Monday, March 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ Αναπτυξιακή Τράπεζα επεξεργάζεται νέα προϊόντα για τον πρωτογενή τομέα, τη νησιωτική...

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα επεξεργάζεται νέα προϊόντα για τον πρωτογενή τομέα, τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, την βιώσιμη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Για το επόμενο χρονικό διάστημα, επεξεργαζόμαστε, μεταξύ άλλων, νέα προϊόντα για τον πρωτογενή τομέα (χρηματοδοτικά και μη), πρόγραμμα ενίσχυσης της Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας, για την βιώσιμη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, προγράμματα που καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων».

Αυτό αναφέρει σε άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα» η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της HDB Αθηνά Χατζηπέτρου και σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση της ίδιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων, στο άρθρο της αναφέρει τα εξής: «Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης, η επόμενη ημέρα από την “τέλεια καταιγίδα”, θα πρέπει να βρει την χώρα να στηρίζει ενεργητικά και να ενδυναμώνει εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας μας που θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης.

Η νεανική επιχειρηματικότητα, οι μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, είναι αυτές που θα βάλουν τα θεμέλια, θα ενεργοποιήσουν τα εθνικά αντανακλαστικά της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας.

Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου που όλοι σήμερα ευαγγελίζονται στην Ελλάδα, δημιουργεί νέες υποχρεώσεις και προ-απαιτούμενα.

Το καταναλωτικό μοντέλο του παρελθόντος σήμερα δεν αρκεί. Γι’ αυτό άλλωστε πολλές φιλόδοξες επιχειρηματικές προσπάθειες καταλήγουν σε αυτό που ονομάζεται “κοιλάδα του θανάτου”.

Thanks for reading Hellenic News of America

Έχει έρθει λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου να εστιάσουμε σε μια κοινή προσπάθεια! Να μειώσουμε τα εμπόδια στην ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και να κάνουμε το “έδαφος” περισσότερο παραγωγικό, βιώσιμο, και εύφορο.

Γνωρίζουμε πως το μέλλον των ελληνικών επιχειρήσεων δεν μπορεί πια να βασίζεται στις σταθερές του παρελθόντος. Ένα νέο δυναμικό και ταχύτατα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον έχει ήδη δημιουργηθεί.

Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Η HDB θα συμβάλει με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία…

Απαιτείται ο εκσυγχρονισμός των παραδοσιακών κλάδων όπως για παράδειγμα ο αγροτικός, η αγροδιατροφή, η βιομηχανία και ο τουρισμός, έτσι ώστε να μπορούν οι ελληνικές επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά στις εγχώριες αλλά κυρίως στις διεθνείς αγορές του 21ου αιώνα…

Αποδεδειγμένα η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα συμβάλλει καθοριστικά στην πιστωτική επέκταση…

Στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα δεν δημιουργούμε όμως μόνο χρηματοδοτικά προγράμματα. Προσφέρουμε εργαλεία και λύσεις στις επιχειρήσεις συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Έτσι με την σύμβαση συνεργασίας με την BPI France -την αντίστοιχη αναπτυξιακή τράπεζα της Γαλλίας, δημιουργήσαμε μία πλατφόρμα ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ «InnoAgora» by HDB που φιλοξενείται στο Euroquity της BPI France. για τη διασύνδεση κοινοτήτων RD, start ups, MME αλλά και την προσέλκυση επενδυτών.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα, επεξεργαζόμαστε, μεταξύ άλλων, νέα προϊόντα για τον Πρωτογενή τομέα (Χρηματοδοτικά και Μη), Πρόγραμμα ενίσχυσης της Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας, για την βιώσιμη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, προγράμματα που καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img