Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδας: «Xαρακτική από την Προϊστορία στην Ελλάδα του Σήμερα»

Εικαστικό Επιμελητήριο Ελλάδας: «Xαρακτική από την Προϊστορία στην Ελλάδα του Σήμερα»

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ανοίγει στις 29/12 η μεγάλη ιστορική έκθεση για την πορεία της γραφής, της γνώσης και της χαρακτικής τέχνης, που διοργανώνει το Εικαστικό Επιμελητήριο Τεχνών στην αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής» της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Ταύρος).

 

Η έκθεση αναπτύσσεται χρονολογικά ξεκινώντας από τις προϊστορικές βραχοχαράξεις από την Κίνα, την Γαλλία και την Ελλάδα. Συνεχίζεται στους αρχαίους ιστορικούς χρόνους με τα σύμβολα, σφραγίδες, επιγραφές, σφραγιδόλιθους και άλλα αντικείμενα από τις συλλογές αρχαιολογικών και ιστορικών μουσείων της Ελλάδας και της Κύπρου. Προχωρά στην Κίνα με αρχαίες γραφές και ιστορικές εκτυπώσεις χαρακτικής από μουσεία της Κίνας. Ακολουθούν εκθέματα από την ευρωπαϊκή χαρακτική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του Ιμπρεσιονισμού και της Ιαπωνικής Τέχνης. Στη συνέχεια λιθογραφίες ξένων περιηγητών στην Ελλάδα από ελληνικά ιστορικά μουσεία και χαλκογραφίες εικόνων του Αγ. Όρους.

 

Ολοκληρώνεται, τέλος, με έργα σπουδαίων Ελλήνων χαρακτών, μελών του Ε.Ε.Τ.Ε., οι οποίοι στο έργο τους κατέδειξαν σημαντικά γεγονότα και αγώνες της νεότερης Ιστορίας του τόπου και αφ’ ετέρου, έργα σύγχρονων χαρακτών που καταδεικνύουν και την τεχνική εξέλιξη της ψηφιακής χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα κατά της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img