Tuesday, April 16, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕΛΛΑΔΑ: Εθνική Στρατηγική για την κλιματική κρίση

ΕΛΛΑΔΑ: Εθνική Στρατηγική για την κλιματική κρίση

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τη χάραξη μιας Εθνικής Στρατηγικής για την Κλιματική Κρίση και την Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή των πολιτών και με κεντρικό πυλώνα την πρόληψη, προανήγγειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι το στοίχημα είναι η Πολιτική Προστασία να μην είναι απλώς ένας μηχανισμός που θα επεμβαίνει μετά την καταστροφή προσθέτοντας ότι η πρόληψη αποτελεί το Α και το Ω ενός αποτελεσματικού κράτους.

Όπως εξήγησε, υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προληπτικών δράσεων με τη συμμετοχή του γενικού πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε μια εκστρατεία ενημερωτικών δράσεων στην οποία θα εμπλέκεται η εκπαιδευτική κοινότητα και η τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς όπως ανέφερε «η πρόληψη ξεκινά από το σπίτι, από το σχολείο, από την τοπική κοινωνία».

Ήδη, όπως είπε, έχει ξεκινήσει μία τέτοια δράση σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγάρων για την ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του Αλεποχωρίου. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του έτους η Aκαδημία Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια Αττικής θα είναι έτοιμη και όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σεμινάρια. «Προσβλέπουμε, δηλαδή, στη δημιουργία ενός «”φυτωρίου” εθελοντισμού», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Αναφορικά με τον σεισμό της Κρήτης είπε ότι «το παράδειγμα του σεισμού είναι απόδειξη ότι ο μηχανισμός μπορεί να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά», σημείωσε ωστόσο ότι υπήρξαν «αρρυθμίες και ελλείψεις» που όμως καλύφθηκαν άμεσα, και ότι ο μηχανισμός «χρειάζεται μια αναπροσαρμογή», γι’ αυτό θα δημιουργηθούν σε όλη την Ελλάδα σταθμοί με επαρκή αποθέματα κρίσιμου εξοπλισμού πρώτης ανάγκης.

Thanks for reading Hellenic News of America

Σχετικά με την κλιματική κρίση ο υπουργός υπογράμμισε ότι «καμιά χώρα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνη της» και προανήγγειλε ότι ξεκινά μια πανευρωπαϊκή περιοδεία για να συζητήσει με τους ομολόγους του, με στόχο να μετουσιωθεί το rescEU σε ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική.

Ακόμη γνωστοποίησε ότι έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της επόμενης αντιπυρικής περιόδου καθώς όπως ανακοίνωσε «τρέχουν» ήδη διαδικασίες προμήθειας νέων μέσων έγκαιρης προειδοποίησης, όπως ραντάρ, μετεωρολογικοί σταθμοί, «έξυπνα» συστήματα εναέριας παρακολούθησης, και διαδικασίες για τα εναέρια μέσα, ενώ έκανε αναφορά στους δασοπυροσβέστες – δασοκομάντο, οι οποίοι θα είναι στη διάθεσή του μηχανισμού το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img