Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceCultureΗμερίδα στον Αλμυρό, με θέμα: «Οι εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με...

Ημερίδα στον Αλμυρό, με θέμα: «Οι εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Καναδά και τη Ν. Αφρική, για τη Φέτα»,

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

Η ημερίδα που ολοκληρώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αλμυρού, με θέμα: «Οι εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Καναδά και τη Ν. Αφρική, για τη Φέτα», σκοπό είχε την ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τους κινδύνους που διατρέχει το εθνικό μας προϊόν, η “Φέτα” μας.!!

Το παρόν έδωσε ο υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίτζος, και η πρώην υπουργός κυρία Χρυσοβελώνη.  Αισθητή ήταν η απουσία όλων των βουλευτών της Μαγνησίας, εκτός του κ. Χρήστου Μπουκόρου, που παρευρέθηκε στην αίθουσα, και απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο κύριος Γιάννης Καραγιάννης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα  και χρόνια μαχόμενος για την προστασία του ονόματος της “Φέτας”, ήρθε στην ημερίδα του Αλμυρού, έκανε τη τοποθέτησή του, και σχολίασε θετικά την όλη προσπάθεια, για τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή από τον Όμιλο Φίλων Φέτας και τα μέλη του, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Οι εισηγητές της ημερίδας ήταν ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Φέτας, κ. Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, Ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και τέως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος, ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), ο κ. Γιώργος Ζέρβας, Πρόεδρος της ΕΖΕ, καθηγητής και τέως πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Γιώργος Εμμανουήλ, Γεωργοοικονομολόγος, μέλος της ΑΡΕΠΟ στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο κ. Ανυφαντάκης, τελειώνοντας την εισήγησή του, έκανε έκκληση στο κοινό που παρευρίσκονταν στην αίθουσα, να μπουν στην ιστοσελίδα του Ομίλου Φίλων Φέτας (ΟΦΦ) στο www.fetasos.gr  να γίνουν μέλη του Ομίλου, και να ψηφίσουν το ψήφισμα που έχει εκδώσει ο Όμιλος για τη φέτα.

Πολύ θετική ήταν ακόμη, η τοποθέτηση του κ. Πρίτζου, προέδρου της ΕΒΟΛ, που επισήμανε τα προβλήματα της κτηνοτροφίας σήμερα, τις τιμές που έχει το γάλα, αλλά και το μέλλον που έχει η φέτα, μετά από τις εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με τον Καναδά και τη Ν. Αφρική.

Ο συντονισμός της ημερίδας έγινε από τη δημοσιογράφο Ειρήνη Αιμονιώτη, μέλος του Ομίλου Φίλων Φέτας και μέλος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img