Saturday, April 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceΓΕΕΘΑ: Podcast αφιερωμένο στο θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ

ΓΕΕΘΑ: Podcast αφιερωμένο στο θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 109 ετών από την ιστορική ναυμαχία της Λήμνου, στις 5 Ιανουαρίου 1913, που κατέληξε σε περιφανή νίκη του Πολεμικού Ναυτικού, αφιερώνει το όγδοο κατά σειρά podcast στρατιωτικής θεματολογίας στο θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ.

Το podcast είναι αφιερωμένο στο πολεμικό πλοίο, που πρωταγωνίστησε στη ναυμαχία όπως και στην απελευθέρωση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη νικηφόρα για τη χώρα μας έκβαση του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου.

Το podcast έχει τον τίτλο «Το Πλοίο-Σύμβολο της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας του Ελληνισμού» και πραγματεύεται την ιστορία του θρυλικού θωρηκτού Γεώργιος Αβέρωφ, της ελληνικής ναυαρχίδας που δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία της και που δεν έχασε ποτέ σε καμία μάχη, ούτε σε εκείνη με τον χρόνο, παραμένοντας μέχρι και σήμερα το καύχημα του στόλου και ο ζωντανός θρύλος του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην απαγγελία ιστορικών κειμένων συμμετείχε ο ηθοποιός Στάθης Ματζώρος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img