Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑπό τον Πειραιά στη Νέα Ιερσέη

Από τον Πειραιά στη Νέα Ιερσέη

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Δημήτρη Σουλτογιάννη

Ρίβερ`Ετζ, Νέα Ιερσέη—Στα 37 του χρόνια και μετά από πολλές προσωπικές δυσκολίες και κακουχίες ο ιδιοκτήτης του Ελληνικού Εστιατορίου «It’s all Greek to me» Θεμιστοκλής Μουρελάτος μπορεί να είναι υπερήφανος για το ιδιαίτερο μέρος σε ατμόσφαιρα και γεύση που έχει δημιουργήσει στο Ρίβερ Ετζ, μια μικρή πόλη της Νέας Ιερσέης αλλά με έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Ο θέμης, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, όσο ζούσε στην Ελλάδα δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον κλάδο των εστιατορίων.

Είχε εκδηλώσει την αγάπη του για το ποδόσφαιρό με το οποίο προσπάθησε να ασχοληθεί και επαγγελματικά. Δεν τα κατάφερε όμως. Οι περιστάσεις τον ανάγκασαν να αφήσει την γεννέτειρα του, τον Πειρεά, το 2005 και να έρθει στην Αμερική όπου μετά από πολλές δουλειές και διάφορους εργοδότες αγόρασε το μικρό εστιατόριο το οποίο όπως μας είπε χαρακτηριστικά «ήθελε πολύ δουλειά». Αυτό λοιπόν και έκανε. Αφιέρωσε όλον του το χρόνο στη δουλειά του, στο εστιατόριο του και στη νέα του ζωή σε μια χώρα άγνωστη για τον ίδιο. Ο θάνατος της αδελφής του τον στιγμάτισε, όπως και αυτός του πατέρα του όμως ο Θέμης έχει αποδείξει ότι είναι μαχητής. Πάλεψε και τα κατάφερε όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.Ο θέμης αναμφισβήτητα ανήκει στο νέο κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα, στα νέα εκείνα παιδιά που φεύγουν και αφήνουν τη γεννέτειρα για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα μπορούσε κανείς να πεί ότι μπορεί ο Θέμης να στάθηκε άτυχος στην πορσωπική του ζωή όμως η τύχη του χαμογέλασε στην επαγγελματική όταν μέσο ενός φίλου το 2007 βρήκε και αγόρασε το μαγαζί του, το δικό του εστιατόριο. «Στη Νέα Ιερσέη όπως θα ξέρετε και εσείς υπάρχουν αμέτρητα Ελληνικά εστιατόρια, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος όμως το μόνο μου όπλο είναι η ποιότητα, και αυτό θέλω να προσφέρω σε καθημερινή βάση στους πελάτες μου» τονίζει χαρακτηριστικά ο Θέμης. Και συνεχίζει λέγοντας «στην περιοχή υπάρχει έντονο το Τουρκικό αλλά και το Εβραϊκό στοιχείο, έχουμε και Τούρκους και Εβραϊους πελάτες, το παν είναι να καταλάβει ο άλλος ότι πουλάς ποιότητα και ότι δεν θα τον κοροϊδέψεις, αν γίνει αυτό θα συνεχίσει να έρχεται σε σένα»`Οταν τον ρωτήσαμε για τις τιμές και το μενού του και πόσο ανταγωνιστικό τον κάνει αυτό ο Θέμης μας απάντησε «τις τιμές μου τις άλλαξα πρόσφατα με μια λογική για τα δικά μου δεδομένα ανατίμηση, αλλά να σας πω ότι για τέσσερα χρόνια τις τιμές μου δεν τις είχα πειράξει, τις είχα αφήσει ίδιες όπως τις βρήκα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη». Όσο για το μενού ο Θέμης μας λέει ότι συνεχώς προσπαθεί να το βελτιώνει δίνοντας μεγάλη βάση στην υγιεινή διατροφή. «Πίστευω πολύ στην μεσογειακή διατροφή, για μένα το φαγητό και η διατροφή αποτελούν τρόπο ζωής και ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας του κάθε ανθρώπου και αυτό πρέπει να το σεβόμαστε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την βιομηχανία αυτή του φαγητού και των εστιατορίων» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.Το πελατολόγιο του Θέμη ειναι σταθερό όμως τα Σαββατοκύριακα μας λεέι ο κόσμος είναι σαφώς περισσότερος. Το «It’s all Greek to me» προσφέρει και διανομή κατ’οίκον και σίγουρα αξίζει κανείς να δοκιμάσει την επιλογή αυτή.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img