Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΒ. Κορκίδης: Η ελληνική οικονομία φαίνεται, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, να διαθέτει...

Β. Κορκίδης: Η ελληνική οικονομία φαίνεται, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, να διαθέτει τα καύσιμα για να «πατήσει γκάζι»

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Στήριξη, σύνεση και σταθερότητα» είναι τα προαπαιτούμενα στοιχεία του προϋπολογισμού, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης, σε δήλωση του με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2023 στην Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, τόνισε ότι τα τρία κύρια χαρακτηριστικά του είναι τα μέτρα στήριξης, η δημοσιονομική σύνεση και η οικονομική σταθερότητα, ενώ πρόσθεσε ότι «η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, είναι ο βασικός στόχος, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία την περίοδο που διανύουμε, με τις αβεβαιότητες στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον να μεγαλώνουν».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «η μάχη της ελληνικής οικονομίας πρέπει να κερδηθεί σε όλα τα επίπεδα, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια εκτροχιασμού της δημοσιονομικής σταθερότητας και, μάλιστα, κάτω από την πίεση προεκλογικών τακτικών και υποσχέσεων» και προσθέτει ότι η κυβέρνηση οφείλει, «πάση θυσία», να αποφύγει δημοσιονομικούς κινδύνους.

Χαρακτηρίζει την πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,1% και πρωτογενές πλεόνασμα 0,7%, το 2023, ως μια «δύσκολη άσκηση», που απαιτεί αποκλιμάκωση του «υβριδικού πολέμου», καθώς και «εμπιστοσύνη διαρκείας» των διεθνών αγορών στην ελληνική οικονομία, πριν και μετά τις εθνικές εκλογές και καταλήγει ότι «η ελληνική οικονομία φαίνεται, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, να διαθέτει τα καύσιμα για να “πατήσει γκάζι”, ώστε να πλησιάσει και να ξεπεράσει πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες μεταξύ των χωρών της ΕΕ των 27».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img