Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceCultureΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ “ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ” ΣΤΟ ΜΠΙΖΑΝΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ...

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ “ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ” ΣΤΟ ΜΠΙΖΑΝΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΑΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ, ΣΤΟ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο ηρωικός αγώνας της Ελλάδος εναντίον του Άξονα, αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις ενδοξότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.

Οι Ήρωες μας κρατούν όρθιους, ενώνουν τον Ελληνισμό,
μας γεμίζουν με περηφάνια και μεταδίδουν την Ιστορία μας.
Ο Άξονας μετά από 70 χρόνια μας κήρυξε τον οικονομικό πόλεμο και βρισκόμαστε υπό οικονομική κατοχή. Για πρώτη φορά οι Ηγέτες μας είπαν ΝΑΙ. Ο Ελληνικός λαός όμως απάντησε με ΟΧΙ και είπε τούτο: “ Χωρίς τα Δανεικά σας μπορούμε να ζήσουμε, χωρίς τα Ιδανικά μας ΟΧΙ. ”


Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει το ελάχιστο εκείνων των πράξεων αυτοθυσίας των Ελλήνων, πού ήταν καθοριστικός παράγων της νικηφόρου εκβάσεως τού κοινού αγώνα των εθνών, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, διά την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια. Εάν δεν υπήρχε η ανδρεία των Ελλήνων και η γενναιοψυχία τους, ή έκβαση τού Β’ Παγκόσμιου Πολέμου θα ήταν ακαθόριστη. Ίσως ακαθόριστη θα ήταν και η Παγκόσμια Οικονομία αν δεν υπήρχε η αυτοθυσία του Ελληνικού Λαού στα οικονομικά μέτρα λιτότητας.
Λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
Δεν θα επιτρέψουμε, δεν θα αφήσουμε, δεν θα δεχθούμε την Εθνική ταπείνωση των Ελλήνων χάνοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στον Οικονομικό κατακτητή.
Η Εποποιία του 1940 ήτο μία σύγχρονη Γιγαντομαχία και Τιτανομαχία σαν αυτές που αναφέρει η Ελληνική Αρχαιολογία. Ας σημειωθεί δε ότι η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα που αντιμετώπισε τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.
Μαχόμενοι οι Έλληνες εναντίον του κοινού εχθρού θα μοιρασθούν μαζί μας τα αγαθά της ειρήνης ( δηλώσεις του
Winston Churchil Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ) . Δυστυχώς όμως όλος αυτός ο ενθουσιασμός και οι δηλώσεις έμειναν μόνον ευχολόγια και αντί να μοιρασθούμε τα Αγαθά, μας μοίρασαν τον εμφύλιο πόλεμο.

Για αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, Ηθικής τάξεως και Ιστορικής ευθύνης πρέπει η Γερμανία να εξοφλήσει το χρέος της εις το ακέραιο προς την χώρα μας, που φθάνει σε πολλά δις Ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι αποζημιώσεις προς τις οικογένειες των θυμάτων του πολέμου. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που δεν έχει αποζημιωθεί από τους Γερμανούς. Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, κάηκαν 2,500 χωριά και εξοντώθηκε το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της Ελλάδος, κοντά ένα εκατομμύριο Έλληνες. Εάν αυτό δεν είναι Ολοκαύτωμα, τότε τι είναι;
Πανάρχαιο Ελληνικό Έθιμο ο Σεβασμός των Νεκρών. Η περισυλλογή των οστών των Ελλήνων στρατιωτών του 1940 στην Βόρειο Ήπειρο, δεν είναι εμπορική συναλλαγή, αλλά ανθρωπιστικό ζήτημα. Οι άταφοι 5,000 νεκροί περιμένουν ακόμη να δικαιωθούν.

Το ”Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής”, θέλοντας να τιμήσει τις θυσίες των Ελλήνων στην διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου ειδικά των θυμάτων της κατοχής της Ελλάδας από τα ναζιστικά στρατεύματα γενικά, αποφάσισε την δημιουργία ”Εθνικού Μνημείου Ολοκαυτώματος” Που θα είναι το στολίδι μέσα στον χώρο του Δήμου των Ιωαννιτών, στην είσοδο της Πόλης, σε κεντρική τοποθεσία στην Κοινότητα Μπιζανίου.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η παραχώρηση δημοτικής ή ιδιωτικής ή κρατικής έκτασης 5 – 7 στρεμμάτων, κρίνεται απαραίτητη για την ανέγερση του Μνημείου.

Το Μνημείο αυτό θα αποτελεί σημείο αναφοράς, Παγκόσμιας αναγνώρισης για το Ολοκαύτωμα εναντίον των Ελλήνων στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και το ξεκίνημα για την αποζημίωση από τους Γερμανούς.

 

Μιχάλης Σέρβος

 

Πρόεδρος Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής

Βιογραφικό

https://s3.amazonaws.com/ekpdf/2013/1102/p7.pdf

 

Κοινοποίηση:

Βουλή των Ελλήνων

Υπουργείο Άμυνας

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργείο Εσωτερικών

Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Γραφείο Πρωθυπουργού της Κυβέρνησης

Αρχηγούς Κομμάτων

Δήμο Ιωαννιτών

Κοινότητα Μπιζανίου

Οργανώσεις της Ελληνικής Διασποράς

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Δ/ΝΣΗ: Πλ. Α. Παπανδρέου 5

45221 – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΤΗΛ.: 2651 3 61113

Fax:   2651 3 61198

email: ds@ioannina.gr

 

                                                                                                             Ιωάννινα 17 Ιουνίου 2015

                                                                                                             Αρ.Πρωτ.: 43562/3827

 

 

 

Προς

Τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής

κ. Μιχάλη Σέρβο

 

 

 

Αγαπητέ Πρόεδρε,

 

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σχετικά με τον προγραμματισμό και τη δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών για την ανέγερση στην Τοπική Κοινότητα Μπιζανίου Εθνικού Μνημείου Πεσόντων Ελλήνων κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, σας γνωρίζουμε και γραπτά τις σκέψεις της Δημοτικής Αρχής.

  1. Για τη δημιουργία ενός μνημειακού έργου υπερεθνικής εμβέλειας και σημασίας, απαιτείται σοβαρή προσπάθεια και ανάλογη προετοιμασία, ώστε τα μηνύματα που θα σηματοδοτεί και η καλλιτεχνική του αξία, να είναι ανάλογα του ευγενούς σκοπού των Ελληνικών Οργανώσεων της Διασποράς και της απαράμιλλης αισθητικής αντίληψης του Ελληνικού πολιτισμού.
  2. Κύριος σκοπός του Μνημείου πρέπει να είναι: η απόδοση της ύψιστης τιμής στους επώνυμους και ανώνυμους που αγωνίστηκαν με την ίδια τους τη ζωή για την ελευθερία, η καταδίκη της βίας και του φασισμού απ΄ όπου και αν προέρχεται και η προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης και της ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών και όλων των λαών.
  3. Ο ασφαλέστερος δρόμος για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω, είναι η προκήρυξη ενός ανοιχτού Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών, με όρους και προϋποθέσεις που θα διαμορφώσει μια κοινά αποδεκτή επιτροπή ειδικών.
  4. Για το κύρος, τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και άμιλλα και την επιτυχία του διαγωνισμού, θεωρούμε χρήσιμη τη θεσμοθέτηση τριών (3) χρηματικών βραβείων, ποσού ανάλογου με τις οικονομικές σας δυνατότητες και τριών (3) επαίνων, για τις καλύτερες προτάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα καταταχθούν από ειδική επιστημονική επιτροπή, την οποία θα συγκροτήσουμε από κοινού.
  5. Η βραβευμένη ιδέα, η οποία θα προκριθεί για υλοποίηση από το Δήμο και το Ίδρυμα, σε απόλυτη συμφωνία, θα ολοκληρωθεί μελετητικά από κοινά αποδεκτή μελετητική ομάδα, υπό την εποπτεία ειδικών του Δήμου και του Ιδρύματος και θα υλοποιηθεί στο χώρο που έχετε προτείνει, υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

 

  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, σε στενή συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Μπιζανίου, θα συζητήσει και θα λάβει απόφαση για, κατ΄αρχήν, συμφωνία παραχώρησης δωρεάν για χρήση του χώρου που απαιτείται για την ανέγερση του Μνημείου, μετά από την έγγραφη αποδοχή των κατευθύνσεων, που προτείναμε παραπάνω, από το Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση και ευχόμαστε να τα πούμε σύντομα στην πατρίδα.

 

 

 

 

Με εκτίμηση

 

 

 

Γεώργιος Παπαδιώτης

                                                                                    Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

 

                                                                                                  

Κοινοποίηση:

– Τοπική Κοινότητα Μπιζανίου

WWW.HELLENES.COM

[email protected]

https://www.facebook.com/michael.servos?ref=tn_tnmn

 

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img