Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΓιώργος Βολίκας: «Θα ήθελα ο κόσμος ν’ αγαπήσει με τον καιρό την...

Γιώργος Βολίκας: «Θα ήθελα ο κόσμος ν’ αγαπήσει με τον καιρό την μουσική μου, μόνο αν πραγματικά το αξίζω…!»

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Κ.Βολίκα, είστε 27 χρονών και στις αποσκευές σας έχετε ήδη τον πρώτο σας προσωπικό δίσκο, με τίτλο «Γένεσις».  Πως νιώθετε για αυτό;

Πριν από περίπου ένα χρόνο, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος, ο οποίος περιλαμβάνει δέκα δικές μου συνθέσεις. Είμαι ένας νέος μουσικοσυνθέτης και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να δημιουργήσω ένα αποτέλεσμα, το οποίο με αντιπροσωπεύει απόλυτα. Εύχομαι ο κόσμος με τον καιρό να αγκαλιάσει την μουσική μου.

Τι είναι για εσάς η μουσική και το πιάνο;

Είναι ένας τρόπος να εκφράσω τα συναισθήματά μου.  Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς να γράφω μουσική. Επιθυμία μου είναι ο ακροατής να ταξιδεύει με τις συνθέσεις μου και να του δημιουργώ εικόνες και συναισθήματα.

Αν μου επιτρέπετε, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την καθημερινή στήριξή της και φυσικά τον καθηγητή μου στην σύνθεση τον κ.Γιάννη Άννινο, ο οποίος έχει συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξή μου.

Thanks for reading Hellenic News of America
  • Το οπισθόφυλλο και το εξώφυλλο από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βολίκα.

Το καλοκαίρι συμμετείχατε στο 50 Aegean Arts International Festival στην Κρήτη. Πως ήταν σαν εμπειρία;

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο από την κα Julie Davies-Καψετάκη και συμμετέχουν καλλιτέχνες, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό. Την ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Ήταν μία υπέροχη εμπειρία  να παρουσιάσω

 

τον πρώτο μου προσωπικό δίσκο ζωντανά στο πιάνο, σε κοινό το οποίο δεν με γνώριζε καθόλου. Έστω και μία νότα από τις συνθέσεις μου ν’ άγγιξε το ακροατήριο, με κάνει ευτυχισμένο !

Θεωρείτε πως η ομογένεια σας έχει στηρίξει;

Βεβαίως ! Έχω στηριχτεί πολύ από την ομογένεια, καθώς επίσης και από τους Έλληνες που ζουν στη χώρα μας.

Θα ήθελα να αναφέρω, κυρίως για τα νέα παιδιά, πως χρειάζεται να χτυπάς πόρτες, έχοντας ως μοναδικό όπλο τη δουλειά σου και κρατώντας την αξιοπρέπειά σου.

Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, ότι έχουν μεταδοθεί οι συνθέσεις μου από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Νέα Υόρκη (ΝGTV), Βοστώνη (BNN TV), Λονδίνο (LGR), Βιέννη (HarmoniaGr RadioWien), Μόντρεαλ (Radio Centre-Ville), Τορόντο (Radio Melodia Toronto), Στουτγκάρδη (Greek Pulse Radio Stuttgart), καθώς επίσης και το γεγονός ότι μου έχει δοθεί η ευκαιρία να μιλήσω για τη δουλειά μου στις εφημερίδες «Εθνικός Κήρυξ» στη Νέα Υόρκη, «The Montreal Greek Times» στο Μόντρεαλ και τώρα στη δική σας εφημερίδα.

Ευχαριστώ πολύ για την στήριξή σας !

Ποια είναι τα όνειρα και τα μελλοντικά σχέδιά σας;

Εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να έχω διάρκεια στο χώρο της μουσικής. Μου αρέσουν τα αργά και σταθερά βήματα. Θα ήθελα ο κόσμος ν’ αγαπήσει με τον καιρό την μουσική μου, μόνο αν πραγματικά το αξίζω…! Μακάρι στο μέλλον να μπορέσω να παρουσιάσω ζωντανά τις συνθέσεις μου,  στην Ομογένεια της Αμερικής.

Όσον αφορά τα μελλοντικά μου σχέδια, έχω τη χαρά να συμμετέχω στο δίσκο της ερμηνεύτριας Αναστασίας Σπύρου με το τραγούδι «Φυλαχτό» (Στίχοι:Αναστασία Σπύρου & Μουσική:Γιώργος Βολίκας). Το συγκεκριμένο τραγούδι βασίζεται στην ορχηστρική μου σύνθεση «Τempo…Bolero» και θα είναι το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου.

Επιπρόσθετα, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος του «Εξάλειπτρον» (Όμιλος Γυναικών Πειραιά, για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες) κα Νανά Λάτση, διοργανώνει στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, διάλεξη με θέμα: «Ο Δρόμος για έναν Νέο Πολιτισμό», με κεντρικό ομιλητή τον Αστροφυσικό Δρ. Μάνο Δανέζη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συμμετάσχω στην εν λόγω εκδήλωση, παρουσιάζοντας ζωντανά στο πιάνο κάποιες από τις συνθέσεις μου.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω πως, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να μαθαίνει νέα μου, μπορεί να ενημερώνεται από την επίσημη ιστοσελίδα μου giorgosvolikas.gr

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία !

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img