Saturday, April 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕπιχειρηματικότητα 2.0 για την Ελλάδα 2.0

Επιχειρηματικότητα 2.0 για την Ελλάδα 2.0

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών διοργανώνει την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου (10.00-18.30) στο King George στο Σύνταγμα την 7η Ετήσια Οικονομική της Διάσκεψη με θέμα «Επιχειρηματικότητα 2.0 για την Ελλάδα 2.0», σε ανοιχτή αναμετάδοση μέσω livestream.

Η Ε.ΕΝ.Ε από το 2020 έχει υπογραμμίσει την ανάγκη για μία δραστική αλλαγή στην επιχειρηματική κουλτούρα που διέπει την ελληνική επιχειρηματικότητα, με έμφαση σε νέα μοντέλα συνεργασίας και ανάπτυξης που θα συμβάλλουν στο «scale-up» των ελληνικών επιχειρήσεων και σε μία ταχύρρυθμη και βιώσιμη εθνική ανάπτυξη.

Οι νέες στρατηγικές ανάπτυξης σε συνδυασμό με έξυπνα και γενναία κίνητρα μπορούν να συμβάλλουν σε μία αποφασιστική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και να συμβάλλουν στην οικοδόμηση μίας «οικονομίας παντός καιρού» μέσα από τη διαφοροποίηση και στρατηγική ανασύνθεση του παραγωγικού υποδείγματος, με ένα συνδυασμό από στοχευμένα «top-down» κίνητρα και «bottom-up» ιδιωτικές πρωτοβουλίες από το εγχώριο επιχειρείν.

Με πυξίδα την εξωστρέφεια, την καινοτομία, τα ESG κριτήρια, την συνεργατικότητα και την ανάπτυξη κλίμακας, και καταλύτη τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις ποιοτικές επενδύσεις, το Ελληνικό επιχειρείν καλείται να γυρίσει σελίδα, και να βάλει τα θεμέλια για μία στέρεη ανάπτυξη που θα συμβάλει στην κοινωνική ευημερία και πρόοδο, θα πολλαπλασιάσει τις ευκαιρίες και θα ανοίξει νέες προοπτικές για τις επόμενες δεκαετίες.

Η 7η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ε.ΕΝ.Ε θα εμβαθύνει στα παραπάνω μέσα από ένα δυναμικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ορισμένους από τους σημαντικότερους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες που καλούνται να συνδιαμορφώσουν την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας (δείτε εδώ την αναλυτική agenda). Η θεματολογία καλύπτει ένα σημαντικό εύρος θεμάτων, από τις επενδύσεις και την εξωστρέφεια μέσα από πρακτικά παραδείγματα, τα αναπτυξιακά εργαλεία και ιδέες και προτάσεις για την αξιοποίηση τους, τις τάσεις και τις δυναμικές που διαμορφώνουν το μέλλον σε συνεργασία με το Fortune Greece, την επόμενη μέρα του Τουρισμού, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που μας επιφυλάσσει το ολοένα και πιο ψηφιακό αύριο, την Ναυτιλία, την Πολιτική Προστασία, και την Εκπαίδευση με έμφαση στις γέφυρες με την επιχειρηματικότητα και τις ικανότητες που χρειάζονται για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη. Στην λίστα των 36 και πλέον ομιλητών συμπεριλαμβάνονται κορυφαίοι υπουργοί, επιχειρηματικοί ηγέτες και θεσμικοί παράγοντες που θα αναδείξουν κυρίως μέσω ζωντανών συνεντεύξεων επί σκηνής τα καίρια ζητήματα που χειρίζονται και τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται (αναλυτικά οι ομιλητές).

Thanks for reading Hellenic News of America

Η Ε.ΕΝ.Ε πιστεύοντας στην συνάθροιση των δυνάμεων, διεξάγει τη διάσκεψη σε συνεργασία με μία σειρά από εταίρους όπως το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics, την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας, την Ελληνική Παραγωγή, τον ΣΕΛΠΕ και τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων LSE, ενώ χορηγικά υποστηρίζεται από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, τον Όμιλο Επιχειρήσεων EFA, τον ΣΦΕΕ, την Obrela Security Industries, την ELVAL HALCOR, την MSCOMM, τους Industry Disruptors Game-Changers (ID-GC), το BCA-Business College of Athens, το Kariera.gr, τον Όμιλο Aldemar, την Apollonia Lines, την Fresh Line, την Green Properties, τη NAK Shoes, τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, την ELPEN, τον ΧΗΤΟ ΑΒΕΕ, την αθηΝΕΑ και την Vitex (Vairo).

Στην Διάσκεψη πλέον των συμμετεχόντων με φυσική παρουσία, οι συμμετέχοντες μέσω του live stream θα έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να καταθέσουν σχόλια και προβληματισμούς τα οποία θα ληφθούν υπόψη στο πλαίσιο του ανοιχτού καλέσματος της Ε.ΕΝ.Ε για νέες ιδέες και συμμαχίες που μπορούν να τονώσουν την επιχειρηματικότητα και να δώσουν επιπρόσθετη ώθηση στην Ελληνική Οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img