Tuesday, March 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕξαιρετικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Εξαιρετικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Εξαιρετικά προχωράει η τουριστική περίοδος για το Νότιο Αιγαίο και τον μήνα Μάιο, αφού το πρώτο δεκαπενθήμερο έκλεισε, όπως και ο Απρίλιος με περισσότερες διεθνείς απευθείας αφίξεις, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της χρονιάς ρεκόρ του 2019.

Συγκεκριμένα, στα τέσσερα κύρια διεθνή αεροδρόμια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Κω και Ρόδου, αφίχθηκαν 240.909 επιβάτες το διάστημα 1-15 Μαΐου έναντι 230.201 το 2019, ενώ μαζί με τις αφίξεις στον διεθνή αερολιμένα Καρπάθου, οι επισκέπτες στο Νότιο Αιγαίο μέσω διεθνών απευθείας πτήσεων μέσα στις πρώτες δεκαπέντε ημέρες του φετινού Μαΐου ανέρχονται σε 242.344.

Η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας στους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου το 2020 και το 2021 φαίνεται να οδήγησε στην εικόνα δεκαπενταύγουστου που θυμίζουν τα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, από τους πρώτους μήνες της φετινής τουριστικής περιόδου, και κυρίως το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, που σημειώνει και τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το 2019 κατά 23%, υποδεχόμενη 32.947 επιβάτες τις πρώτες 15 μέρες του Μαΐου (26.714 το αντίστοιχο διάστημα του 2019).

Αλλά και η Ρόδος, με ημερήσιες αφίξεις της τάξης των 14.000 επιβατών μέσω 88 αφίξεων σε μία ημέρα μόνο, ξεπερνά την κίνηση του 2019 με αύξηση 6,3%, μετρώντας 131.500 ταξιδιώτες έναντι των 123.646 της τελευταίας προ πανδημίας χρονιάς.

Συνολικά, το μισό εκατομμύριο προσεγγίζουν οι αφίξεις στα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, από την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου μέχρι τα μέσα Μαΐου, συγκεκριμένα τις 445.693.

Thanks for reading Hellenic News of America

Βρετανοί Γερμανοί και Ιταλοί οι κορυφαίες αγορές

Χωρίς εκπλήξεις κινήθηκαν οι τουριστικές ροές ανά χώρα προέλευσης τουλάχιστον για το μήνα Απρίλιο, δεδομένου ότι η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία καταλαμβάνουν την πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα θέση για τη Ρόδο και οι ίδιες με αντίστροφη σειρά για την Κω, ενώ για τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου, μεγαλύτερες δεξαμενές επισκεπτών αποτελούν η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό που δημιουργήθηκε το 2020 για την προώθηση και την προστασία της εικόνας του Νοτίου Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού και εργάζεται για τον ενιαίο συντονισμό και την κοινή εκπροσώπησή του τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό απαρτίζουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και παραγωγικοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img