Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityΕκλογές: Οι Ελληνες κάτοικοι Εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας...

Εκλογές: Οι Ελληνες κάτοικοι Εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους. Θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Εκλογές: Οι Ελληνες κάτοικοι Εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.

 Για την εκλογή των αντιπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Σχετική πρόταση νόμου έχει ετοιμάσει η Νέα Δημοκρατία. Θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές

 

Του Θανάση Μπολέτη

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Αθήνα

Πρόταση Νόμου ώστε όλοι ο ¨Ελληνες κάτοικοι του εξωτερικού να ψηφίζουν στις Βουλευτικές εκλογές της Ελλάδος, καταθέτει η Ν.Δ. Μάλιστα η πρόταση αυτή έφ’όσον ψηφιστεί θα ισχύσει από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της Ομογένειας από άκρη σε άκρη του κόσμου.

Η Hellenic News Of America το θέμα αυτό το έχει αναδείξει πολλές φορές αλλά δεν υπήρξε πολιτική βούληση κατά το παρελθόν να επιτραπεί σε Έλληνες Ομογενείς της Αμερικής ,του Καναδά, της Αυστραλίας της Νότιας Αφρικής και πολλών άλλων χωρών να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους. Οι Ελληνες Ομογενείς σύμφωνα με την πρόταση θα μπορούν να ψηφίζουν πλέον στον τόπο διαμονής τους. Θα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σε χώρους που στεγάζονται διπλωματικές αποστολές της Ελλάδος, σε Προξενεία κ.λπ. Αρχικά οι Ελληνες κάτοικοι εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίσουν εφ΄όσον είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια και κατά προέκταση στους εκλογικούς καταλόγους. Θεωρείται δεδομένο ότι οι Ελληνες Ομογενείς θα μπορούν να συμμετάσχουν και ως υποψήφιοι στην Ελληνική Βουλή. Η πρόταση αυτή στηρίζεται από τον Πρόεδρο της Ν.Δ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να δώσει και περαιτέρω διευκρινίσεις στην Ομογένεια, κατά την διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στην Αμερική

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img