Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΔιεθνής Μαραθώνιος Πατινιών για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Διεθνής Μαραθώνιος Πατινιών για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Για πρώτη φορά αναμένεται να διοργανωθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη Διεθνής Μαραθώνιος Πατινιών με τη συμμετοχή αθλητών παγκόσμιας και ευρωπαϊκής εμβέλειας. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να καλύψουν μία απόσταση 42χλμ κάνοντας πατίνια σε κεντρικούς δρόμους της πόλης την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν αγώνες πατινιών 10 χλμ αλλά και παιδικοί αγώνες μικρότερων αποστάσεων για μαθητές λυκείων, γυμνασίων και δημοτικών σχολείων, όπως ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης.

«Για πρώτη φορά θα διοργανώσουμε στη Θεσσαλονίκη αγώνες roller. Θέλουμε να βάλουμε την πόλη στο μεγάλο γκαλά του roller και να πραγματοποιήσουμε έναν αγώνα στο πρότυπο των αντίστοιχων μαραθωνίων της Βαρκελώνης, του Βερολίνου και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων», είπε ο κ.Ζεϊμπέκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, για τη συγκεκριμένη διοργάνωση -που θα υλοποιηθεί μία μέρα μετά τον 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – απαιτούνται ειδικά μέτρα ασφάλειας για τους αθλητές, μικρούς και μεγάλους. «Θέλουμε να πετύχει ο αγώνας και να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να έχουμε ολοένα και περισσότερες συμμετοχές», πρόσθεσε ο κ.Ζεϊμπέκης.

Νωρίτερα, στις 18 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που συμπίπτει με τη δεύτερη Κυριακή λειτουργίας της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους θα κάνει «ποδαρικό» το «Παραολυμπιακό Πανόραμα».

Thanks for reading Hellenic News of America

Στόχος είναι να παρουσιαστούν από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης όλα τα Παραολυμπιακά αγωνίσματα, παρουσία και Παρολυμπιονικών και παράλληλα να σταλεί το μήνυμα σε περισσότερα άτομα με αναπηρία ώστε να ασχοληθούν με τα αγωνίσματα και να μυηθούν στον όμορφο κόσμο του αθλητισμού.

Από τον Απρίλιο, με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων της πανδημίας, έως και σήμερα στον δήμο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν 25 αθλητικές διοργανώσεις όλων των αθλημάτων. Μάλιστα, όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ήδη υπάρχει ζήτηση από αθλητικούς συλλόγους και αθλητικούς φορείς προκειμένου να κλείσουν ημερομηνίες για εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς, του 2023.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img