Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ. ΣΤΟ «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ» Η...

ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ. ΣΤΟ «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ» Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΙΣΤΟ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ.

ΣΤΟ «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ» Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΙΣΤΟ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΘΜΑΙΝΟΥΣΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Του Θανάση Μπολέτη

Αθήνα.-Εκρηκτικό είναι το μίγμα των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ελληνική Κυβέρνηση και κατ’ επέκταση την Ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται για προβλήματα που συνδέονται με την αξιολόγηση από τους θεσμούς της ελληνικής οικονομίας, με τα μέτρα φορολογικού και ασφαλιστικού χαρακτήρα που πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, και το συγκλονιστικότερο είναι το πρόβλημα του προσφυγικού που αρχίζει να προσλαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Εν μέσω αυτών των καταιγιστικών εξελίξεων η κυβέρνηση, και γενικότερα το ελληνικό πολιτικό σύστημα, βρίσκεται μετέωρο μπροστά στις αδυναμίες του, αλλά και αδύναμο να αντιταχθεί στις επιθέσεις που δέχεται η χώρα, για τους χειρισμούς της πάνω στο προσφυγικό, από χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.

Δηλαδή από εταίρους μας.

Σλοβενία, Ουγγαρία, Αυστρία και άλλες χώρες. Κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της, με αποτέλεσμα να επωμίζονται οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης ένα μεγάλο βάρος προσφυγικών ροών.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας δεν μπορούν να αναχαιτίσουν το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα, που διοχετεύεται από την γείτονα Τουρκία και ασχολούνται πως, θα δημιουργήσουν νέα hot spots σε όλη πλέον την επικράτεια.

Ήδη αυτή την στιγμή βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα πάνω από 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες και το κύμα συνεχώς αυξάνει. Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ομιλούν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα μπορούν να βρεθούν στην Ελλάδα περίπου 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Αν δεν ανοίξουν τα σύνορα αυτοί οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα στην κρίση του προσφυγικού έχει έναν απρόσμενο σύμμαχο, τον οποίο δεν είχε στα οικονομικά και στα μνημόνια που βιώνει. Αυτός ο σύμμαχος είναι η Γερμανία και ειδικά η καγκελάριος κ. Α. Μέρκελ. Είναι χαρακτηριστικό πρόσφατο ρεπορτάζ της Le monde που ταύτιζε ως κοινές τις ενέργειες Τσίπρα και Μέρκελ για το προσφυγικό, τονίζοντας μάλιστα ότι αν λύσουν τον γόρδιο δεσμό του προσφυγικού θα είναι ήρωες. Αν δεν το καταφέρουν, «θα βυθιστούν μαζί με το πλοίο της ελπίδας».

Η Ελλάδα δεν έχει μόνο το προσφυγικό αλλά δέχεται και πιέσεις από τους δανειστές και ειδικά από το ΔΝΤ για την λήψη πρόσθετων οικονομικών μέτρων καθώς διαπιστώνονται μεγάλα οικονομικά ανοίγματα. Αυτές οι προκλήσεις του ΔΝΤ έρχονται σε μία περίοδο όπου η ελληνική Κυβέρνηση έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα για το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα. ¨Όλες αυτές οι εξελίξεις επιτείνουν την αβεβαιότητα στην οικονομία, η οποία ενισχύεται και από την καθυστέρηση των θεσμών να προβούν σε αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα «φαύλος κύκλος» με οδυνηρές συνέπειες για ολόκληρο το Έθνος.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img