Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

 

 

 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε χθές 24 Σεπτεμβρίου 2018, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο. Ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν την Κύπρο, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζονται στην σημερινή διεθνή πραγματικότητα.

Thanks for reading Hellenic News of America

Τον κ. Αναστασιάδη συνόδευε πρώτη κυρία της Κύπρου κυρία Άντρη Αναστασιάδου. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλειος Πάλμας, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ πρέσβυς κ. Κορνήλιος Κορνηλίου, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη κ. Αλέξης Φαίδωνος, η κυρία Έλενα Μηνά, του διπλωματικού γραφείου του Προοέδρου της Δημοκρατίας, και ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός.

Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε: «είχα την ιδιαίτερη ικανοποίηση να συναντηθώ, όπως πράττω εξάλλου τα τελευταία έξι χρόνια, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και βεβαίως να έχουμε όχι απλά μια φιλική συνομιλία, αλλά δημιουργική συνομιλία που αφορά τη δράση του Αρχιεπισκόπου, τη στήριξη και την επιρροή που ασκεί μέσα από τη θέση του για το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου αλλά και τη σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει προς την Κύπρο μέσω των ομογενών, και που αφορά ιδιαίτερα τους άπορους φοιτητές οι οποίοι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και που μέσα από τις δικές του προσπάθειες έχει γίνει κατορθωτό η Πρώτη Κυρία να έχει συστήσει τον Φορέα Κοινωνικής Στήριξης φοιτητών.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ – ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου 2018 στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Νέα Υόρκη.
PHOTOS: © GANP/DIMITRIOS PANAGOS

 

Σήμερα είμαστε ευτυχείς να λέμε ότι δεν υπάρχουν παιδιά που σπουδάζουν και δεν μπορούν να πάρουν τίτλους σπουδών. Θέλω να του εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη του Κυπριακού λαού τόσο για τη στήριξη του σε ό,τι αφορά το εθνικό μας πρόβλημα όσο και για την ενότητα που δημιουργεί μέσα στις παροικιακές οργανώσεις, έτσι ώστε να δραστηριοποιούνται σε πολιτικό επίπεδο, αλλά ειδικότερα για την προσφορά του στη σπουδάζουσα νεολαία της πατρίδας μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του για μια συνάντηση πολύ ανθρώπινη και εγκάρδια και σημείωσε: «Όχι απλώς μας ενδιαφέρει αλλά μας απασχολεί μονίμως το θέμα της Κύπρου ως ένα θέμα που πιστεύουμε ότι ο Θεός θα βοηθήσει κάποτε να λυθεί με τον σωστό τρόπο. Ταυτόχρονα έχουμε μια σειρά εκδηλώσεων που γίνονται σε σχέση με την Κύπρο τις οποίες θεωρώ πάρα πολύ σημαντικές. Ο Πρόεδρος έκανε μια αναφορά σε αυτό τον ειδικό οργανισμό που έγινε με πρωτοβουλία της πρώτης Κυρίας…(Φορέας Κοινωνικής Στήριξης Φοιτητών) … είναι υπόδειγμα και μοντέλο οργανισμού αυτό που έγινε στην Κύπρο διότι έχει συνέχεια και αντικειμενικό έλεγχο, ώστε να είναι πάντοτε υπηρετικό του σκοπού για τον οποίον έγινε και όχι άλλον σκοπό που είναι δευτερεύων. Είναι κάτι μεγάλο για το οποίο η Κύπρος πρέπει να καυχάται», είπε ο Αρχιεπίσκοπος και επανερχόμενος στο Κυπριακό τόνισε:

«Για μας ο αγώνας για την Κύπρο είναι ένα ανοικτό θέμα που θα κλείσει όταν κλείσει σωστά το Κυπριακό. Πριν από αυτό δεν θα δώσουμε δεν θα δώσουμε ανάπαυση τοις κροτάφοις ημών ουδέν νυσταγμόν τοις βλεφάροις ημών έως ότου έχουμε αυτή τη λύση».

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img