Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΓΛΥΚΙΣΜΑ (νέον ) ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟΜΑΧΟΝ

ΓΛΥΚΙΣΜΑ (νέον ) ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟΜΑΧΟΝ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

hellenic-news-of-america

 

ΓΛΥΚΙΣΜΑ (νέον ) ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟΜΑΧΟΝ
ΣΥΝΘΕΣΗ-ΣΥΝΤΑΓΗ (Διαβολικώς πανεύκολη με θεϊκές ιδιότητες) ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αθήνα, Αύγουστος 2012  Η Συνταγή: Κάνουμε συγκομιδή, κατά προτίμησιν από ιδιόκτητες συκιές (για να μην κινδυνεύουμε να συκοφαντηθούμε ως συκοφάντες – σύκο και φαίνω, φανερώνω, αρχαία Αθήνα) ώριμων σύκων. Όσο μπορούμε διαφορετικών ποικιλιών. Αφού αφαιρέσουμε προσεκτικά τον κόλουρον από το καθένα, χωρίς να τα αποφλοιώσουμε, με ένα μαχαιράκι από το πίσω μέρος του σύκου, τα χαράζουμε βαθιά, σε 4 κομμάτια. Τα ανοίγουμε σαν γιρλάντα και τα τοποθετούμε με το εσωτερικό του σύκου προς τα επάνω σε επίπεδη επιφάνεια σε χαρτί. Τα αφήνουμε για χρονικό διάστημα περίπου τριών 24ώρων στον ήλιο την ημέρα ή και σε σκιερό μέρος για αφυδάτωση. Τα μαζεύουμε και τα ρίχνουμε τμηματικά σε μίξερ που θα τα τεμαχίσει αναλόγως την προτίμησή μας σε πέντε-δέκα κομμάτια ή αν θέλουμε δεν τα βάζουμε καθόλου στο μίξερ. Στην πραγματικότητα θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πηκτή μάζα που να ζυμώνεται.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Αυτή τη σφιχτή μάζα σύκων τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Αρχίζουμε με μέτρια φωτιά και με μια μεγάλη ανθεκτική ξύλινη κουτάλα και…μπράτσα Κουταλιανού, ανακατώνουμε συνεχώς μέχρι κάτω και γύρω τον πυθμένα για να μη μας κολλήσει και μας καεί. Αυτό θα γίνεται τουλάχιστον για 30΄ λεπτά της ώρας. Μέχρι η μάζα να έχει γίνει μια ζύμη πολύ σφιχτή και να ξεκολλάει όπως όταν πλάθουμε ζύμη στο τραπέζι μας. Τότε αρχίζουμε να ρίχνουμε διαδοχικά, συνολικά περίπου το εν τρίτον της ποσότητος της μάζας των σύκων, μέλι. Εγώ χρησιμοποιώ, το ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ το μπλε, «από την πλούσια φύση της Ελλάδος» που προέρχεται από άνθη δεκάδων φυτών. Λίγα λεπτά της ώρας αργότερα, κατά την κρίση μας προσθέτουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο, συν τριμμένη ή ξυλαράκι κανέλλα, συν φρέσκα κλωναράκια από αρωμαρόριζα. Συνεχίζουμε με γοργότητα το ανακάτεμα για περίπου άλλα 30΄λεπτά. Πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε περίπου το εν πέμπτο της ποσότητός μας, καθαρό αποφλοιωμένο σουσάμι. Έχουμε ήδη αποκτήσει μπράτσα πυγμάχου από τη δύναμη του ανακατέματος και αφού η μάζα μας είναι πλέον τόσο σφιχτή που μπορεί να απλωθεί χωρίς να ρέει, με την κουτάλα μας την ρίχνουμε με προσοχή σε ένα ταψί. Που το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί το οποίον έχουμε «πασπαλίσει» πυκνά με πολύ σουσάμι. Το σουσάμι, συνήθως είναι καλό στη γεύση, στο στομάχι αλλά βοηθάει και στην αντικόλληση.

Μπορούμε να απλώσουμε με μια σπάτουλα το γλύκισμά μας πλέον σε πάχος από έναν έως τρεις πόντους. Προσπαθούμε να είναι απολύτως επίπεδη η επιφάνειά του και το αφήνουμε μια ώρα να οριστικοποιηθεί το «σχήμα» του μέχρι να παγώσει. Μετά βάζουμε το ταψί για τρεις περίπου ημέρες στον ήλιο (το σκεπάζουμε με ένα ύφασμα που να αερίζεται αλλά να μην περνάνε σκόνες και αφού διαπιστώσουμε ότι το δημιούργημά μας είναι πλέον αποξηραμένο, ελάχιστα μαλακό, το αναποδογυρίζουμε (ξεκολλάει εύκολα) σε ένα άλλο ταψί, που επίσης το έχουμε πασπαλίσει με πολύ σουσάμι και το αφήνουμε άλλες δυο ημέρες ώστε να ξεραθεί και από την άλλη όψη του. Μετά το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας, πάντως τουλάχιστον του ενός τετάρτου των διαστάσεων του κομματιού του μπακλαβά, γιατί είναι πολύ χορταστικό, βάζουμε τα κομμάτια σε ταψί που επίσης έχει πολλή ποσότητα σουσαμιού, για να κολλήσει και στα πλάγια των κομματιών που κόπηκαν και τοποθετούμε σε δοχεία κατά τρόπο που να αερίζονται. Έχει τόσο πολύ ενσωματωθεί το σουσάμι που δεν φεύγει ούτε σπυράκι. Διατηρείται εκτός ψυγείου, ευκολοπρόσφερτο, χορταστικό, γλυκό, νόστιμο…αβλαβές και ΚΑΛΛΙΣΤΟΜΑΧΟΝ. Είναι ιδιαιτέρως άριστη τροφή ακόμη και σε ημέρες, προ λιμού, λοιμού, καταποντισμού, σεισμού και ….παύσης πληρωμών – πτώχευσης. Και το σπουδαιότερο σε ημέρες πολυφαγίας φτιάχνει το στομάχι, εξ ’ ου και ΚΑΛΛΙΣΤΟΜΑΧΟΝ. Εκδίδεται σε δύο ποιότητες και σχήματα. Τα παξιματοειδή και την λουκουμωτή. Από τους επιζήσαντες συγχαρητήρια δεχόμεθα καθ’ όλον το εικοσιτετράωρον στο e-mail [email protected]

Σε περίπτωση πλήρους αποτυχίας σας, δεχόμεθα την ποινή να μας το στείλετε να το φάμε….βιαίως και ευχαρίστως.
Υ.Γ. Στις ιδιότητές του δεν αναφέρουμε ότι επαναφέρει τις σεξουαλικές δραστηριότητες στην ηλικία των σαράντα ετών ακόμη και σε….κατοστάρηδες. Γιατί θα έφερνε εξαφάνιση βοηθημάτων τύπου Viagra με συνέπεια μεγάλη κοινωνική αναστάτωση. Όπως απώλεια θέσεων εργασίας διεθνώς, απεργίες, κλείσιμο εργοστασίων, επιχειρήσεων κ. λ. π.
Συνημμένως φωτογραφίες . Τα σύκα απλωμένα προς αφυδάτωσιν. Το ΚΑΛΛΙΣΤΟΜΑΧΟΝ, σε κομμάτια εμπρός στο «φάτε μάτια γλύκισμα».
Ο φυσικός αυτουργός
ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img