Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕκδήλωση τελετής βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-διαγωνισμό: «Κύπρος,...

Εκδήλωση τελετής βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-διαγωνισμό: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» και εκπαιδευτικό Συνέδριο στη Λευκωσία

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

  • Ρεπορτάζ: Γιώργος  Κυριακόπουλος
  • Φωτογραφία: Χρήστος Λέτσος

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών από Ελλάδα και Κύπρο πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευ-τικές Γέφυρες».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας της Κύπρου.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Απονομή 1ου Πανελλήνιου Βραβείου (Σκίτσα) στον εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων Νίκο Σουτόπουλο

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 900 περίπου μαθητές και εκπαιδευτικοί 110 σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Κύπρο και την Ελλάδα που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

Thanks for reading Hellenic News of America

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Βασίλης Πάλμας, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κύπρου, η κα Παναγιώτου Ευρύκλεια, γραμματέας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο (εκπρόσωπος του κ. Ηλία Φωτόπουλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο), ο κ. Χρήστος Χατζηαθανασίου, Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, ο κ. Ανδρέας Παπαστυλιανού, επαρχιακός επιθεωρητής Λευκωσίας (που κήρυξε την έναρξη εκπροσωπώντας τον κ. Κώστα Χαμπιαούρη, Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου), ο κ. Γιάννης Μανωλόπουλος, Αντιπρύτανης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Πετρίκκος Γιώργος, Κοσμήτορας Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Στεφάνου Πασχάλης, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών «Ο Εμμ. Παπάς», ο κ. Στρίκας Κώστας Αιρετός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και Πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής ΑΔΕΔΥ Σερρών, η κα Αλέξια Βασιλείου, ερμηνευτής, συνθέτης, μουσική και κοινωνική ακτιβίστρια, η κα Αντιγόνη Καποδίστρια από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, η κα Άννα Βιολάρη, Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης Επαρχιακού Γραφείου Λευκωσίας και πολλά στελέχη εκπαίδευσης (Ανδρέας Θεοδωρίδης, Ροδούλα Θεοδώρου, Μαρίνα Στεργίδου, Πόπη Ιακώβου, επιθεωρητές δημοτικής εκπαίδευσης) από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Το κατάμεστο με μαθητές, εκπαιδευτικούς και κοινό αμφιθέατρο του European University κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη:

-του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

-του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών «Ο Εμμ. Παπάς»

-του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών

 

Ο σχεδιαστής του προγράμματος «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» κ. Ιωάννης Πούλιος (στα δεξιά), Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης και ο κ. Ιωάννης Σαμολαδάς, Διοικητικός υπάλληλος κλάδου ΠΕ Πληροφορικής (στα αριστερά) είχε την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης της εκδήλωσης.

Ανάμεσα στα Δημοτικά Σχολεία της Ελλάδας που βραβεύθηκαν ήταν και αυτό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που παρέλαβε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο (κατηγορία: σκίτσα) ο εκπρόσωπος εκπαιδευτικός του Νίκος Σουτόπουλος και από τα Νηπιαγωγεία της Ελλάδας το Νηπιαγωγείο Κληματιάς που παρέλαβε το 2ο Βραβείο (κατηγορία: αφίσες) η εκπαιδευτικός Μαρία Τοπολιάτη.

 

Επίσης, η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς», συνδιοργάνωσαν εκπαιδευτικό συνέδριο με τίτλο: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών.

Το συνέδριο αφορούσε στην παρουσίαση διδακτικών σεναρίων για την Κύπρο που μπορούν να λειτουργήσουν ως εκπαιδευτικές «γέφυρες» ανάμεσα σε ελληνικά σχολεία της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ομογένειας.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων στη Λευκωσία και σε αυτό συμμετείχαν 200 περίπου εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολικών μονάδων της Κύπρου και της Ελλάδας. Εντός του Μαΐου θα είναι έτοιμα και τα ψηφιακά πρακτικά του συνεδρίου τα οποία θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα του: http://cyprus.dipeserron.gr/

              Η εκπαιδευτικός (ΠΕ60) Τοπολιάτη Μαρία παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Το Αειφόρο Σχολείο αναζητά εκπαιδευτικές γέφυρες για την Ελλάδα και την Κύπρο» για το Νηπιαγωγείο Κληματιάς Ιωαννίνων.

Επίσης ο  εκπαιδευτικός (ΠΕ70)  Σουτόπουλος Νίκος, εκ μέρους και των συνεισηγητών εκπαιδευτικών Κυριακόπουλου Γιώργου, Παυλίδη Βασίλη, Αντωνίου Χρυστάλλας, Ντάγκα Χριστίνας, Τζιοβάρας Βικτωρίας και ομάδα μαθητών/ριών παρουσίασε το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 4ου Δημ. Σχολείου Ιωαννίνων: «Οι μικροί ερευνητές, η Αθηνά και ο Ευαγόρας, στα χνάρια της ιστορίας και της εκπαίδευσης στην Κύπρο»

 

Cover Photo Caption: Απονομή 2ου Πανελλήνιου Βραβείου (Αφίσα) στην εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου Κληματιάς Ιωαννίνων Μαρία Τοπολιάτη

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img