Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕνίσχυση απασχόλησης, μείωση ασφαλιστικών εισφορών ανακοίνωσε ο Υπ. Εργασίας

Ενίσχυση απασχόλησης, μείωση ασφαλιστικών εισφορών ανακοίνωσε ο Υπ. Εργασίας

Latest articles

«Η ενίσχυση της απασχόλησης και, ιδιαίτερα της απασχόλησης των νέων, η μείωση των επιβαρύνσεων στην εργασία και η βελτίωση του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων, αποτελούν κεντρικές προτεραιότητες για την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας», δήλωσε  ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, κατά την οποία εξειδίκευσε τη δέσμη μέτρων αρμοδιότητας του υπουργείου που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε, μάλιστα, «τα μέτρα αυτά δεν είναι τα μόνα. Τους επόμενους μήνες, θα ακολουθηθούν και από άλλα μέτρα είτε αυτά αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και τα προγράμματα για εργαζόμενους και ανέργους, που θα ξεδιπλωθούν από εκεί, ιδιαίτερα μάλιστα τους νέους είτε αφορούν συνολικότερα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που θα έρθουν και θα στηρίξουν εμπράκτως την απασχόληση, τους εργαζόμενους και τους ανέργους».

Μεταξύ των μέτρων, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση του είναι:

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής για ενίσχυση της απασχόλησης, ιδιαίτερα των νέων, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε στη ΔΕΘ ένα πακέτο μέτρων, που εξειδικεύουμε σήμερα και είναι τα ακόλουθα:
1. Το “πρώτο ένσημο”
Θεσπίζεται ένα καινοτόμο μέτρο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και αφορά όλους τους νέους χωρίς εργασιακή εμπειρία. Μιλάμε για το “πρώτο ένσημο”, που στοχεύει να διευκολύνει την είσοδο στην αγορά εργασίας των νέων, γιατί βλέπουμε ότι οι νέοι που αποφοιτούν από τα πανεπιστήμια δεν μπορούν να βρουν εύκολα την πρώτη τους δουλειά, επειδή ακριβώς οι εργοδότες ζητούν προϋπηρεσία.

2. Επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, μέχρι το τέλος του έτους
Επεκτείνουμε, μέχρι το τέλος του έτους, το πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (που έληγε τέλος Σεπτεμβρίου).

Thanks for reading Hellenic News of America

3. Επέκταση του προγράμματος των 100.000 νέων θέσεων εργασίας

4. Μείωση ασφαλιστικών εισφορών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img