν … αλλά για πάντα όλα παραμένουν τα ίδια! Και έτσι, οι ενεργοί πολίτες βρίσκονται πράγματι σε δίλημμα, αν όχι πολιτικά παγιδευμένοι! Να ψηφίζουν ή να μην ψηφίζουν!

***

Ο κ. Ανδρέας Χρυσάφης είναι  Συγγραφέας / Καλλιτέχνης

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img