Tuesday, April 16, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΠΟΨΗ: Το Ολυμπιακό Πνεύμα ως Σύμβολο Γλώσσας, Ιστορίας, Παράδοσης και Πολιτισμού.

ΑΠΟΨΗ: Το Ολυμπιακό Πνεύμα ως Σύμβολο Γλώσσας, Ιστορίας, Παράδοσης και Πολιτισμού.

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει η Στέλλα Κοκόλη*

Ας κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στην έννοια του Ολυμπιακού Πνεύματος και στα αγαθά που πηγάζουν από αυτό, όπως εκείνα της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ειρήνης, της Ισότητας και του “Ευ Αγωνίζεσθαι” κατά την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο και τον σύγχρονο κόσμο.

Αυτό το πνεύμα, σαν σύγχρονοι Έλληνες και την ολυμπιακή φλόγα, καλούμαστε να διαιωνισουμε, να διαφημίσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε σε όλους τους λαούς της γης. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έπρεπε και πρέπει να γίνουν συμβολο και κανόνας μόρφωσης. Αυτό το πνεύμα το αθανατο, το ελληνικό, αρχαίο και σύγχρονο πρέπει να προωθηθεί παγκόσμια σήμερα ιδίως που όλος ο κόσμος είναι ενωμένος γύρω από το διαδίκτυο. Είναι μεγάλη ανάγκη να γίνουν προσπάθειες να διαφημιστεί η προέλευση της ολυμπιακής ιδέας, η χρησιμότητα της και η αναγκαιότητα που πηγάζει από τη φιλοσοφία αυτή, ιδιαίτερα σήμερα που πολλοί αρχηγοι λαών την χρειάζονται.

Η Ολυμπιακή ιδέα είναι η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία που πρέπει να κυβερνήσουν την ανθρωπότητα και να διδάξουν ιδιαίτερα στους ηγέτες αυτούς που κάθε άλλο από το να χρησιμοποιουν ναι να διοικούν με βία, με κατάχρηση εξουσίας, τυραννία, χωρίς να έχουν λάβει τη μόρφωση και την ιδέα της ειρήνης και όλων των αξιών που πηγάζουν από την Ολυμπιακή φλόγα, την ιδέα της φλόγας που άναψε στην αρχαία Ολυμπία, τον ιερό χώρο αυτό της πατρίδας μας Ελλάδος, “Ο νοων-νοειτω”.

***

Thanks for reading Hellenic News of America

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελλήνων εκπαιδευτικών Αμερικής

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img