Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑπό τα Λύκεια των Ιωαννίνων, στην κορυφή!..

Από τα Λύκεια των Ιωαννίνων, στην κορυφή!..

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν απανωτές καλές ειδήσεις που έρχονται από την Ήπειρο και ιδιαίτερα τα Ιωάννινα. Ειδήσεις που δημιουργούν αισιοδοξία, ότι η νέα γενιά της Ηπείρου μπορεί να δώσει τα φώτα της και στους μεγαλύτερους. Και μάλιστα, οι δύο ειδήσεις που θα διαβάσετε πιο κάτω αφορούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία μαθητές του ίδιου σχολείου, του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων!

Η ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών με την ονομασία Zephyrus II κατέκτησε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece 2018 και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει στις Αζόρες της Πορτογαλίας και διοργανώνει η  Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαστήματος (ESA).

Η ομάδα επισκέφθηκε πρόσφατα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για την επιτυχία τους, ενώ μετέφερε και την πρόθεση της Περιφέρειας να στηρίξει την συμμετοχή του σχολείου στις Αζόρες.  

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές: Καλαμπόκης Νικόλαος- Παναγιώτης, Καπέλης Γεώργιος, Πήλιος Κωνσταντίνος, Αναστασούλη Μυρσίνη, Δασούλα Μαρία- Γεωργία, Καψάλη Παρασκευή, Λώλος Κωνσταντίνος, Βλάχου Αποστολία, Οικονόμου Γεώργιος, Κανδρέλη Παρασκευή – Μαρίνα (από το Λύκειο Ζωσιμαίας), Γεωργίου Δημήτριος (9ο ΓΕΛ). Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της ομάδας είναι οι κ.κ. Νικόλαος Μαρέτας (7ου ΓΕΛ) και Γεώργιος Σκαργιώτης (9ου ΓΕΛ).

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Από τα Γιάννενα στο Wake Forest με υποτροφία

Οι επιτυχίες όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς προ εβδομάδων η μαθήτρια του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Πλιακοπάνου κέρδισε υποτροφία που της προσφέρει την δυνατότητα παραμονής για τέσσερις βδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μαθήτρια συμμετείχε στην διαδικασία για την Υποτροφία Benjamin Franklin, η οποία χορηγείται από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Wake Forest University of North Carolina.

Η Αλεξάνδρα, την οποία βράβευσε ο ίδιος ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πράιατ, θα είναι και η μοναδική που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα αφού οι υπόλοιποι μαθητές θα είναι από τις άλλες χώρες της Ευρώπης , συνολικά (45) και από την Αμερική, συνολικά (10).

Να λοιπόν που η νέα γενιά στην Ήπειρο δεν το βάζει κάτω και ήδη κερδίζει ουσία και εντυπώσεις δημιουργώντας τις προσδοκίες για προκοπή, δικαιώνοντας παράλληλα και το ρητό που λέει «Γιάννενα πρώτα στα άρματα, στα γρόσια και γράμματα»!

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img