Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η αδιευκρίνιστος ψήφος, βρίσκεται σε περίοπτη θέση.
Σε θέση μάχης ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, να πείσουν τους εν δυνάμει, εκλογείς τους.

Του Θανάση Μπολέτη- Δημοσιογράφου, για την Hellenic News Of America

Λίγες μέρες πριν, την προσφυγή στις κάλπες, του Ελληνικού λαού, προκειμένου να αποφανθεί, ποιο κόμμα θα είναι εκείνο, που θα έχει το πάνω χέρι, την ερχόμενη Κυριακή για την διακυβέρνηση της χώρας, το τοπίο παραμένει εξαιρετικά θολό.

Ενα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος, ακόμη δεν έχει αποφασίσει με ποιο χέρι θα ψηφίσει:

«Με το δεξί. Ή με το αριστερό».

Thanks for reading Hellenic News of America

¨Όλα δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα, εμφανίζεται εξαιρετικά πικραμένο και κουρασμένο, με τις παλινωδίες όσων επικαλούνται την ρητορική τους, να πείσουν, ότι είναι οι κατάλληλοι να κυβερνήσουν.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνεται των προσπαθειών που κατέβαλε, ώστε η χώρα να παραμένει στην ευρωζώνη, έστω και αν αθέτησε την πλειονότητα των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

Στην αντίπερα «όχθη» ο πρόεδρος της Ν.Δ κ. Ευάγγελος Μείμαράκης, αν και όψιμος, σε αυτή την θέση, που απλόχερα την παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, εμφανίζεται εξαιρετικά υπερκομματικός επικαλούμενος την ανάγκη σύστασης κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ.

¨Όπως διαφαίνεται, και εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, ούτε ο κ. Τσίπρας, αλλά ούτε και ο κ. Μείμαράκης, αγωνιούν, να αναλάβουν τα ηνία της χώρας, καθώς εκκρεμή η λήψη μέτρων, που περιέχονται στο τρίτο μνημόνιο, και έχουν ανυπέρβλητο πολιτικό κόστος για τα κόμματά τους.

Εξάλλου αυτό διαφάνηκε, και από το «ανούσιο» dedate των αρχηγών των δύο κομμάτων της περασμένης Δευτέρας. Δεν γνωρίζουμε, αν οι κύριοι Αρχηγοί των κομμάτων γνώριζαν ποίοι τους έβλεπαν, όταν μιλούσαν, και πόσο ήταν πειστικοί στα επιχειρήματά τους.

Όμως-όπως τόνιζε έμπειρος πολιτικός αναλυτής- δεν γνώριζαν τον όγκο του εκλογικού σώματος, που τους είχε γυρίσει συνειδητά την πλάτη.

Αυτά ασφαλώς συμβαίνουν σε μία πληγωμένη κοινωνία, από τα μνημόνια και την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος. Βγήκαν πολλοί μπροστά να σώσουν την Ελλάδα. Όλοι έχουν και μία καινούργια λύση. Μάλιστα την λύση αυτή, την έχουν και όσοι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, για το κατάντημα της Ελλάδος.

Θα επαναλάβουμε το τίτλο προηγούμενου κειμένου της ΗΝΑ, ότι περισσότεροι οι σωτήρες από τα προβλήματα του τόπου.

Στο δια ταύτα τώρα. Επειδή, η αγωνία της Ομογένειας για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μεγάλο, τα συμπεράσματα που συνάγονται από τα δημοσκοπήσεις είναι τα εξής:

 

1.-Εχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να σχηματισθεί κυβέρνηση αυτοδυναμίας.

 

2.-Θα μπουν στην Βουλή τουλάχιστον επτά κόμματα, εκ των οποίων, τα τέσσερα, θα βρίσκονται κοντά στα όρια, που επιτρέπουν την είσοδό τους.

 

3.- Τα δύο μεγάλα κόμματα Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι αυτή την στιγμή, συγκεντρώνουν ισομερή περίπου ποσοστά με απόκλιση της μισής ποσοστιαίας μονάδος (εκτός αν, οι αναποφάσιστοι, μετακινηθούν αιφνιδιαστικά σε ένα κόμμα, οπότε η διαφορά αυτή θα μεγαλώσει).

 

4.- Το ποσοστό της αποχής, από ένα κουρασμένο εκλογικό σώμα, από τις παλινωδίες του πολιτικού συστήματος, εκτιμάται να είναι εξαιρετικά μεγάλο.

 

5.-Η νεολαία που επωμίζεται το μεγάλο κόστος των μνημονίων, και βιώνει το φάσμα της ανεργίας παρακολουθεί στη πλειονότητά της, με περιφρόνηση τους σωτήρες του έθνους. Εξάλλου το μεταναστευτικό κύμα νέων ανθρώπων στο εξωτερικό με αξιόλογες σπουδές, εκτός των ιδίων, συμπαρασύρει και τις οικογένειές τους, στην «αποδόμηση» του πολιτικού συστήματος. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι, από την έναρξη της κρίσης, μέχρι σήμερα έχουν μεταναστεύσει σε χώρες του εξωτερικού πάνω από 220.000 νέοι επιστήμονες. Και το ερώτημα που δημιουργείται, είναι  γιατί, να καρπούνται, την υπεραξία των γνώσεων αυτών των επιστημόνων, που έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα, με δαπάνες των γονιών, τους και όλων των Ελλήνων, άλλες χώρες, επειδή το ανίκανο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος δεν μπόρεσε να φυτώριο αυτό να το κρατήσει στις ρίζες του; Δυστυχώς αυτό το πολιτικό σύστημα διεκδικεί την ψήφο όσων έχουν απομείνει στην Ελλάδα. Αγνοεί ακόμη και τους ‘Ελληνες  Ομογενείς. Δεν τους επιτρέπει να ψηφίζουν. Αυτό θα συμβεί και με την νέα γενιά μεταναστών. Τους διώχνουμε και δεν τους χρειαζόμαστε.

 

6.-Είναι πολύ πιθανόν ως τρίτο κόμμα να βγει η Χρυσή Αυγή. Αν κάνουν τα άλλα κόμματα συνασπισμό συνεργασίας η Χρυσή Αυγή θα παίζει το Ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

 

Οι εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι μέχρι στιγμής ασαφείς. Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, όπως διαφαίνεται, διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση της μεταπολιτευτικής περιόδου. Είναι αμφίβολο, αν με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, που στην πλειονότητά του, είναι ανεπάγγελτο διασωθεί. Ζούμε όμως, εδώ στην Ελλάδα, με την ελπίδα, ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτά μας δίδαξαν όσοι ήθελαν να μας κυβερνήσουν.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img