Saturday, April 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Εφιαλτικά στοιχεία των ανέργων επιστημόνων στην Ελλάδα   Οι δανειστές...

Εφιαλτικά στοιχεία των ανέργων επιστημόνων στην Ελλάδα   Οι δανειστές αγνοούν τον ανθρώπινο παράγοντα στην Ελλάδα της κρίσης.   Επικεντρώνονται μόνο στους αριθμούς.   Δεν ενδιαφέρονται για το επιστημονικό δυναμικό της Νότιας Ευρώπης.

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ανεργία doc

Οικονομική Ανάλυση

 

Του Θανάση Μπολέτη

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Για την Hellenic News Of America

 

 

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία του ΟΟΣΑ αναφορικά με την ανεργία των νέων στην Ελλάδα και ειδικά των πτυχιούχων πανεπιστημίων. Από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα η ανεργία που ταλανίζει την χώρα και ειδικά τους νέους ανθρώπους έχει προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι οποίες φαίνεται να διαιωνίζονται και τα επόμενα χρόνια. Επειδή τα στατιστικά στοιχεία που έχει επεξεργαστεί ο ΟΟΣΑ είναι αμείλικτα, η Ελληνική κοινωνία αναρωτιέται αν οι προστάτες και δανειστές αυτής της χώρας γνωρίζουν το πρόβλημα. Αν το γνωρίζουν τι κάνουν; Το ΔΝΤ και η Ευρωπαική ‘Ενωση γνωρίζουν την έκταση του προβλήματος, ή μήπως, εθελοτυφλούν από πλήρη άγνοια των τεχνοκρατών τους; Η Ελληνική Κοινωνία έχει αντιληφθεί πλέον ότι το Ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι εκ των πραγμάτων ανίκανο να προστατεύσει τις στρατιές των ανέργων που καθημερινά αυξάνονται. Οι λαλίστατοι, όμως δανειστές της Ελλάδος, δεν έχουν την ηθική υπόσταση, και το ανάλογο κύρος, να μεριμνήσουν όπως μεριμνούν για τα δικά τους παιδιά. Μήπως πρέπει τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το Αμερικανικό Περιοδικό Forbes, επικαλούμενο στοιχεία του ΟΟΣΑ, και αναδεικνύουν ως μείζον θέμα την ανεργία των πτυχιούχων της Ελλάδος, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έντονου προβληματισμού του κ. Σόιμπλε, της Κυρίας Μέρκελ, γιατί όχι και της Κυρίας Λαγκάρντ του ΔΝΤ; Αν γνωρίζουν από αριθμούς ας αξιολογήσουν το ποσοστό 19,4% των πτυχιούχων της Ελλάδος που είναι άνεργοι. Το ποσοστό αυτό είναι συγκλονιστικό, και αντανακλά στην ανικανότητα όσων χειρίζονται τις τύχες της Ελλάδος. Είναι ντροπή σε μία ολόκληρη γενιά, με έντονη παραγωγική και επιστημονική ορμή, να μη της παρέχεται η δυνατότητα να αξιοποιήσει της γνώσεις της στο τόπο της. Να βρίσκεται στο «φάσμα» της ανεργίας και της «υποτέλειας». Αν οι ηγέτες της Ευρώπης προεξάρχοντος του κ. Σόιμπλε και της Καγκελαρίου Κυρίας Μέρκελ, θεωρούν ότι θα «χειραγωγήσουν» με την ανερμάτιστή πολιτική, τους νέους επιστήμονες της Ευρώπης κάνουν λάθος. Δεν είναι μόνο οι Έλληνες άνεργοι επιστήμονες που βιώνουν την «εχθρότητα» των φίλων της Ευρώπης, είναι και από την Ισπανία με ποσοστό 14,9% ανέργων πτυχιούχων, ακολουθούν οι Ιταλοί με 7% και οι γείτονες μας Τούρκοι με 7,7%.

Οι Βόρειες χώρες όμως έχουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά σε άνεργους πτυχιούχους. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά την Νορβηγία με 1,8% άνεργους πτυχιούχους, και η φίλη Γερμανία με 2,4%. Το γεγονός ότι από την έναρξη της Οικονομικής κρίσης της Ελλάδος πάνω από 220.000 νέοι στην πλειονότητά τους επιστήμονες έχουν δημιουργήσει μία νέα γενιά μεταναστών, δεν προβληματίζει τους φίλους δανειστές;

Που οδηγείται ο παραγωγικός ιστός της Ελλάδος; Καλά οι ‘Ελληνες πολιτικοί μπορεί να μη αντιλαμβάνονται το πρόβλημα. Αυτοί που μας δανείζουν, δεν γνωρίζουν ότι χωρίς επιστημονικό και παραγωγικό δυναμικό, που να συγκροτείται από νέους ανθρώπους, θα δυσκολευτούμε να βγούμε από την κρίση.

Εκτός αν προσδοκούν ότι θα μας βοηθήσουν οι δικοί τους επιστήμονες. Ευπρόσδεκτοι.

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img