Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΔωρεά του Ομογενή Θεόδωρου Τσαφατίνου το άγαλμα του Πλάτωνα στο Plato Academy...

Δωρεά του Ομογενή Θεόδωρου Τσαφατίνου το άγαλμα του Πλάτωνα στο Plato Academy charter School στο Clearwater της Φλόριδα

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Πλάτωνα μπροστά στην είσοδο του Ελληνικού Σχολείου Plato Academy charter School στο Clearwater της Φλόριδα ελαβε χώρα στις 4 Ιανουαρίου 2022 με πλήθος ομογενών, γονέων και μαθητών.

Ο κ. Τσαφατίνος, Πρωτεργάτης και θερμός υποστηρικτής των Σχολείων Τσάρτερ στην Αμερική μαζί με τα μέλη της οικογένειας του, συμπεριλαμβανομένων και τα εγγόνια του παρόντες στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του αγάλματος, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν εκπλήρωση ενός ονείρου του Θόδωρου Τσαφατίνου.

Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Τσαφατίνος εξείχε την προσωπικότητα του μεγάλου Έλληνα Φιλόσοφου και την σημασία και συμβολή του στην εκπαίδευση των μαθητών που διδάσκονται την Ελληνική γλώσσα και πολιτισμό σήμερα και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Θεόδωρος Τσαφατίνος διετέλεσε πρόεδρος της ΠανΛακωνικής Ομοσπονδίας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας, στέλεχος του ΕλληνοΑμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και σε πολλούς άλλους ομογενειακούς οργανισμούς. Διετέλεσε μέλος Επιτροπών Παιδείας και εθνικών θεμάτων με πλούσιο έργο.

Στην τελετή παρέστησαν και έδωσαν χαιρετισμό, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Τάμπα κ Λουκάς Τσώκος, η Δήμαρχος του Πινέλας Πάρκ Sandra Bradburry, η Τζένη Τσαντίλα CEO of the Superior Schools, ο κ. Κοκκινάκος Τσαίρμαν της Ακαδημίας, ο κ. Τζορτζ Αντονακλάς Γραμματέας της Ακαδημίας, ο κ. Κωνσταντίνος Αρετής διευθυντής του Ελληνικού προγράμματος. Στην συνέχεια διαβάστηκε το μήνυμα από τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, κ. Βασίλη Ματαράγκα που συνεχάρη τον κ. Τσαφατίνο για το θεάστο έργο του, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη όλων των μελών και δήλωσε ότι “θα είμαστε αρωγοί στο έργο του πρωτεργάτη”.

Thanks for reading Hellenic News of America

Συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους στην τελετή τα λόγια των μαθητών και ιδιαίτερα του εγγονού Θόδωρου Αλφόνσο για την προσφορά και το έργο του παππού του Θεόδωρου Τσαφατίνου, για την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

ΦΩΤΟ: Ευγενική παραχώρηση της κ. Τζένης Τσαντιλα

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img