Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΓΝΩΜΗ: Ο αγώνας για νέο Πρόεδρο

ΓΝΩΜΗ: Ο αγώνας για νέο Πρόεδρο

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η απόφαση του Νίκου Χρυσοδουλίδη να παραιτηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 έχει κλονίσει την Κομματοκρατία στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσής Τύπου ανέφερε ότι θα «εξετάσει» το ενδεχόμενο να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2023. Η υποψηφιότητά του ψιθυριζόταν εδώ και αρκετό καιρό αλλά κανείς δεν περίμενε την παραίτηση του από το υπουργείο. Αλλά η αποχώρησή και διάσπασή του από το κυβερνών κόμμα ήταν το μεγαλύτερο σοκ για όλους!

Η ανακοίνωση ήρθε ως ανάθεμα για το ΔΗΣΥ αλλά κυρίως στον πρόεδρό του κομματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου που έχει μεγάλες φιλοδοξίες και όνειρα ως επόμενος πρόεδρος της Κύπρου. Tαυτόχρονα, με πονηριά αυτός είχε ξεκινήσει την προεδρική του εκστρατεία πριν από μήνες!

Εμμόνως από την επιθυμία ως επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Νεοφύτου δεν έχασε χρόνο να κατακρίνει τον κ. Χρυσοδουλίδη ότι διχάζει το Κόμμα και θέτει σε κίνδυνο τις δικές του πιθανότητες για την πλειοψηφική υποστήριξη των μελών του ΔΗΣΥ. Το κυβερνών κόμμα είναι πλέον διχασμένο όσο ποτέ άλλοτε!

Ο χαρισματικός υπουργός Εξωτερικών δεν μπορούσε να ανεχθεί τις παρασκηνιακές συνωμοσίες εναντίον του ατόμου του και παραιτήθηκε επί αρχής και αξιοπρέπειας – μια σπάνια ποιότητα στον πολιτικό κόσμο της Κύπρου! Το κοινό χαιρέτισε την αξιοπρεπή απόφασή του ως μια φρέσκια πνοή στην πολιτική που η χώρα αναζητούσε χρόνια! Κανένας υπουργός δεν παραιτείται ποτέ βάσει αρχής και αξιοπρέπειας – ειδικά ένας υπουργός της κυβέρνησης που απολαμβάνει έναν προνομιακό τρόπο ζωής και διεθνή αναγνώριση.

Ένα μεγάλο μέρος του κοινού βλέπει τον κ. Χρυσοδουλίδη ως έναν έντιμο πολιτικό που προσφέρει ελπίδα για μια καλύτερη κυβέρνηση και κοινωνική δικαιοσύνη στο μέλλον. Μπορεί να είναι ο Ηγέτης που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο εκλογικό σύστημα και στο πολιτικό κατεστημένο. Ένα σύστημα που κυβερνάται από μια αποτυχημένη Κομματοκρατία που έχει καταφέρει να δημιουργήσει απάθεια και σχεδόν 50% αποχή ψηφοφόρων από τις κάλπες.

Thanks for reading Hellenic News of America

Προτού όμως οι πολίτες αποφασίσουν αν θα προσφέρουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους στον κ. Χρυσοδουλίδη, οι πολίτες πρέπει να περάσουν από κόσκινο το Μανιφέστο του και το Μανιφέστο τους άλλους υποψηφίους.

Εάν αυτός μπορεί να το υποστηρίξει με πρακτικές και οικονομικά τεκμηριωμένες λύσεις, υπάρχει πιθανότητα για την εκλογή του. Δεν πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάμε ότι οι Κύπριοι έχουν προδοθεί πολλές φορές από τα Κόμματα και έχουν βαρεθεί από αβάσιμες εκλογικές υποσχέσεις του παρελθόντος. Η προδοσία του Bail-in το 2013 (και άλλες) είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα!

Στο τέλος, ενας καλά ενημερωμένος πολίτης παίρνει πάντα καλά ενημερωμένες αποφάσεις!

Ανδρέας Χ Χρυσάφης
Συγγραφέας/ Αρθρογράφος/ Καλλιτέχνης

Ο Ανδρέας Χ Χρυσάφης είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων και πάνω από 450 άρθρων Τύπου. Δεν είναι πολιτικά συνδεδεμένος αλλά ισχυρός υποστηρικτής της Δημοκρατίας, της Διαφάνειας, της Ισότητας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και κατά της διαφθοράς! Το πιο πρόσφατο κυπριακό μυθιστόρημά του «Οι ιερές παρθένες της Αφροδίτης» είναι τώρα παγκοσμίως διαθέσιμο: https://www.amazon.com/Andreas-C.-Chrysafis/e/B00478I90O…
www.artpal.com/chrysafis

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img