Tuesday, April 23, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Εφιαλτικά σενάρια για την επομένη μέρα Στα πρόθυρα πλήρους χρεοκοπίας η...

Εφιαλτικά σενάρια για την επομένη μέρα Στα πρόθυρα πλήρους χρεοκοπίας η Ελλάδα Μεγάλες οι ευθύνες των δανειστών και της σημερινής κυβέρνησης.

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Εκλογές

 

Εφιαλτικά σενάρια για την επομένη μέρα

Στα πρόθυρα πλήρους χρεοκοπίας η Ελλάδα

Μεγάλες οι ευθύνες των δανειστών και της σημερινής κυβέρνησης.

Thanks for reading Hellenic News of America

Μεγεθύνεται η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

 

Αθήνα.

του Θανάση Μπολέτη

Το δράμα, φαίνεται να συνοδεύει τον Ελληνικό λαό οδηγώντας τον άλλοτε σε υφάλους, και άλλοτε σε μία πλασματική «ευφορία» δημιούργημα ορισμένων φιλόδοξων και αδαών πολιτικών. Δεν είναι υπερβολή, αλλά ο Ελληνικός λαός διέρχεται την κρισιμότερη περίοδο μετά τον πόλεμο και ουδείς γνωρίζει αν στο σκάφος που επιβαίνει οδηγηθεί, και πότε ,σε ασφαλές λιμάνι. Στο τελευταίο στάδιο χρεοκοπίας, με τράπεζες κλειστές, με την ανθρωπιστική κρίση στο αποκορύφωμά της, εμφανίζεται η σημερινή κυβέρνηση αδύναμη να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών και επιδίδεται σε σπασμωδικές κινήσεις ανοίγοντας ένα πρωτοφανές μέτωπο με τους δανειστές της χώρας οι οποίοι έχουν και αυτοί μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Η πρωτοβουλία του σημερινού πρωθυπουργού κ. Αλ Τσίπρα να οδηγήσει την χώρα σε ένα άκαιρο- κατά την εκτίμησή μας-δημοψήφισμα θα ανοίξει περισσότερο τους «ασκούς του αιόλου» και λιγότερο το αποτέλεσμά του, θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο πίεσης ώστε να φανούν περισσότερο διαλλακτικοί οι δανειστές της Ελλάδος. Ο σκληρός πυρήνας της ευρωζώνης που συγκροτείται από τις βόρειες χώρες προεξάρχουσας της Γερμανίας και του κυρίου Σόιμπλε υπουργού Οικονομικών, δεν έχουν μάθει να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και τις παλινωδίες τους εδώ και πέντε χρόνια που στέρησαν από την Ελλάδα σημαντικούς πόρους και οδήγησαν τον Ελληνικό λαό στη φτώχεια, και τους νέους στην ανεργία. Ασφαλώς μονομερώς δεν μπορούμε να επιρρίψουμε την ευθύνη μόνο στους δανειστές αλλά το μεγάλο μερίδιο το έχουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας. Ας αφήσουμε όμως επί του παρόντος το παρελθόν και να ασχοληθούμε με τις ραγδαίες πονεμένες εξελίξεις που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα ολόκληρη την κοινωνία. Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι ούτε ο χειρότερος εχθρός της Ελλάδος θα επιθυμούσε να βλέπει τις εικόνες που διαδραματίζονται καθημερινά στις τράπεζες και στα ΑΤΜ. Οι απόμαχοι της δουλειάς συνταξιούχοι κάθε ηλικίας συνωστίζονται προκειμένου να λάβουν τα 60 ή 50 ευρώ που δικαιούνται μετά την εφαρμογή του capital control.Οι Ελληνικές επιχειρήσεις πνέουν τα λοίσθια καθώς η έλλειψη ρευστότητας , σε συνδυασμό με το κλείσιμο των τραπεζών οδηγούνται σε αργό θάνατο. Ο τουρισμός παρά το γεγονός ότι δείχνει να έχει αντοχές εν τούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το κλείσιμο των τραπεζών θα προκαλέσει και σε αυτό τον κλάδο σημαντικές ζημιές. Μέσα από αυτό το

Σελ.2

 

θολό τοπίο καλείται το εκλογικό σώμα της Ελλάδος να επιλέξει ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών για την διάσωση της Ελλάδος. Στην ουσία οι προτάσεις αυτές ή αν θέλετε, τρίτο μνημόνιο, δεν έχουν πλέον τυπικά ισχύ καθώς το δεύτερο μνημόνιο έληξε στις 30 Ιουνίου χωρίς να αντικατασταθεί από κάποια νέα συμφωνία. Στην πλειονότητά του το εκλογικό σώμα δεν είναι ενήμερο για ποιο λόγο ακριβώς ψηφίζει ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής που χαρακτηρίζονται ως φιλευρωπαικά θεωρούν ότι με το ΝΑΙ είμαστε υπέρ του Ευρώ και με το ΟΧΙ υπέρ της δραχμής. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με το ΟΧΙ στα νέα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές θα ενισχυθεί το διαπραγματευτικό της «ατού». Αυτό που έχει σημασία πάντως και ανεξαρτήτως αποτελέσματος η Ελλάδα την επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα, και συγκεκριμένα από την Δευτέρα 6 Ιουλίου θα βρεθεί μπροστά σε έναν καινούργιο οικονομικό κυκεώνα, ο οποίος αναπόφευκτα-‘όπως εκτιμάται-θα συμπαρασύρει στο διάβα του και όλους εκείνους που ηθελημένα, η άθελά τους έπαιξαν με τον Ελληνικό λαό. Το μόνο που δεν αντέχει ο Ελληνικός λαός είναι ο διχασμός. Αυτό ας το καταλάβει το πολιτικό σύστημα και όσοι το εκπροσωπούν.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img