Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕπίσκεψη Κ. Φραγκογιάννη και Χ. Δήμα σε Βοστώνη και Silicon Valley

Επίσκεψη Κ. Φραγκογιάννη και Χ. Δήμα σε Βοστώνη και Silicon Valley

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Από αύριο έως και το επόμενο Σάββατο θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για επίσκεψη εργασίας ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστο Δήμα, με σκοπό την δημιουργία αμοιβαία επωφελών πραγματικών επενδυτικών ευκαιριών και τη θεμελίωση οικονομικής γέφυρας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Σταθμοί της επίσκεψης των δύο υφυπουργών θα είναι η Βοστώνη και το Σαν Φρανσίσκο, όπου έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων και επαφών με διακεκριμένους επιστήμονες από τα πανεπιστήμια Harvard, MIT, Stanford, Berkley, USF, επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη εταιριών από τον χώρο της υψηλής τεχνολογίας, εκπροσώπους εθνικών φορέων προώθησης επενδύσεων και καινοτομίας που λειτουργούν στις ΗΠΑ καθώς και πολιτειακούς αξιωματούχους.

Στόχος της επίσκεψης είναι η παρουσίαση των ευνοϊκών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων, η κινητοποίηση και αξιοποίηση διαπρεπών Ελλήνων επιστημόνων, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ για την προσέλκυση αμερικανικών εταιριών στην Ελλάδα, αλλά και η μεταφορά τεχνογνωσίας από αυτούς.

Στην ατζέντα των δύο υφυπουργών είναι επίσης η θεμελίωση ελληνικού εθνικού φορέα στήριξης ελληνικών start-up επιχειρήσεων στη Silicon Valley, κατά την πρακτική των περισσότερων χωρών της ΕΕ αλλά και των περισσότερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου.

Όπως ανέφεραν σε πρόσφατο σχετικό άρθρο τους στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ «η επιλογή των προορισμών δεν είναι καθόλου τυχαία» καθώς «σηματοδοτεί τον κεντρικό στόχο της επίσκεψης, που είναι η σύνδεση κρίσιμων για την ανάπτυξη της χώρας πόρων και σημείων αναφοράς ειδικότερα στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας».

Thanks for reading Hellenic News of America

Στο ταξίδι τους αυτό οι δύο υφυπουργοί στοχεύουν να θέσουν τις «βάσεις για μια περισσότερο συστηματική και ουσιαστική θεσμική παρουσία της χώρας μας στην κοιτίδα της τεχνολογίας με το εκεί οικοσύστημα». Με οχήματα από ελληνικής πλευράς το Elevate Greece, την επίσημη ψηφιακή πύλη για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, που παρουσιάζει το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας και τα παρεχόμενα εξειδικευμένα κίνητρα, και το Enterprise Greece, την Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου.

Στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνεται στο ίδιο άρθρο, η παρουσία της Ελλάδας είναι σημαντική. Τόσο μέσω καταξιωμένων Ελλήνων επιστημόνων και ακαδημαϊκών στα κορυφαία, παγκοσμίως, ακαδημαϊκά ιδρύματα, όσο και μέσω άξιων εκπροσώπων της από τον χώρο του επιχειρείν, στην κοιτίδα των πλέον καινοτόμων και πρωτοπόρων εταιριών τεχνολογίας παγκοσμίως, τη γνωστή σε όλους Silicon Valley στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

Ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας θεωρείται επίσης «το άριστο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων με τις ΗΠΑ, σε πολιτικό, οικονομικό, στρατηγικό επίπεδο» που «αντανακλάται στις αναβαθμισμένες συμφωνίες που έχουν υπογραφεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δύο χωρών όπως και στην έρευνα και καινοτομία, στην ανταλλαγή επισκέψεων αξιωματούχων Ελλάδας και ΗΠΑ, αλλά και στο πρόγραμμα των συναντήσεών μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img