Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑρχιεπίσκοπος Eλπιδοφόρος: Η ΑΧΕΠΑ είναι η φωνή που προάγει την αξιοπρέπεια όλων...

Αρχιεπίσκοπος Eλπιδοφόρος: Η ΑΧΕΠΑ είναι η φωνή που προάγει την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων σε καιρούς ακραίας πόλωσης και προκατάληψης

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Η ΑΧΕΠΑ είναι η ισχυρή δύναμη που κράτησε ενωμένη την κοινότητά μας για χάρη του πολιτισμού μας, της γλώσσας μας και των συμφερόντων της Ελλάδας μας, της Κύπρου μας και του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Μαζί με την Εκκλησία, τους κληρικούς και την Ιεραρχία, καθώς και σε κάθε ενορία, η ΑΧΕΠΑ συνέβαλε και συμβάλλει καταλυτικά στην προώθηση των αρχών και των αξιών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας μέσα στο χρόνο».

Με τις επισημάνσεις αυτές ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος χαιρέτισε το συνέδριο της κορυφαίας και ιστορικής ελληνοαμερικανικής οργάνωσης στο Ορλάντο της Πολιτείας της Φλόριντα, κατά το οποίο εορτάστηκε η 100ή επέτειος της ίδρυσής της.

«Η ΑΧΕΠΑ ήταν και είναι, κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου αιώνα, καθοριστικός παράγοντας σε όλο το δυτικό ημισφαίριο για το συμφέρον του απανταχού Ελληνισμού. Τόσο ο χρόνος όσο και οι λέξεις δεν αρκούν να περιγράψουν τι ακριβώς σημαίνει για την Ομογένειά μας σε αυτή τη μεγάλη χώρα, αλλά και για ολόκληρη τη Διασπορά», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Υπογράμμισε, μάλιστα, την παρουσία πολλών μελών της ΑΧΕΠΑ στην 46η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, αλλά και στην κορυφαία στιγμή των εγκαινίων του ναού του Αγίου Νικολάου, του εθνικού προσκυνήματος της Αμερικής, στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, για την ανοικοδόμηση του οποίου η ΑΧΕΠΑ προσέφερε από την αρχή πολλά.
«Η ΑΧΕΠΑ», συνέχισε, «δείχνει την υποστήριξη και την αφοσίωσή της στην προώθηση των συμφερόντων του ελληνισμού με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, σε διαρκή συνεργασία με τις κοινότητές μας, υποστηρίζοντας σθεναρά τις διακονίες της Εκκλησίας μας και αποτελώντας τον συνδετικό ιστό της Διασποράς με τις μητέρες πατρίδες της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και με την ιερή παρακαταθήκη τόσο στη Μικρά Ασία όσο και αλλού».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έκανε μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στην υπεράσπιση των Ελλήνων της Διασποράς στην Αμερική από την ΑΧΕΠΑ. «Όταν οι πνευματικοί μας πατέρες και μητέρες», τόνισε, «έκαναν το ταξίδι πέρα από τον μεγάλο ωκεανό σε αυτή την ευλογημένη γη και αποκλείστηκαν ή ακόμη και διώχθηκαν επειδή ήταν μετανάστες, η ΑΧΕΠΑ στάθηκε στο πλευρό τους υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους και καταπολεμώντας τις προκαταλήψεις και τα αρνητικά στερεότυπα όχι μόνο εις βάρος των Ελλήνων, αλλά και εις βάρος οιουδήποτε». «Πρέπει να είστε υπερήφανοι», σημείωσε, «για τις θεμελιώδεις αρχές αυτής της ιερής αδελφότητας που διατηρεί τις παραδόσεις της για το τι είναι καλύτερο στην Ελλάδα και για το τι είναι καλύτερο στην Αμερική».

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αποκάλεσε την ΑΧΕΠΑ τη φωνή που προάγει την αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων σε καιρούς ακραίας πόλωσης και προκατάληψης. «Ειδικά αυτές τις ημέρες που θρηνούμε την αιχμαλωσία της Μεγάλης Εκκλησίας, τη μετατροπή της Αγίας του Θεού Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος, η ΑΧΕΠΑ καταλαβαίνει άριστα τι ακριβώς σημαίνει να μιλάς με τόλμη για δικαιοσύνη και για ειρήνη», επισήμανε.

«Μαζί», ολοκλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος, «η ΑΧΕΠΑ και η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής ας δώσουμε στην κοινότητά μας την πνευματική, πολιτιστική και, υπό την πλήρη έννοια της ελληνικής πόλεως, πολιτική τροφή που η Ομογένειά μας τόσο αξίζει και που ολόκληρη η οικουμένη έχει τόσο απεγνωσμένα ανάγκη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img