Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕπιστολή του Ιωάννη Χρυσουλάκη για τα 35 χρόνια της Hellenic News of...

Επιστολή του Ιωάννη Χρυσουλάκη για τα 35 χρόνια της Hellenic News of America

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, για τα 35 χρόνια της Hellenic News of America!

“Σας συγχαίρω θερμά για την εξαιρετική βραδιά για τα 35 χρόνια του Ομογενιακού Μέσου, που ιδρύσατε και διευθύνατε επί σειρά ετών με μεγάλη επιτυχία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τα Ομογενειακά ΜΜΕ τέτοιου διαμετρήματος” αναφέρει στο εισαγωγικό της σημείωμα η κυρία Μαίρη Βαξεβανίδου.

Η επιστολή του κ. Χρυσουλάκη έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Κοτρώτσιο,

Για τα τριανταπέντε χρόνια από την πρώτη έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας της Ομογένειας “Hellenic News of America” που με αγάπη και προσήλωση στο ύψιστο δημοκρατικό αγαθό της ενημέρωσης επιμελείστε, δεχθείτε και τις δικές μου ευχές για μακροημέρευση προς όφελος του αγαθού της ενημέρωσης της Ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ.

Thanks for reading Hellenic News of America

Οι εφημερίδες έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ελληνικής Ομογένειας αποτελώντας το συνεκτικό κρίκο ανάμεσα στη Ομογένεια και ανάμεσα στην Ομογένεια και το εθνικό κέντρο. Ο Ελληνικός Τύπος λειτουργούσε ως καθημερινό σχολείο για την διατήρηση και την καλλιέργεια της γλώσσας. Ήταν πολλές φορές ο μόνος τρόπος να διατηρήσει μια σύνδεση με τις εξελίξεις στην πατρίδα και τον κόσμο που άφησε πίσω του. Η εφημερίδα τον βοηθούσε να συνδεθεί με άλλους Έλληνες στις ΗΠΑ, στην ανεύρεση εργασίας, να δικτυωθεί να δώσει ή να λάβει βοήθεια. Και όσο ο Έλληνας μετανάστης σιγά- σιγά πετύχαινε να αποκατασταθεί στις ΗΠΑ, η εφημερίδα του αναγνώριζε τους κόπους και τις επιτυχίες του μέσα από την κάλυψη της ζωής της Ομογένειας.

Η εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει τα πρότυπα και τη μορφή του ρεπορτάζ, αλλά η Hellenic News of America έχει επίσης προσαρμόσει τη μορφή της ώστε να επιτρέπει την ψηφιακή πρόσβαση ως συμπλήρωμα στην έντυπή της μορφή.

Η Hellenic News of America έχει καταφέρει να αναδειχθεί ως κομβικό σημείο για τη δικτύωση και τη συνοχή της Ελληνικής Ομογένειας των ΗΠΑ, με την κάλυψη και την προώθηση κοινοτικών εκδηλώσεων που σχετίζονται με τις τέχνες, τις επιχειρήσεις, τη θρησκεία, την κοινότητα και τους άλλους τομείς. Επιπλέον, έχει εμπνεύσει πολλούς και έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας και παράδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η “Hellenic News of America” είναι ένας φορέας που δεν παρέχει μόνο ενημέρωση. Χάρη στις πρωτοβουλίες της “Hellenic News of America” με τη δημιουργία της “Hermes Expo” και του “The Mid- Atlantic Greek American Foundation” έχουν σημειωθεί σημαντικές εξελίξεις και επιτεύγματα, τόσο στον τομέα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων και Περιφερειών, όσο και στη δημιουργία προγράμματος υποτροφιών.

Μέσω της συνέργειας της Hellenic News of America και της Hermes Expo η πόλη της Θεσσαλονίκης και η πόλη της Φιλαδέλφεια στην Πενσυλβάνια υπέγραψαν συμφωνία Πολιτιστικών και Επιχειρηματικών Ανταλλαγών δίνοντας νέες δυνατότητες και προοπτικές σε πολλές ελληνικές και αμερικανικές επιχειρήσεις.

Οι πληροφορίες είναι αγαθό πολύτιμο όσο το οξυγόνο και η διάδοσή τους, όπως και η υπεύθυνη αρθρογραφία και ο σχολιασμός της επικαιρότητας, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας μας.

Η εφημερία σας ενώνει τον Ελληνισμό, δημιουργεί γέφυρες και κρατά την Ομογένεια ενωμένη. Για όσα έχετε προσφέρει σας δίνω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια.

Με την ευκαιρία, θερμό χαιρετισμό απευθύνω και στους αναγνώστες σας στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρόνια Πολλά και πάντα επιτυχίες!

Με τιμή,
Ομότ. Καθηγ. Ιωάννης Χρυσουλάκης
Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διοίκησης.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img