Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ Αθήνα συμμετέχει με υπερηφάνεια στην παγκόσμια εκστρατεία "We remember"

Η Αθήνα συμμετέχει με υπερηφάνεια στην παγκόσμια εκστρατεία “We remember”

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που είναι η 27η Ιανουαρίου, και συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) για τη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος #WEREMEMBER.

Αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης, φωταγώγησε το Δημαρχιακό Μέγαρο στην Πλατεία Κοτζιά προβάλλοντας το μήνυμα #WEREMEMBER. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, συμμετείχε στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στο ομώνυμο μνημείο στο Θησείο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η Αθήνα τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου, «γίνεται ένας ακόμη κρίκος σε αυτή την ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης, με στόχο οι θηριωδίες των ναζί να μη ξεχαστούν ποτέ, αλλά να παραμείνουν ζωντανές στην ιστορική μας μνήμη και να αποτελέσουν ένα βαθύ δίδαγμα, ώστε η ανθρωπότητα να μη ζήσει ποτέ ξανά εικόνες βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας». Επίσης σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: «Αυτό που πληγώνει περισσότερο το θύμα, δεν είναι η σκληρότητα του καταπιεστή, αλλά η σιωπή του παρευρισκόμενου», έγραψε ο Έλι Βίζελ. Σήμερα, επέτειος απελευθέρωσης του ‘Αουσβιτς, τιμούμε τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος για τα έξι εκατομμύρια συνανθρώπων μας που αφανίστηκαν και την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος για τους 67.000 συμπατριώτες μας Εβραίους που εξοντώθηκαν.

Η Αθήνα συμμετέχει με υπερηφάνεια στην παγκόσμια εκστρατεία “We remember”. Γιατί αφορά όλη την ανθρωπότητα και όχι μόνο τον λαό των Εβραίων. Για να μάθουν όλοι και όλες, οι νέοι και οι νέες, τα παιδιά, τι συνέβη στα κολαστήρια των Ναζί. Για να μην σιωπήσει ποτέ ξανά κανείς παρευρισκόμενος, μπροστά στη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό, το μίσος. Για να σώσουμε και να σωθούμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img