Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greekδήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στη...

δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στη ΝΕΡΙΤ σε συνέχεια των πρωινών επαφών του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Αποστέλλουμε δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στη ΝΕΡΙΤ σε συνέχεια των πρωινών επαφών του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, σήμερα Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου:

 

Ευ. Βενιζέλος: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είναι μια ευκαιρία πολλών και πυκνών διμερών επαφών. Σήμερα είδα κατά σειρά τους συναδέλφους μου της Αλγερίας, του Μαυροβουνίου, του Ιράν και θα συνεχίσουμε με την Ινδή συνάδελφό μου. Αύριο έχουμε την καθιερωμένη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό μου και την Παρασκευή την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου και τη διμερή μας συνάντηση μας με την Αίγυπτο. Βλέπουμε όλα τα θέματα, όχι μόνο σε διμερές, αλλά και σε περιφερειακό και σε διεθνές επίπεδο και έχουμε, αυτή τη στιγμή, πληροφορίες και εκτιμήσεις από πολλές οπτικές γωνίες, οι οποίες μας επιτρέπουν να διαμορφώσουμε όχι μόνο τις εθνικές μας επιλογές αλλά να συμβάλουμε και στην επεξεργασία των θέσεων της Ε.Ε. Σήμερα το βράδυ, στο λεγόμενο Ευρωατλαντικό δείπνο, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε οι 28 Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. με τους 28 Υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Πολλοί από εμάς συμπίπτουμε, αλλά υπάρχουν χώρες, όπως για παράδειγμα η Κύπρος, που είναι στην Ε.Ε. και όχι στο ΝΑΤΟ, ή όπως η Τουρκία, που είναι στο ΝΑΤΟ αλλά όχι στην Ε.Ε. Και αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, για πολλούς λόγους είναι ένα πολύ σημαντικό φόρουμ, που αξιοποιούμε κάθε φορά και θα το κάνουμε και σήμερα.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img