Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕνδιαφέρον Ιορδανίας για τον Προσκηνυματικό Τουρισμό στην Ελλάδα

Ενδιαφέρον Ιορδανίας για τον Προσκηνυματικό Τουρισμό στην Ελλάδα

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο πρέσβης της Ιορδανίας στην Αθήνα, Ahed Ali Sweidat, και αντιπροσωπεία του υπουργείου Τουρισμού της Ιορδανίας και του συνοδικού γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, επισκέφθηκαν το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Παρόντες ήσαν ο πρόεδρος της ειδικής συνοδικής επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο γραμματέας της Επιτροπής αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία που έχει η Ελλάδα με την Ιορδανία, ενώ δήλωσε την ιδιαίτερη αγάπη του για αυτήν τη χώρα, καθώς ως αρχαιολόγος είχε μελετήσει τα ιστορικά μνημεία του τόπου. Από την πλευρά του, ο πρέσβης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και μίλησε για τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία στον τουρισμό, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η χώρα του θα επιστρέψει σε μια κανονικότητα, αφού έχει εμβολιαστεί σημαντικό μέρος του πληθυσμού.

Ο Μακαριώτατος προσέθεσε ότι και στην Ελλάδα υπήρξαν αντίστοιχα προβλήματα, αλλά υπήρξε άνοδος του τουρισμού σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, επανέλαβε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις των δύο χωρών και υπογράμμισε ότι προσπαθούμε να συνεχίζουμε τις καλές σχέσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην Ιορδανία.

Ο π. Σπυρίδων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αναμένεται να ετοιμαστεί και να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο είχε αρχίσει από πέρυσι, αλλά εξαιτίας της πανδημίας καθυστέρησε.

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img