Thursday, April 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕΛΛΑΔΑ: 2,8 δισ. ευρώ για τα 48 έργα που εντάχθηκαν στο Ταμείο...

ΕΛΛΑΔΑ: 2,8 δισ. ευρώ για τα 48 έργα που εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Σε 2,8 δισ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των 48 έργων που εντάχθηκαν ήδη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στη χώρα μας, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, Θόδωρος Σκυλακάκης, επισημαίνοντας ότι «η απορρόφηση των κονδυλίων θα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, καθώς είναι τεράστια τα ποσά του, όπως και αυτά που κινητοποιεί».

Λέγοντας ότι «η προσπάθεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βρίσκεται σε πλήρη ενεργοποίηση», ο κ. Σκυλακάκης τόνισε από το βήμα του 6ου Τhessaloniki Summit, ότι τα έργα που εντάχθηκαν, καλύπτουν τα πεδία από το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, τις υποδομές και την ενέργεια, μέχρι τον πολιτισμό, την δικαιοσύνη, την αγροδιατροφή, τη μετανάστευση, την ύδρευση και την αναδάσωση.

Μιλώντας για την απορρόφηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, υπογράμμισε ότι «θα είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο στοίχημα, γιατί είναι τεράστια τα ποσά, όπως και αυτά που κινητοποιούνται. Μιλάμε για 60 δισ. ευρώ κινητοποίηση και 30 δισ. ευρώ πόρους, εκ των οποίων, άνω του 60% πηγαίνει σε συγχρηματοδότηση με ιδιώτες. Αν καταφέρουμε να κινητοποιήσουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, πραγματικά θα αλλάξει τελείως η εικόνα στη χώρα μας». Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι «να γίνουν επενδύσεις, να βρουν οι άνθρωπο δουλειές, να φθηνύνει δραστικά η ενέργεια και να αλλάξει πίστα η ελληνική οικονομία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img