Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕΛΛΑΔΑ: Μοναδικό στον κόσμο Θερμοκήπιο αυξάνει την παραγωγή μέχρι και 20%

ΕΛΛΑΔΑ: Μοναδικό στον κόσμο Θερμοκήπιο αυξάνει την παραγωγή μέχρι και 20%

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Είναι το πρώτο παγκόσμια ενεργειακά αυτόνομο θερμοκήπιο που εγκαταστάθηκε και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης από την ελληνική εταιρεία ΟΕΤ (https://oe-technologies.com/), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Agrores.
Το πράσινο θερμοκήπιο όχι μόνο προσφέρει μια οικολογική λύση με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα , αλλά αυξάνει την παραγωγή έως και κατά 20% , μειώνοντας δραστικά τον χρόνο απόσβεσης της επένδυσης

Στο πρωτοποριακό θερμοκήπιο χρησιμοποιείται τόσο η ηλιακή ενέργεια όσο και η ενέργεια που παράγεται από τα οργανικά φωτοβολταϊκά που παράγει η ελληνική εταιρεία ΟΕΤ, η αιολική ενέργεια όταν υπάρχει αυξημένη ένταση του ανέμου, αλλά και ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος το οποίο χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα λάδια.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των 3ης γενιάς φωτοβολταϊκών που παράγονται στην Ελλάδα είναι ότι μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια γιατί είναι εύκαμπτα, έχουν πολύ καλή απόδοση στο διαχεόμενο φως, αποκόπτουν τη βλαβερή UV ακτινοβολία και αφήνουν να περάσει στο εσωτερικό του θερμοκηπίου ηλιακή ακτινοβολία που επιτρέπει την ανεμπόδιστη εξέλιξη της φωτοσύνθεσης.

Επιπλέον ο χρήστης του θερμοκηπίου μπορεί να ελέγξει τις λειτουργίες του από απόσταση, αλλά και να παρακολουθεί την παραγωγή ενέργειας από το υβριδικό σύστημα και επιπλέον να παρακολουθεί παραμέτρους που αφορούν στο μικροκλίμα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του (θερμοκρασία, υγρασία, ακτινοβολία κλπ)

Το ενεργειακά αυτόνομο αυτό σύστημα που λειτουργεί για πρώτη φορά στον κόσμο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε χρήση σε απομακρυσμένες περιοχές , σε νησιά, για τις ανάγκες του Στρατού, για camp προσφύγων, για στέγαση σε περίπτωση έκτακτων αναγκών ή φυσικών καταστροφών κ.ά.

Thanks for reading Hellenic News of America

11ο Διεθνές Συνέδριο για τη Βιομηχανία των Ηλεκτρονικών

Τα αποτελέσματα λειτουργίας του πρώτου αυτού θερμοκηπίου παραγωγής υδροπονικής τομάτας, θα αναλυθούν από ερευνητές της ΟΕΤ στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Εύκαμπτα, Πράσινα, Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά.

Το Διεθνές Συνέδριο & Έκθεση διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών ΗΟΡΕ-Α (www.hope-a.com) και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ (www.ltfn.gr).

Το Συνέδριο αποτελεί το πρώτο διεθνές υβριδικό γεγονός αφιερωμένο στη Βιομηχανία των Πράσινων, Εύκαμπτων και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών και θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με δια ζώσης συμμετοχή και με ηλεκτρονική (virtual) μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, περιλαμβάνοντας διακεκριμένους ομιλητές από βιομηχανικούς και ερευνητικούς φορείς από την Ελλάδα , την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία. Κατά τη διάρκεια του διήμερου Συνεδρίου και της Έκθεσης θα παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα από την ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies (ΟΕΤ) και για πρώτη φορά στην Αθήνα θα γίνει παρουσίαση–επίδειξη του ελληνικού «ΕΞΥΠΝΟΥ» ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ εξοπλισμένου με Φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς που παράγονται στη Θεσσαλονίκη, καθώς και της «ΕΞΥΠΝΗΣ» ΣΤΑΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών ,του Δήμου της Αθήνας και του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Δείτε το video

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img