Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceTourismΕκδηλώσεις στη νότια Ρωσία λόγω έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016

Εκδηλώσεις στη νότια Ρωσία λόγω έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Ρωσσο-ελληνική φιλία, αιωνίως όλοι μαζί» ήταν το κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Βλαδικαυκάζ της νότιας Ρωσίας από 13 έως 15 Μαΐου στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016.

 

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Ελληνικό Σύλλογο Βόρειας Οσετίας–Αλανίας «Προμηθέας», σε συνεργασία με τις Αρχές και τη Διοίκηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας – Αλανίας και με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, που συμμετείχε στις εκδηλώσεις με επικεφαλής τον Αν. Γενικό της ΓΓΑΕ Δημήτρη Πλευράκη.

 

Στις εκδηλώσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν την Κυριακή 15 Μάιου, σε άκρως συγκινητικό κλίμα, με τη συμμετοχή των Αρχών της Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας– Αλανίας και του Δήμου του Βλαδικαυκάζ, συμμετείχαν καλλιτέχνες από την Δημοκρατία της Βόρειας Οσετίας–Αλανίας, μαθητές 10 σχολείων της περιοχής οι οποίοι ετοίμασαν μουσικο-θεατρική παράσταση για τον Ορφέα και την Ευρυδίκη, καθώς και τα χορευτικά τμήματα του Ελληνικού Συλλόγου της Βόρειας Οσετίας –Αλανίας.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Η κα Θεοδωρίδου πλαισιωμένη από μουσικό σχήμα με μέλη καλλιτέχνες της φιλαρμονικής ορχήστρας της Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας – Αλανίας, υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Ορφανίδη Θεόδωρου, ερμήνευσε βυζαντινούς ύμνους και τραγούδια σημαντικών Ελλήνων συνθετών. Κορυφαία και συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ερμήνευσε, εμφανώς συγκινημένη και η ίδια, το ποντιακό τραγούδι «την πατρίδα μ΄ έχασα». Το χορευτικό ποντιακό συγκρότημα του Παμποντιακού Συλλόγου « Αργώ» Καλλιθέας, παρουσίασε μια σειρά από γνωστούς ποντιακούς χορούς, συνοδευόμενο από λύρα, από τον καλλιτέχνη Καϊογλίδη Χρήστο και νταούλι, από τον Παπαδόπουλο Γιώργο.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Βλαδικαυκάζ, η Ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τις Αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας – Αλανίας , να επισκεφθεί το σχολείο του Μπεσλάν και να καταθέσει στεφάνια στο μνημείο « Δέντρο Θρήνου» για τα 334 αθώα θύματα της τραγωδίας. Το νέο σχολείο κατασκευάστηκε με την βοήθεια του Ελληνικού Κράτους και των Ελλήνων ομογενών. Έχει πάρει το όνομα του ηρωϊκού Έλληνα Γιάννη (Ιβάν) Κανίδη, που αρνήθηκε να φύγει από το σχολείο, ενώ μπορούσε, χάνοντας τη ζωή του για να προστατεύσει τους αθώους μαθητές του. Σήμερα ο γιός του είναι ο Διευθυντής του σχολείου και συνεχίζει την ανθρωπιστική κληρονομιά του Έλληνα πατέρα του. Σημειώνεται ότι Έλληνας ομογενής είναι και ο Δήμαρχος της μαρυρικής πόλης του Μπεσλάν.

 

Στην αποστολή συμμετείχαν εκτός του Αν. Γενικού της ΓΓΑΕ Δημήτρη Πλευράκη και η Δ/ντρια της ΓΓΑΕ στο Τμήμα Ευρώπης κα Παπαδάτου Εύα, η κα Μικρουλέα Ιλιάνα- Ηρώ, Ειδική Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, ο κ. Χούπης Αθανάσιος Γεν. Γραμματέας του Δήμου Ασπροπύργου, οι κ.κ. Παπαδόπουλος Αναστάσιος, Σαββίδης Παντελής και Κωνσταντινίδης Αβραάμ, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ασπροπύργου, ο κ. Τσολερίδης Κωσταντίνος, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεόρασης του Δήμου Ασπροπύργου “Attica tv”, η παγκοσμίου φήμης σοπράνο, ποντιακής καταγωγής κα Σόνια Θεοδωρίδου, συνοδευόμενη από τον Μαέστρο κ. Ορφανίδη Θεόδωρο καθώς και τμήμα του χορευτικού ποντιακού συγκροτήματος του Παμποντιακού Συλλόγου « Αργώ» Καλλιθέας, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας του Βλαδικαυκάζ.

 

Η μετακίνηση των καλλιτεχνών έγινε με την ευγενική χορηγία του ομίλου Μουζενίδη και της Aegean Airlines. H σοπράνο κα Σόνια Θεοδωρίδου και ο Μαέστρος κ. Θεόδωρος Ορφανίδης συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img