Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΔιεθνής Έκθεση «Ερμής»: 25 χρόνια στήριξης της Ελληνικής και Ελληνοαμερικανικής Επιχειρηματικότητας

Διεθνής Έκθεση «Ερμής»: 25 χρόνια στήριξης της Ελληνικής και Ελληνοαμερικανικής Επιχειρηματικότητας

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Της Νάνσυ Μπίσκα

 

Ανανεωμένη και στοχευμένη στην ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών Β2Β και στρατηγικών συμμαχιών είναι η 25η διοργάνωση της ετήσιας διεθνούς έκθεσης «Ερμής» η οποία πραγματοποιείται στις 5 Απριλίου 2016 στο συνεδριακό κέντρο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Best Western Plus Concordville» στην περιοχή της Φιλαδέλφειας με τη συμμετοχή 60 Αμερικανικών και Ελληνοαμερικανικών επιχειρήσεων.

 

«Το γεγονός ότι η έκθεση συμπληρώνει εφέτος ένα τέταρτο του αιώνα από την ίδρυση της μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να στηρίξουμε και να προβάλλουμε Ελληνικά και Ελληνοαμερικανικά προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά των Η.Π.Α. και ταυτοχρόνως να προσφέρουμε την ευκαιρία για δικτύωση ενδιαφερομένων Ελλήνων και Αμερικανών επιχειρηματιών και επαγγελματιών» λέει ο πρόεδρος της έκθεσης Παύλος Κοτρότσιος. «Αντλήσαμε εξαιρετική εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια και συμβάλλαμε στην επίτευξη σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών. Εφέτος, δεδομένης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα δεν έχουμε συμμετοχές από τη γενέτειρα αλλά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εκπροσωπούνται στην έκθεση μέσω Ελληνοαμερικανικών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση στη φετεινή διοργάνωση δίνεται στους τομείς τροφίμων, εστιατορίων και φιλοξενίας, στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και στην τεχνογνωσία. Η συμμετοχή Αμερικανικών εταιρειών είναι εφέτος διευρυμένη,  γεγονός που δικαιώνει το εγχείρημά μας».

Thanks for reading Hellenic News of America

 

«Στην προετοιμασία της έκθεσης συμβάλλουν πλέον, εκτός από τη σύζυγό μου που με στήριξε εξ αρχής, και οι τρεις κόρες μου, με νέες ιδέες για τη διοργάνωσή της και αξιοποιώντας καλύτερα τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο», λέει ο κ. Κοτρότσιος.

 

Ο εκθεσιακός χώρος θα ανοίξει για τους εκθέτες στις 8.00 π.μ. και στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί σειρά σεμιναρίων αφιερωμένων στον αείμνηστο Έλληνα οραματιστή Θεόδωρο Σπυρόπουλο με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.

 

Η θεματική των σεμιναρίων εστιάζεται στην επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις στην παγκοσμιοποιμένη οικονομία και θα εξετάσει τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα κυρίως στον τομέα του Τουρισμού. Επίσης, έμφαση θα δοθεί στην αξιοποίηση του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης αλλά και στον τομέα των Εστιατορίων.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι: ο πρώην Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Πολιτείας Μαίρυλαντ και πρύτανης του Brown School of Business and Leadership, o  Mario Civera, πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Delaware, ο Mark Critz από το Συμβούλιο Αγροτικής Ανάπτυξης της πολιτείας της Πενσυλβάνια, ο Χρυσοβαλάντης Κεφαλάς, υποψήφιος Γερουσιαστής για το Maryland, η Kathy Kramydas-McGuiness, υποψήφια για τη θέση της Αντι-κυνερνήτου στο Delaware, ο Διογένης Βενετόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της Cruises Travel Yachting στην Ελλάδα, ο Κώστας Αλεξάκης από την OlympicInvestors LLC, ο Howard Kyle, Επικεφαλής Προσωπικού του Εκτελεστικού Γραφείου της Κομητείας Atlantic,  ο Les Vail, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κομητείας Gloucester, η Iris Kapo, εκπρόσωπος Αμερικανικών Εξαγωγών στην Φιλαδέλφεια, η Carol Brooks, Διευθύντρια του Διεθνούς Εμπορικού Γραφείου της Φιλαδέλφειας και ο δρ. John Paitakes από το Seton Hall University. Έχει προσκληθεί και ο βουλευτής Patrick Meehan, (R-PA).

 

Κύριοι ομιλητές στη διάρκεια του γεύματος θα είναι ο Κώστας Καλογερόπουλος, επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “TΚΟ Hospitality” και ιδρυτής του Ιδρύματος «Dream Come True», Steve Lappas, παρουσιαστής και σχολιαστής αθλητικών εκπομπών στο CBS.

 

Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό στις 12 μ.μ. και θα ακολουθήσει δεξίωση και το καθιερωμένο επίσημο δείπνο στο οποίο θα τιμηθούν ο Mario Civera, ο Δρ. Lazarus Kirifides, (OBGYN), ο Νίκος Παπαδόπουλος, πρόεδρος των Colonial Marbles 40/40, ο επιχειρηματίας Κώστας Καλογερόπουλος, η Καλιόπη Παθέρμος επικεφαλής προσωπικού στο Γραφείο Δημάρχου της Βαλτιμόρης, ο Γιώργος Μονιόδης, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος St. Agnes.

Θα ακολουθήσει η απονομή των υποτροφιών ύψους $25.000 σε μαθητές και φοιτητές Ελληνοαμερικανικής καταγωγής. Η απονομή υποτροφιών γίνεται για δεύτερη χρονιά και αποτελεί πρωτοβουλία του προέδρου της Εκθέσεως «Ερμής» και εκδότη Παύλου Κοτρότσιου.

 

«Οι υποτροφίες έχουν θεσπιστεί στη μνήμη συμπατριωτών μας και ηγετικών μορφών της Ομογένειας, του Δρ. Θεόδωρου Λύρα, του Θεόδωρου Σπυρόπουλου.», λέει ο κ. Κοτρότσιος. «Αποτελούν ένα κίνητρο για τους νεότερους να μάθουν την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτόχρονα βοηθούν στα έξοδα μαθητών και φοιτητών στην κοινότητά μας».

 

«Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε μεγαλύτερο κοινό να επισκεφθεί την έκθεση, να γνωρίσει τα προιόντα και τις υπηρεσίες των εκθετών μας και να στηρίξει για μία ακόμη φορά τις προσπάθειές μας που αποβλέπουν στο καλό και των δύο πατρίδων μας». Καταλήγει ο κ. Κοτρότσιος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://hermesexpo.com

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img