Monday, April 15, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΔιαγωνισμός καινοτομίας από την εταιρεία ΜΕΓΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Διαγωνισμός καινοτομίας από την εταιρεία ΜΕΓΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Στο πλαίσιο του προγράμματος Act Green, η ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ ενώνει τις δυνάμεις της με την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, θέτοντας την ελληνική καινοτομία στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, σε στενή συνεργασία με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΒΕΟ/ΕΜΠ), η εταιρεία διοργανώνει έναν διαγωνισμό καινοτομίας, δίνοντας νέα πνοή στα πιο ελπιδοφόρα οράματα της ελληνικής επιστημονικής, ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, για ένα βιώσιμο μέλλον.

Δίδοντας βήμα στους φοιτητές και στους νέους επιστήμονες της χώρας, ο διαγωνισμός σκοπεύει στην ανάδειξη, βράβευση και οικονομική υποστήριξη των καινοτόμων ιδεών τους, ενώνοντας την ακαδημαϊκή κοινότητα με τη βιομηχανία, σε μια κοινή πρωτοβουλία πράσινης καινοτομίας με ελληνική υπογραφή.

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στη συνεχή υποστήριξη και ανάδειξη του πολύτιμου έργου των νέων επιστημόνων και φοιτητών και των ελληνικών πανεπιστημίων, στον τομέα της πράσινης καινοτομίας, στοχεύοντας στην προβολή και προαγωγή λύσεων για ένα βιώσιμο μέλλον.

Μέσα από τη διαδικασία του διαγωνισμού, θα αναδειχτούν και θα επιβραβευθούν οι πιο πρωτότυπες ιδέες οι οποίες αναμένεται να συμβάλλουν (α) στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας σε οποιοδήποτε στάδιο της αλυσίδας αξίας, (β) στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών, (γ) στην εξάπλωση της χρήσης νέων τεχνολογιών, (δ) στην υιοθέτηση καλών πρακτικών και προτύπων, που απορρέουν από τις νέες τεχνολογίες και (ε) στην κυκλική οικονομία και στις σύγχρονες τάσεις εταιρικής λειτουργίας με γνώμονα το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες: (α) Ενέργεια και Κλιματική Κρίση, (β) Διαχείριση αποβλήτων και κυκλική οικονομία, (γ) Νέα βιώσιμα υλικά και (δ) Ελληνική καινοτομία και περιβάλλον.
Η αξιολόγηση και βαθμολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί από ανεξάρτητη Επιστημονική Επιτροπή με επικεφαλής τον ‘Αγγελο Τσακανίκα, Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΜΠ στη Σχολή Χημικών Μηχανικών, Διευθυντή του Τομέα Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων και Διευθυντή του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ.

Thanks for reading Hellenic News of America

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν οι 3 νικητές των μεγάλων βραβείων. Σημειώνεται ότι πέρα από τα τιμητικά χρηματικά βραβεία, οι νικητές θα υποστηριχθούν με πρόσθετες δράσεις δημοσιότητας για το προϊόν ή την υπηρεσία τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μια εκτενή αξιολόγηση των προτάσεών τους από τους πλέον ειδικούς της αγοράς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό αλλά και την υποβολή προτάσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα www.mega-green-innovation.gr

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img