Tuesday, April 23, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityΔυναμική ανάπτυξη του 54ου παραρτήματος της AHEPA, «Alexander Hamilton»

Δυναμική ανάπτυξη του 54ου παραρτήματος της AHEPA, «Alexander Hamilton»

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Της Νάνσυ Μπίσκα

Με θετικό απολογισμό ολοκληρώνει το 2014 το 54ου Παράρτημα της AHEPA, «Alexander Hamilton». Το δυναμικό προεδρείο του κατάφερε και προσέλκυσε δεκάδες νέα μέλη και αρκετά έσοδα για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων του. Το 2014, απένειμε υποτροφίες ύψους $9.000 στους απόφοιτους των Γυμνασιών της περιοχής και στους απόφοιτους των Ελληνικών Σχολείων των Εκκλησιών του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Γεωργίου και της Ανάληψης. Επιπλέον, ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Κρις Μαυρή, με ίδιους πόρους, απένειμε υποτροφίες στους απόφοιτους του Ελληνικού σχολείου της Εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ελένης. Για μία ακόμη χρονιά το Παράρτημα συνεισέφερε $5000 στο Cancer Research Foundation της 5ης Περιφέρειας της AHEPA.

Σε μία ακόμη ένδειξη αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο ο κ. Μαυρής με προσωπική χορηγία μοίρασε με τον Λούη Αρβανίτη, για δεύτερη χρονιά, 2.000 λίβρες γαλοπούλες σε απόρους συνεργαζόμενοι με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό «Buddies of New Jersey» HIV/AIDS Resource Center στην περιοχή του Hackensack. «Η Ημέρα των Ευχαριστιών που σηματοδοτεί και την έναρξη της εορταστικής περιόδου μέχρι την άφιξη του νέου έτους είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να δείξουμε ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε προσφέροντας στον συνάνθρωπο μας» λέει ο κ. Μαυρής.

Ιδιαίτερα επιτυχής ήταν η Βραδιά Πούρου που πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές συγκρότημα «The Graycliff» στις 22 Οκτωβρίου 2014. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες η προσέλευση των μελών και των φίλων του παραρτήματος ανήλθε στα 200 άτομα και τα έσοδα από τα εισιτήρια και τον πλειστηριασμό ξεπέρασαν τις $13.000.


Το «Alexander Hamilton» ιδρύθηκε το 1924 και εργάζεται με ζήλο για τους σκοπούς της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (AHEPA
). Το Παράρτημα έχει συνειφέρει συνολικά πάνω από $100.000 για την ενίσχυση του προγράμματος Cancer Research Foundation. Επίσης, έχει συνεισφέρει οικονομικά και στο Cooley’s Anemia Foundation της AHEPA.Το «Alexander Hamilton» θα αποχαιρετήσει το 2014 με Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ που συνδιοργανώνει με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο της Νέας Ιερσέης και τα Σωματεία των Δικηγόρων και των Ιατρών της περιοχής στις 10 Δεκεμβρίου 2014 στο συγκρότημα «The Graycliff». «Πρόκειται για μία εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα που έχει σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων των Ελληνοαμερικανών της περιοχής και της προώθησης της ιδέας της συνέργειας σε κοινούς στόχους», λέει ο κ. Μαυρής.

Thanks for reading Hellenic News of America

«Οι στόχοι μας είναι αρχικά να αυξήσουμε το ποσό που διαθέτουμε στις υποτροφίες σε $15.000 για το 2015 και αργότερα ακόμη περισσότερο», λέει ο κ. Μαυρής. «Μακροπρόθεσμος στόχος του παραρτήματος παραμένει η απόκτηση ιδιόκτητης στέγης. Η πραγματοποίηση του στόχου αυτού θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στον εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό τομέα».

 

 

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο κ. Μαυρής αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ευχόμεθα στη δύσκολη αυτή εποχή που διανύει η γενέτειρα λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης αλλά και στη δύσκολη εποχή για την παγκόσμια κοινωνία να επικρατήσει η σύνεση και η λογική και να αναζητηθούν ειρηνικές και δίκαιες λύσεις.

Ας ευχηθούμε το Ανέσπερο Φως από τη Γέννηση του Χριστού να φέρει την ελπίδα στην αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου και με την ανατολή της νέας χρονιάς να ανατείλουν και οι προσδοκίες μας για ένα καλύτερο μέλλον, για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία!».

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img