Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΔιοργάνωση Διεθνούς Διάσκεψης "Our Ocean Conference" το 2024, από Ελλάδα και ΗΠΑ

Διοργάνωση Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” το 2024, από Ελλάδα και ΗΠΑ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ανακοινώνουν την διοργάνωση της ένατης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας το 2024.

Η εν λόγω Διάσκεψη διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014 και αποτελεί πρωτοβουλία του τότε Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και νυν ποεδρικού απεσταλμένου για το κλίμα Τζον Κέρι (John Kerry), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η διοργάνωση της διάσκεψης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον κ. Κέρι στην Ουάσιγκτον στις 17 Μαΐου.

Η διάσκεψη αναμένεται να εξετάσει τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, της υπερ-αλίευσης και της μόλυνσης των θαλασσών. Θα εκπροσωπηθούν τόσο ενδιαφερόμενα κράτη, όσο και μη-κυβερνητικοί οργανισμοί με σκοπό δεσμεύσεις για την προστασία των θαλασσών.

Η προστασία και η διατήρηση του θαλασσίου περιβάλλοντος αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (κεφάλαιο 12), ο σεβασμός της οποίας, αποτελεί θεμελιώδη αρχή της χώρας μας.

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img